Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataszka26

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość nataszka26

Witam Chciała bym sie was poradzic gdyż postanowiłam zmienic sobie tabletki na inne bo brałam je juz zbyt długo Pani doktor przepisała mi inne Zoely 24+4 przedtem brałam 21 i z tych 21 do konca opakowania zabrakło mi 4 tabletek (poniewaz kiedys pare razy zapomniałam i tak brałam z kolejnego opakowania) Wiec jak powiennam zacząc brac kolejne opakowanie te 24+4 pani doktor kazała mi juz zrobic 7 dniowa przerwe po tych 17-stu wzitych tabletkach i po przerwie zacząc brac te nowe Co o tym sądzicie bo według mnie to troche dziwne bo nie dostałam okresu i stwierdziłam ze te tabletki mi nie odpowiadaja ze wzglegu na cene (50zł 1 op.)i zmieniłam na kolejne juz z seri 21 i zaczełam je brac od razu po skonczeniu opakowania tego 24+4 Co wy byscie zrobiły na moim miejscu? Z góry dziekuje za odpowiedzi

Gość Perw w przelocie XV
Piszesz strasznie nieskładnie. :o Najpierw piszesz w taki sposób jakbyś w ogóle nie wzięła żadnego opakowania Zoely. Potem piszesz, że wzięłaś jedno i potem wróciłaś do tych tabletek o schemacie 21/7. :o Po tabletkach 24+4 nie można robić przerwy. Przy tabletkach 21/7 po przyjęciu 21 tabletek powinno się zrobić 7 dni przerwy, ale nic się nie stanie jak się tę przerwę skróci (wydłużyć nie można). Co do przerwy po 17 tabletkach to nie ma w tym nic dziwnego, jest to normalne sposób postępowania. Oczywiście wszystko powyższe tyczy się tabletek jednofazowych, dwuskładnikowych.