Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamal30

Jak spedzacie wolny czas w Londynie. Jutro mam wolny dzien - co robic?

Polecane posty

Gość jamal30

wiekszosc muzeow juz zwiedzilem?

Ja sie spotykam ze znajomymi, ide na zakupy,sprzatam, czytam, ide do kina... skocz na Southbank,codziennie cos sie dzieje

Gość ja też tu
idź koniecznie do Tate Modern - muzeum sztuki nowoczesnej, a póxniej na kawę/herbatę na ostatnim piętrze z widokiem na most. Cudo. Uwielbiam to miejsce

Gość ja też tu
doradźcie cos jeszcze, bo mnie też ten temat interesuje.

Gość ja też tu
czyli co? co tam się dzieje?

Gość jamal30
Tate modern? Bylem ponad rok temu. SZtuka nowoczesna to nie dla mnie. Zakupy tez nie. Moze odwiedzic Greenwich? Kiedys bylem. Z checia bym poznal dziewczyne. Moze Hyde Park?

Gość jamal30
Kew odwiedzielm ponad rok temu w ....lutym ;-) hehehhe. Nie.

Gość ja też tu
jamal, mimo wszystko - PÓJDŹ DO TATE MODERN! Przekonasz się, że nie pożałujesz. Są cudne wystawy malarstwa, teraz z tego co pamiętam - MUNCH. To przecież klasyka - EXPRESJONIZM. Cudne miejsce. Gwarantuję.

Gość ja też tu
Greenwich - byłam tam, ogród, ogród, jakieś muzeum i nic więcej nie pamiętam. do tego długo sie jechało. Na wycieczkę z dziewczyną może i OK, ale przy ładnej pogodzie. A z Tate modern widok za 100 000. Funtów oczywiście

Gość ja też tu
nuda masakryczna mówicie? No to ja już nic nie mam do dodania. Nie wzięłam pod uwagę, że z nastolatkami dyskutuję ;-(. Średnio wyedukowanymi w dodatku.

Jakies muzeum :-) no i poludnik zero,ale to szczegół. O,blisko Cutty Sark,niedawno otwarty po renowacji

Ja tez, jaja sobie ze mnie robisz? Takas kulturalna? Pokazalas klase,nie ma co... jakies muzeum na greenwich,dalekosie jedzie - i kto tu ma braki w wyksztalceniu?

Gość ja też tu
ja wiem, że tam jest południk 0 stopni. Tylko że on jest symbolicznie zaznaczony - mam tam nawet zdjęcie, ale oprócz tego jest tam chyba jeszcze jakieś muzeum i wielllki park. Byłam - było zimno i nudno. Le[piej powiedz ile masz lat, bo inteligebncją nie grzeszysz.

Gość jamal30
mialem na mysli ze z checia bym poznal dziewczyne na znajomosc

Gość ja też tu
Skoro ktoś o sztuce nowoczesnej mówi nuda - wolę Hyde Park - to ja wiem już o nim wszystko i - jak juz pisałam - nie mam nic do dodania. Bye

Ja tez, moze Ci dowod osobisty pokazac? I po co mnie probujesz obrazic,nudzi Ci sie az tak? Niewszyscy musza miec te same zainteresowania,kochanie :-) mnie sztuka nudzi, wole na inne rzeczy poswiecic czas

Ja tez, moze Ci dowod osobisty pokazac? I po co mnie probujesz obrazic,nudzi Ci sie az tak? Niewszyscy musza miec te same zainteresowania,kochanie :-) mnie sztuka nudzi, wole na inne rzeczy poswiecic czas

Ja tez, moze Ci dowod osobisty pokazac? I po co mnie probujesz obrazic,nudzi Ci sie az tak? Nie wszyscy musza miec te same zainteresowania,kochanie :-) mnie sztuka nudzi, wole na inne rzeczy poswiecic czas

Gość ja też tu
jamal, jeśli z dzieczyną - to park może i jest OK. Pod warunkiem, że słońce przygrzeje. Ja raczej jestem dla Ciebie za stara :-). Jestem antropologiem kultury, stąd mój zachwyt sztuką wszelaką. W Tate Modern mnóstwo ludzi - tam tez mozna poznać dziewczynę :-). Muncha zobaczyć trzeba - a nawet jeśli nie lubisz, to Krzyk chyba widziałeś, bo to każdy zna. Taki manifest ekspresjonizmu, powstały na skutek rozczarowania człowiekiem i zagrożeń klimatem nadchodzącej wojny. Namawiam na Tate Modern - a jak Ci sie nie spodoba, to pozwalam Ci mi tutaj nakopać, słownie oczywiście.

Gość ja też tu
Jamal, można też połazić po Nothing Hill, ciekawa dzielnica, szczególnie wtedy, kiedy odbywa się market. No bo ZOO to raczej dla dzieci.

Gość jamal30
Pojde do Tate Modern. Bradzo poodba mi sie Krzyk ;-) Super ze w Londynie sa wystawiane dzial Muncha. Dzieki za informacje. Lepsze to niz siedzenie w domu przed kafeteria. Poza tym rano mam w planach zaliczyc silke.

Gość jamal30
;-)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuu buuuuuu
upppppppppppppppppppppp

Gość mila istotaa
Richmond Park, Camden Town, Brick Lane, Alexandra palace ( pierwsza siedziba BBC, widok z góry niesamowity), Hampstead Heath, Notting Hill, Crouch Hill ( fajne kafejki odwiedzane przez znane osoby), spacer po Richmond, Natural History Museum ( to nic że być może byłeś, tam zawsze dzieje się coś fajnego, London Zoo ( wbrew pozorom tam dziewczynę można poznać bardzo łatwo), A teraz polecalabym Stratford. Jestem tam codziennie wieczorem i spotykam olimpijczyków chodzących po centrum handlowym. Wszystkie nacje, polacy też :)

chyba polscy "londyńczycy" z racji emocji związanych z olompiadą muszą odpracować straty jakich przysporzyli swym Panom , bo na wieść o medalach zdobywanych talerze im z rąk wypadały i się tłukły