Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfdsfdsfsd

ILE PLACICIE ZA WODE W UK

Polecane posty

Gość sfdsfdsfsd

Moze ktos mnie oswieci, mieszkamy w 5 osob, nie kapiemy sie codziennie wszyscy w calej wannie wody, tylko bierzemy prysznic, pierzemy raz, dwa razy w tygodniu a przyszedl nam rachunek za wode 500 funtow za pol roku to mozliwe???????

Gość jjwjdbdhh
Oczywiście że możliwe, u nas na 5cio osobowa rodzinę przychodzi 200 funtów za 3 mies. I powiem ci ze oszczędzamy i kąpiel raz w tyg. A prysznic raz dziennie ( rano tylko się szybko opluczemy). 5 dorosłych osób na pewno tyle zuzyje. Czy jesteście rodziną?

Gość sfdsfdsfsd
mieszkamy ze wspolokatorami, nasza 3 osobowa rodzina i para

Gość jwjahdjahs
To niestety normalne. I to wy wychodzicie na tym gorzej bo para może sobie używać więcej a i tak płaci za 2 och. W sumie 500 funtow za pół roku to nie tak dużo jak za 5 osób ale gorzej jak w tym samym czasie przyjdą rachunki za gas i prąd....

Gość zacznij noc od szklanki wody
ja mieszkam z partnerem w pietrowym domu, tylko we dwoje i placimy za wode ryczaltem 210f za rok, jak sie chce mozna placic w 2 ratach co 6 miesiecy

Gość ale kluczowe tu jest
czy macie LICZNIKI??? My (dwie osoby) bez licznika (wody uzywamy ile chcemy) placimy nieco ponad 200f ZA ROK (mieszkamy w domu) Poprzednio mieszkalismy w mieszkaniu- rowniez bez licznika, te same miasto, inna dzielnica- placilismy 50f- MIESIECZNIE. Niedawno z ciekawosci weszlam na strone dostawcy (united utilities) i wyczytalam, ze jezeli nie ma w domu/mieszkaniu licznikow to czesto stawka za wode ustalana jest na podstawie wartosci nieruchomosci :O (wiec w tym mieszkaniu chyba liczyli wartosc calego bloku :O ), bylo rowniez napisane, ze w takiej sytuacji mozesz bardzo duzo nadplacac i oplaca sie zalozyc licznik, aby placic za faktyczne zuzycie wody. nie wiem natomiast kto jest Waszym dostawca i czy macie liczniki czy nie?

Gość sfdsfdsfsd
mamy wodomierz na zewnatrz, angliawater

Gość zacznij noc od szklanki wody
no to placicie za zuzycie i tyle... ja jestem pewna, ze u nas wodomierz zaoszczedzilby nam pewnie kilka funtow, ale placac ryczaltem nie musze sie martwic ile wody zuzywam, a 210f na rok to nie majatek

Gość anaconqua
pij z kałuży wówczas nic nie zapłacisz za wodę.

Gość ffSmok
wcale dużo nie płacicie, to normalne stawki. My płacimy nawet więcej.

Gość mieszkam w UK, dokladnie
140-150 funtow raz na pol roku. 3-osobowa rodzina. Mam licznik.

Gość mieszkam w UK, dokladnie
Ja piore b.czesto, czasami nawet 3 razy dziennie, naczynia myje pod biezaca woda. Ale poza tym nie zuzywam na jakies kapiele w wannie pelnej wody