Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KobietkaZpytaniem_

Nie potrafię dobrać podkładu-cera tłusta, bardzo jasna.

Polecane posty

Gość KobietkaZpytaniem_

Witam. Miałam już wiele podkładów, żaden nie był dla mnie idealny. Mam cerę bardzo tłustą (przy podkładzie matującym+pudrze swiecenie po 30minutach, bez niego już po 15-20). Mam bardzo jasną buzię, przebarwienia po trądziku, zaskórniki, pierwsze zmarszczki pod oczami (wiek 23l). Każdy podkład jest dla mnie za ciemny, bądź w innej tonacji. Mam chłodny typ urody (lato). Podkład zawsze sprawdzam na twarzy, nigdy nie trafiłam na dobry. Używałam już ich masę, najlepiej sprawdził się(jeżeli chodzi o krycie i trwalośc) Lirene City mat w odcieniu jasny 103, jednak on na buzi wydaje się różowy, a ja wolę te z tonacji zółtej. Zastanawiam się nad revlonem, tylko nie wiem który odc. Proszę o rady jakie podkłady znacie do takiej cery jaka moja.

Gość KobietkaZpytaniem_
Dodam jeszcze, ze chodzi mi o podklad do 50zł.

Gość zozozzok
revlon colorstay, soft flex, bardzo kryjacy i zmatowiona cera na caly dzien, jest w wersji dla suchej cery i tlustej

Gość KobietkaZpytaniem_
a ona ma zolte pigmenty czy rozowe?

Gość zozozzok
wiesz nie znam gamy kolorow ale raczej duzy wybor jest ,wiec znalazbys cos dla siebie

Gość KobietkaZpytaniem_
dziekuje, moze faktycznie zdecyduje sie,

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
Poczytaj o OCM. Twoja cera wiele może zyskać, jeśli zdecydujesz się na tę metodę i póxniej łatwiej bezie ci dobrać odpowiedni podkład.

Gość revlon colorstayyy
revlon colorstay faktycznie jest polecany do tego typu cery ale nie kazdemu słuzy, czesto tworzy na skórze maskę co nienaturlanie wygląda, ja smarujac sie tym podkąłdem miałam wrażenie ze mam cere ziemista jak trup.

Gość koniec z tym
A ja ci polecam Kobo Professional Matt Make Up, któy jako jedyny ładnie rozświetla mi twarz i kryje naczynka i zaskórniki. Kosztuje ok. 23 zł

Gość jhbujgyghyg
Kobo -Zapycha, , producent nie podaje składu na etykiecie, a fakt sylikonowej formuły robi swoje. Zaskórniki zaczęły wyskakiwać mi punktowo nawet na policzkach, z czym nigdy nie miałam problemu, zaznaczam ,iż mam cerę mieszaną, ale mimo wszystko dosyć zdrową.

Gość koniec z tym
Mnie nie zapycha, dobrze ujednolica wygląd skóry bez efektu maski, jako jedyny był w stanie zakryć wszystkie mankamenty mojej cery. To fakt, że skóra szybko się świeci ale to nie wina podkładu tylko tempa, w jakim skóra wytwarza łój, na to nie ma lekarstwa.

Gość KobietkaZpytaniem_
niestety OCM nie jest dla mnie, z racji tego, ze zawiera olej rycynowy, ktory wzmacnia wloski na buzi a ja i tak robie co kilka dni woskowanie brwi, brody, gornej wargi bo wlosy rosna jak szalone. twarz myje olejkami z BU. slyszalam o KOBO, jednak martwi mnie to, ze jest taki gesty, boje sie , ze bedzie maska na buzi.

Gość pOSOJDFBHCVBGH
jest lekarstwo !!! dieta obfitująca w warzywa i owoce. Do tego prawidłowwe oczyszczanie cery, np OCM.

Gość pOSOJDFBHCVBGH
ŁOOO MATKO, SPRÓBUJ WIĘC BEZ RYCYNY, PRZCIEŻ TUTAJ CHODZI O TO ABY OLEJ ROZPUŚCIŁ WSZELAKI SYF, REYCYNOWEGO MOŻESZ NIE DOKĄŁDAĆ WCALE.

Gość pOSOJDFBHCVBGH
WIDZĘ ZE TUTAJ WIECEJ ZWOLENNICZEK OCM, CO MNIE BARDZO CIESZY :)

Gość KobietkaZpytaniem_
to napisalam, ze myje twarz olejkami z Biochemu Urody. Pomaranczowym i drzewem herbacianym.

Gość KobietkaZpytaniem_
Jesli chodzi o diete. Caly czas dbam o zdrowe odzywianie, jem warzywa owoce, biegam codziennie 8-10km i cera taka sama brzydka jak i kiedys. To hormony.

Gość onannanananananaavdfgd
ja polecam revlon

Gość pOSOJDFBHCVBGH
pewnie jesz nabiał, cukier, mięso, biała make, a skutki tego widać na Twojej twarzy. Nikt mi nie powie, że stosuje zdrowa diete i ma zryta twarz, nikt !!! Sama miałam kiedys wieli problem z moja cera, po zmianie stylu zycia, moja twarz zsykała bardzo wiele.

Gość koniec z tym
Ja tez się zdrowo odżywiam i cera do bani. Jak ktoś nie wierzy to jest bardzo słabo wyedukowany. To sprawa wewnętrzna, u mnie na pewno zwiazana z podwyższonym poziomem niektórych hormonów.

Gość KobietkaZpytaniem_
tak moglo byc w twoim przypadku, ja od zawsze stosuje zdrowo dieta. Widocznie twoje problemy z buzia byly od zlego stylu zycia, niezdrowego jedzenia. U mnie problemy sa od hormonow(nie moja diagnoza tylko endokrynologa) .

Gość pOSOJDFBHCVBGH
Słabo wydukowany :) Jeszcze zależy co dla kogo, znaczy stwierdzenie, zdrowa dieta.

Gość KobietkaZpytaniem_
koniec z tym zgadzam sie. Moja buzie lezono juz masciami, tabletkami anty, pielegnacja naturalna itp itd i jest tak samo zle jak bylo.

Gość pOSOJDFBHCVBGH
wyedukowany, sorki :]

Gość KobietkaZpytaniem_
pOSOJDFBHCVBGH zauwaz, ze temat nie dotyczy diety, tylko podkladu.

Gość pOSOJDFBHCVBGH
Przecież to proste, że wyglądasz i czujesz się tak jak się odzywiasz. Organizm pozbywa się, między innymi przez skóre wszytskich śmieci.

Gość pOSOJDFBHCVBGH
No ale niestety wszytsko sprowadza się do jednego. Gdyby Twoja cera wyglądała dobrze, nie szukałabyś podkładu.Bardzo przpraszam, że strałam się pomóc.

Gość KobietkaZpytaniem_
Nie masz za co przepraszac. Tak , ale kazdy problem ma inne podloze. Zgodze sie z tym, ze zdrowa dieta napewno pomaga, a nie szkodzi i dlatego ja stosuje. Gdybym nie stosowala byc moze moja cera wygladalaby jeszcze gorzej niz teraz, ale chodzi mi o to, ze przy problemach hormonalnych dieta nie wiele pomoze.

Zgadzam się z koleżanką czy tam kolegą. Zdrowa dieta to podstawa. Autorko, upierasz się że temat z dieta nie ma nic wspónego, natomiast jak na moje oko, ma z nią wiele wspólnego. Piszesz że stosujesz zdrowa diete, to napisz jak ona wygląda, tylko proszę nie koloryzuj :)