Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 655llo

KOMORNIK -pomocy

Polecane posty

Gość 655llo

jak to wyglada?Ojciec wziąl pozyczke i jej niespłacał aż 7 lat naroslo w cholere.Opróz banku komornik zada 4 tyś. i ma być juz jutro w mieszkaniu z nakazem i policją. Mamy tylko 1000 zł ale on prze tel powiedzial ze ma byc cala kwota wplacona!! Boże co robić?/Jest jeszcze szansa??? na rozłozenie długu???

Gość oprocentowanie kredytu
myślę, że tak, trzeba się ugadać na polubowne spłacanie moi teściowie tak się ugadywali i spłacali po 500 zł.

Gość 655llo
tyle ze ociec płacił2 raty w kwietniu i maju a potem przestał.I chyba sie wkurzyli bo dzwonili a on nie odbierał tel. Wszystko sie wczoraj wydalo

nie komornik zajmuje wszystko co cenne nawet łópate może zająć a co ojciec 7 lat robił mógł wpłacać nawet na raty

Z jakim nakazem? Nakazem zapłaty? Czy przychodzi sporządzić opis nieruchomości? Komornik sądowy zadzwonił do Ciebie? Jesteś pewna, że to komornik?

Gość 655llo
komornik chcial sie dogadac ale ojciec splacil tylko 2 raty a reszte olał.Myslal ze sie odwali

Gość 655llo
ojciec lekkoduch!Łatwo brać było .Eh co tu pisać.Alkoholik . Tak przyszlo pismo ze przybęda z komornik z policja jezeli do jutra nie nastąpi wpłata

Gość trololololololololololo
to juz nie ma szans masz przejebane po tobie stary dostal szanse mial raty i go oszukal wspolczuje teraz o ratkach mozesz tylko pomarzyc

Gość to jakas patologia jest
ale i tak tego co twoje tknac nie moze, moze zajac tylko to co nalezy do dluznika

Gość 655llo
sorry za literówki ale ręce mi drzżą. Juz tyle razy byli pod ścianą!Ja im dalam te pieniadze ale juz nie mam wiecej.W dodatku przyszlo kolejne pismo z banku że jak sie nie spłaci to komornikowi zlecą.Juz mi sily opadaja

Gość 655llo
Vincent H. sporządzic spis-zabrać!

Gość Takie rzeczy to tylko......
No bo jakby to było 40 milionów, to inaczej by z tobą rozmawiali :D Ogłosiła byś upadłość, dług spłacilibyśmy my, czyli podatnicy, itp. A tak :( Nie będzie łatwo :(

Gość 655llo
może ktoś byl w takiej sytuacjiż e przyszedł komornik do zabrania rzeczy z domu a jednak sie dogadał!! Ja mieszkam z męzem.Wczoraj siostra z placzem dzwoni i mi powiedziala.Ona niepełnoletnia a w dodatku naprawde nic w tym mieszkaniu nie ma do zabrania.Wszystko stare oprócz tv która 2 siora wziela na raty

Jeżeli chodzi o rzeczy ruchome (tv, lodówka, pralka, etc) to raczej komornik ich nie zabierze tylko wpisze do protokołu zajęcia i zostawi pod dozorem dłużnika albo osoby trzeciej, np. Twoim, do dnia licytacji, która będzie pewnie za 7 dni.

Gość 655llo
he no własnie wiem ze tym dużym sie upiecze a szarakom nie!

kredytu twój ojciec nie dostanie bo napewno figuruje już w bik-u. może rodzina pomoże? to bardzo przykre jak pozostaje tylko komornik

ale jesli jest tv na twoja siore to ona nawet nie musi sie tym przejmowac! przeciez jej nie ma prawa zabrac!

Gość 655llo
pralka 10 letnia jak i lodówka.Mały stary tv tez ma z 12 lat..Jedynie okna plastikowe która siora oplacila i rolety w nich.Czy to też zabierze??Chodzi mi o rolety wewnętrzne i nowe firany?

nie moze zabrac pralki ani lodowki :O

Gość 655llo
na rodzine nie ma co liczyc!Sami często dzwonią o pzyczenie 100 zł do 10tego. Siostra ze mną juz im 1 pozyczkę splacila a teraz nie damy rady

Czarno- biały telewizor nie podlega egzekucji, kolorowy może zająć. :) Rolet ani okien nie zajmie ale jeśli mieszkanie jest ojca, to może zająć mieszkanie.

nie moze zabrac lozka, 0podstawowych mebli, nie moze zabrac komputera jesli sluzy on do pracy zarobkowej, nie moze zabrac ostatniej poscieli, nie moze zabrac stolu ostatniego, nie moze zedrzec z ciebie ostatniej koszuli

jesli cos jest na siostre to tego nie ma prawa zajac. ale fakt, mieszkanie moze, moze zlicytowac wraz z lokatorami. bierz siostre stamtad jak mozesz a ojciec niestety ma na co zasluzyl

Gość prawda jest taka ze moze
zabrac wszystko w pizdu :classic_cool:

a wlasnie ze nie moze

Gość nadiaaw
A ile jest tego dlugu do splacenia?

Gość 655llo
nie ma wiele tam.Szkoda mi tylko mamy bo 1 pozyczke splacai bierze sie za splacanie nastepnej która ojciec zaciągnął.Brał 1 aby splacic wczesniejsza i tak sie kolo zamyka. Kazalam siostrze spakowac jakies cenniejsze rzeczy:łancuszki .nawet suszarke i prostownice,żelażko i krajalnice która mamie dalam