Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przemęczona teścoiwą

Niebotyczna teściowa!!!!!!HELP!!!!!!!!:(

Polecane posty

Moja teściowa uważa,że wszystko to przysłowiowa 'groszowa sprawa' :( np chcemy z TŻ kupić pieluszki dada(te z biedronki)dla dziecka,a teściowa już przygaduje,że kupujemy tanie badziewie dla dziecka,a to wcale nie jest groszowa sprawa;/bo dziecko pochłania kupe kasy i wcale to nie jest groszowa sprawa.tak samo jak kupiłam kurtkę ze sztucznej skóry,to teściowa marudziła,że mogłam wybrać tą kurtkę z prawdziwej skóry,bo to przecież groszowa sprawa;/ co zrobić z tym fantem?

Gość Kaśka, 88..
Nie pytaj jej o zdanie i się nie tłumacz. Nie bedzie miała okazji się wtrącać.

Mieszkamy tymczasowo wszyscy razem,bo teść zmarł miesiąc temu i teściowa przeprowadziła się do naszego mieszkania.

Głupio mi się jej odgryzać,bo wiem że cierpi po stracie męża.nie chcę być nieuprzejma,ale jej komętarze dają mi w kość.

Dzieki kafeteri odkrylam ze nie tylko ja mam fatalna tesciowa. Spoko, lepsze to niz tesciowa suka, ktora obraza Ciebie, twoja rodzine i jeszcze Ci podkrada rzeczy z domu..... ja taka mam i gdyby nie to ze ten potwor wydal na swiat tak cudownego faceta, to juz dawno wyprowadzilabym sie na drugi koniec Polski, zeby przypadkiem jej nie spotkac

Gość a to ważne
czy dziecko wali w pampersy ? czy w dada ? dada są ekonomiczniejsze.

Gość do autorkiiiii
Czy Ty wiesz co oznacza słowo "niebotyczna"????? Bo odnoszę wrażenie że nie bardzo....

Gość niuu
niebotyczna czyli jaka? Bo jakoś mi to określenie nie pasuje do sensu tematu.

Gość niebotyczna? no wlasnie
niebotyczny 1. bardzo wysoki 2. ogromny, kolosalny

Moja uwaza ze jestm strasznie rozrzutna i nieoszczedna, bo np. kupuje kolorowy papier toaletowy, ale wg. tesciowej rownie dobrze moge kupowac szary. Oni 50 lat takiego uzywaja i zyja.... Uzywam plynu do higieny intymnej - paniusie sie bawie, co to kazde miejsce innym plynem myje. Prysznic bierzezmy dwa razy dziennie - wogole masakra, ile wody, plynow.... Tesciom wystarcza raz na trzy dni. A jak jest lato to mozna sie chusteczka nawilzana przetrzeac..... Uzywam oliwy z oliwek - olej zwykly jest tani i jeszcze lepszy niz te oliwy, ja wymyslam glupoty i za duzo reklam w tv ogladam.... Odswierzacze powierza- jakies psikacze, swiece zapachowe, etc. - to jest najwieksze wyrzucanie pieniedzy w bloto. Tesciowa uwaza ze takie psikacze to sie psika jak SMIERZI... Ona nie rozumie, ze wkladajac zapach do kontaktu chce miec przyjemny aromat w domu.... Dla niej to ameryka jakas

Chodziło mi o to,że nie idzie z nią wytrzymać.jest taka ą ę przez bibułkę.omija biedronkę,tesco szerokim łukiem,uważa że to sklepy dla biedoty i patologii,uważa że robimy z dziecka obszczymurę bo ma pieluchy z biedronki.robi z nas skąpiradła,a ja zamiast kupować markowe rzeczy wolę odłożyć na wakacje,na prywatną szkołę dla dziecka!a ona uważa,że wszystko to 'groszowa sprawa' i można wydawać pieniądze na głupoty,bo to tylko pieniądze i 'groszowe sprawy'.

Gość bambaryla147
to nie mzoesz jej powiedziec tego co tu napisalas, ze dla was to nie sa groszowe sprawy, bo odkladacie na to czy tamto. a jak jej tak przeszkadza, ze uzywacie takich czy nie innych pieluch to niech sama je kupuje.

Gość chyba muszę być bardzo gruba
Aniol ciemnosci usmialam sie jak przeczytalam o tym papieprze toaletowym itp ale tak naprawde Ci wspolczuje ;/ użerać się z taką wariatką , masakra

Gość chyba muszę być bardzo gruba
to niech zwraca Wam autorko różnicę w cenie, skoro to groszowe sprawy :)

Mowiłam,ale ona wtedy 'szepcze' do mojego męża ,że wziął skąpiradło za żonę,i że ona nie będzie nam fundować życia.ale do krytykowania jest pierwsza.

Gość dsasdsasdsa
no to jej poweidz na nastepny raz ze skoro to groszowa sprawa to zeby ci kupila ona

Mówiłam,ale ona powiedziała,że nie będzie mnie utrzymywać i że tym samym zaniżam poziom życia jej wnuka.nie mogę się z nią dogadać.

Pozatym ona stała się taka po śmierci teścia,wcześniej nie wtrącała się do naszego życia.a teraz ciągle wchodzi z buciorami.nie wiem co z tym zrobić,jak jej pomóc,myślicie że ma to związek ze śmiercią teścia?

Gość do autorkiiiii
"Obszczymurę" Masz córkę????

Gość bambaryla147
No to niech sie wyprowadzi do siebie, bo ty JEJ nie bedziesz utrzymywac!

Gość nie ma wlasnego życia
więc jej odpierdziela.Znajdżcie jej jakiegos absztyfikanta i bedzie spokój jak dawniej.A swoją drogą to dziwna jest, bo z reguły starsze panie mają odbicia w druga stronę- sknerzą.Tyle,że ona chce szastać cudzą kasą, a to co innego.

Gość skazana na tesciowa
Witam wszystkie synowe:)!!! ja tez mam problem z teściową..kiedyś była inna, normalnie się odnosiła do mnie i męża.. a teraz kiedy jestem w ciąży jest straszna...chyba obawia się ze jej syneczek będzie miał prawdziwą rodzinę..nie tylko żonę i nie będzie się wtrącała w nasze życie. O wszystkim chce wiedzieć..remont w domu..a po co, a za ile..a jak już remont robimy to jesteśmy bogaci..bo sobie ulepszamy mieszkanko. Teraz szykujemy pokoik dla naszego maluszka..ona nic o tym nie wie..szlag ja trafi jak się dowie,ze pokój pomalowany..oczywiście nie na taki kolor jaki ona by wybrała..no i meble nie w jej guście..mieszka chwile drogi od nas..a nigdy nie ma czasu żeby nas odwiedzić..bo nikt jej nie zaprosił..to jak ona sobie to wyobraża?? Zaproszenie mam jej wysłać poczta??! A najbardziej boli mnie to, ze traktuje mojego męża jak jakiegoś nieudacznika..a drugiego syna jak dar losu jest taki cudowny.. Mój M. własną pracą doszedł do stanowiska na tyle wysokiego,ze można być dumnym, potrafi utrzymać rodzinę, pozwala nam żyć na odpowiednim poziomie i jeszcze jesteśmy w stanie odłożyć coś na czarna godzinę..a drugi synek..rzucił prace..bo tak..bez powodu..siedzi w domu nic nie robi..i jest najlepszy i wychwalany. A mojemu M. nigdy nie powiedziała, ze jest z niego dumna.. przykre to,bo wszędzie udaje taką dobra kobietę a tak na prawdę jest strasznie zakłamana i fałszywa..