Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamakotaaaa

sprzedaz i kupno zabawek...

Polecane posty

Gość alamakotaaaa

witam! sprzedaje ktos z was lub oddaje uzywane zabawki po swoich dzieciach? z chęcia kupiłabym cos dla swojego 3-latka za jakas rozsądna kwote. Pytam osoby, które nie bawia sie w allegro a chca pozbyc sie nieporzebnych rzeczy...Sama wiele zabawek, zktórych młody wyósł oddałam, ale wiem ile to wszystko kosztuje. "zainteresowania" tez wciąz sie zmieniaja Jesli ktos ma jakies propozycje, zapraszam do wpisów- najlepiej z mailem, moze ktos sie zainetesuje i odezwie. To samo w druga storne- jesli ktos czegos szuka- równiez prosze umieszczac zapytanie!!! zaczne od siebi- szukam kosy stihl oraz gitary mój mail : krecikijezyk@wp.

Ja mam do sprzedania żyrafę- pchacz drewniany z sorterem klocków i duże auto Wadera. Jakby ktoś był zainteresowany chętnie sprzedam ;) Mogę wystawić na allegro.

Gość 6 lat i 110
a dlaczego osoby które nie bawia sie w allegro?

Gość 6 lat i 110
moge wystawic dla Ciebie tanio ale na allegro - przynajmniej jest sie wtedy wiarygodnym - sprzedaz poza all nie wchodzi w gre

Powiem Ci ze allegro bierze sporą prowizję od wystawiania rzeczy i albo sobie "wrzuce" tą prowizję w cene towaru albo stracę na tym. Jak wystawie coś na tablicy czy gumtree to nic za to nie place, 80% rzeczy idzie "od ręki" czyli ktoś przyjeżdza, ogląda, dotyka, sprawdza i albo bierze albo nie bez pretensji poźniej ze coś nie pasuje (różni ludzie sa na świecie) a dodatkowy plus taki że sie nie stoi w kolejkach na poczcie, nie szuka kartonów, nie pakuje, zakleja sprawdza czy gabaryt a czy b... Takie portale sa bardzo fajne, zwlaszcza w duzych miastach. Czesto tam coś sprzedaje/ kupuje. Na allegro się nacięlam kilka razy. Zresztą poczytaj o programie ochrony kupujacych. To chyba taka sciema. Tak na prawde jak Cię ktoś oszuka to nic nie zrobisz :( Takie samo ryzyko jak wszedzie. Histora ojca bliżniakow ktory walczyl z allegro mnie jakoś zniechecila do tego serwisu. Tzn nie na tyle zeby nic nie kupowac (mój zakupoholizm by tego nie zniosl) ale na tyle że mam teraz świadomość że mogę stracić pieniadze i tak na prawdę mała szansa ze je odzyskam wiec wszystko to jak ruletka.

Gość 6 lat i 110
hehe- no niby racja - ale to trzeba w Krakowie mieszkać a nie na zadupiu :O

Gość alamakotaaaa
Chodziło mi o to, zeby za symboliczna albo niewielka kwote cos sprzedać. Ale to dotyczy osób, któe naparwde chca sie pozbyc zbędnych rzeczy.Na allegro chce sie raczej zarobic, wiadomo. U mnie w miescie nie tak dawno była organozowana giełda ubran i zabawek po dzieciach do lat 5. I tam super rzeczy i własnie zabwki mozna było kupic za 1-2-3-5 zł czy nawet 0,50zł. I nie chodzi o jakies szmaty... ;) Czekan na jesienna giełde, a byc taka we wrzesniu- bedzie pewnie sporo rzeczy na zime.Np. moja siostra sama spzredawala ubrania po córce- np body9b.dobry stan, po 1 zł; sukienki czy jakies spodnie- idealne- za 3-5 zł..) Sama kupiłam małemu autko, jak nowe, metaowe- za 2zł. Oczywisce, jesli ktos sie czegos obawia, zawsze mozna wystawic na allegro, dlaczego nie;) Wiadom,ze wszystko jest rejestrowane i ma sie wieksza pewnosc. Sama czuje sie bardziej bezpiecznie. KIlka razy zdarzyło mi sie jednak kupic cos i sprzedac na TABLICY.

Gość TantiTa
chcesz kupić za grosze ? nie ładnie :( ktoś płacił za to i nie odda ci za pół darmo jest allegro, tam się sprzedaje i kupuje na dziecko masz a na zabawkę nie ? żenada

Gość alamakotaaaa
widze, ze nic z tego nie bedzie bo zaczynaja sie zlatywac mądrale:/ Wolisz sprzedawac na allegro, gdzie jest setka podobnych ofert jak twoja- nie ma sprawy. Po 3 latach zrozumiaąm, ze nie zawsze opłaca sie kupowac dzecku NOWE upragnione zabwaki, bo po 2) są one drogie a po 2) zaraz usłysze kolejną zachcianke..a wiadomo,ze te zachcianki w wiekszości sie spełnia. Mam cały pokój zabawek i wciąz dokupuje sie nowe- nie ja jedna, o widze jak to wygląda u znajomych. wiadomo,ze nie chce kupic np kosy ( nowa kosztuje 100zł) za 5zl, ale np za połowe,nie wiem czy t jest jakies zebractwo????

Gość alamakotaaaa
Poza tym zawsze mozna zawsze zrobic pakiet jakisch zabawek, którymi dziecko juz sie nie bawi a nei spzredawac pojedynczo- wóczas bardzije sie opłaca.

Gość ja mam jakbyś chciała
traktor na pedały z przyczepą prócz tego zestaw majsterkowicza koparę

Gość alamakotaaaa
a o jaka kopare chodzi? taka, na ktej dziecko moze samo usiąśc czy mniejsza zabawke?

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to mam do sprzedania rowerek trójkołowy Berchet - danuta.moscinska@wp.pl

Gość gość
ja zaczełam uzywac serwisu libro24, mozna tam kupwoac rozne rzeczy do domu i sprzedawac swoje rzeczy.

Gość gość
ja mam na sprzedaż( niestety nie mogę wstawić linku bo niby spam) super truck z autkami buggy, wpisz sobie na allegro to zobaczysz jak on wygląda, ja tam nie wystawiałam- używany, w bdb- stanie

Gość gość
u mnie też by się jakiś graty znalazły na sprzedaż :p

Gość Agusia_06
Hej, a ja mam na sprzedaż ciuszki po dzieciaczkach. Dla dziewczynki od rozm. 50 do 80 a dla chłopca od 50 do 110. Są w b.dobrym stanie. Zakupione w Holandii. Cena 4zł/szt +kw