Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 655llo

KOMORNIK -pomocy

Polecane posty

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
robi sie tu wesoło:)

nie wiem czemu ale czuje sympatię do Ciebie. Nie mniej jednak temat forum jest mało przyjemny. Wolałabym żeby Polaaa miała rację w przypadku dogadywania sie z komornikiem;-) .

w młodości też w domu nie było łatwo i teraz się ciesze że mam w miarę fajne zycie ale płakać się chce jak sie coś takiego czyta

mam jedna pania komornik,spoko babka,bez problemu mozna sie dogadac,ale jesli chodzi o zaległości za alimenty to kobieta zamienia sie w podła suke i nie ma skrupułów dla takiego kolesia

to się czuje. Poza tym warto Cię wykorzystać. Oczywiście Twoja wiedzę ma się rozumieć;-)

praca komornika jest bardzo niewdzięczna niestety

Figlarna Lwiczka z Ciebie :P Uważaj żeby z łowcy (wykorzystywacza) nie stać się zwierzyną (wykorzystaną) ;)

cenna i trafna uwaga mam nadzieje że jutro tu zajrzysz i udzielisz wskazowek jak się ułożyć bądź dopasować do oczekiwań komornika..

myślę że takich problemu nie masz i mimo wszystko nas odwiedzisz ;-). rzadko sie zdarza ktoś tak konkretny

Ja w ogóle nie mam problemów bo ich nie szukam a i one mnie nie znajdują ;) Do tablicy? Jesteś nauczycielką? Są wakacje :P

a więc do jutra. Autorko odezwij sie wieczorem . Na razie Vincent;-0

Gość mappetsss
zaraz sie tu beda ruchac:o

Gość mappetsss
lwica ma chyba rujke i ja swedzi szparka.

Gość ja moge przeruchać
lwiczkę jak vinci ja oleje :P

jak poszło autorko????????????

Gość asesor komornika
Trochę chaotyczny ten wpis ale pomogę :-) Kiedy do mieszkania ma wkroczyć komornik, na domowników pada blady strach. Nic dziwnego. Nie dość, że grozi im wizja ogołocenia z dorobku życiowego, to nierzadko zdarza się, że egzekutor długu wobec zadłużonych osób zachowuje się bezczelnie i agresywnie. Nie pozwól na to! Komornik musi zawiadomić cię o wszczęciu egzekucji. Musi też umożliwić ci swobodne przeglądanie akt sprawy egzekucyjnej. Zanim przystąpi do egzekucji, na twoje żądanie powinien pokazać ci oryginalny tytuł wykonawczy. Nie możesz odmówić wpuszczenia komornika do mieszkania, jeśli ma wyrok sądu (nawet jeśli jest on nieprawomocny!). Jeśli to zrobisz, przyjdzie z policją. Co więcej, ma nawet prawo wyłamać drzwi, jeśli mu nie otworzysz! Są rzeczy, których komornikowi nie wolno ruszyć. Musi pozostawić: - przedmioty urządzenia domowego, pościel, bieliznę i ubranie codzienne, niezbędne dla ciebie i będących na twoim utrzymaniu członków rodziny, - zapasy żywności i opału na okres jednego miesiąca, - narzędzia i inne przedmioty niezbędne do twojej pracy zarobkowej (z wyłączeniem jednak pojazdów mechanicznych), - przedmioty niezbędne do nauki, papiery osobiste, odznaczenia i przedmioty służące do wykonywania praktyk religijnych oraz przedmioty codziennego użytku, które mogą być sprzedane poniżej ich wartości, a dla ciebie mają znaczną wartość użytkową. Uwaga! Na każdym etapie postępowania masz prawo złożyć skargę na komornika, jeśli naruszy on procedurę egzekucyjną. Wszczęcie egzekucji nie pozbawia cię prawa do dobrowolnej spłaty zadłużenia. Dług możesz spłacić bezpośrednio wierzycielowi lub komornikowi. Jeżeli spłacisz całą należność bezpośrednio wierzycielowi, a ten złoży wniosek o umorzenie egzekucji, opłata egzekucyjna wyniesie tylko 5 proc. kwoty pozostałej do wyegzekwowania. Uwaga! Komornik musi ci jednak zostawić co najmniej minimalne wynagrodzenie (dziś - 1500 zł); 2. Jeśli pobierasz rentę lub emeryturę: 25 proc. renty lub emerytury, niezależnie od tego, jak jest wysoka, do 60 proc. jeśli dług idzie na poczet świadczenia alimentacyjnego.

Gość do kozaka wyżej
Jak cytujesz, to podaj źródło. Na studiach nie nauczyli o własności intelektualnej czy za bardzo do łba sobie wziąłeś, że będąc komornikiem zawsze sięgasz bezkarnie po cudze?