Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmeloowa mama

Czy to już poród??

Polecane posty

Gość karmeloowa mama

termin mam za tydzien, dzis od 3 godzin odczuwam bole jak podczas okresu i czeste skurcze... teraz np byly co 10 min a ostatni po 7 minutach... nie wiem czy to juz bo to moja pierwsza ciaza, nie wiem jak to ma wygladac, nie odszedl mi zaden czop ani wody. Te skurcze sa dosc znosne a naczytalam sie tyle o bolu ze nie wiem czy to juz to. Nie chce jechac do szpitala i zeby mnie tam zostawili bez potrzeby. jak rozpoznac ze to juz?

Gość byc moze to juz
jesli są regularne skurcze, u mnie jak byly co 3 minuty to nie czulam wielkiego bolu, radzę jechac do szpitala, powiodzenia:)

karmeloowa mama - regularne skurcze to poród , nie muszą bardzo bolec będa bolały bardziej w miare rozwoju porodu - weź ciepłą kąpiel jak się nasila - jedź jak fałszywy alarm to w wodzie ustaną

o szo szo te pierwsze to owszem sa bardzo znosne w porównaniu do tego co pozniej bedzie, poczekaj jeszcze chwile jak beda czesciej to jedz do szpitala

Gość ewelina7821
Nie panikuj nie urodzisz w ciagu 5 minut nie ma potrzeby jechac juz do szpitala skoro bole sa znosne.. hehe mi polozna powiedziala ze dopuki nie zwijam sie z bolu to jeszcze nie rodze. Powodzenia;))

Gość karmeloowa mama
wzielam kąpiel przed 21wsza i nie ustaly skorcze ani bol podbrzusza...

Gość karmeloowa mama
skUrcze oczywiscie...

moim zdaniem juz jestes blisko, a skurcze masz czesciej albo bardziej bola?

Gość byc moze to juz
o wlasnie zapomnialam o tej kapieli, ale skoro nie ustaly to wlasnie zaczynasz porod:)

Gość byc moze to juz
u mnie silne bole zaczely się dopiero gdy mialam chyba co minutę a wczesniej to luzik, nawet naiwnie myslałam ze tak bedzie do konca;p

Gość karmeloowa mama
do szpitala mam 15 min samochodem, wszystko mam uszykowane pod reka wiec tylko wskoczyc w ubranie i jechac jak cos. Czuje ruchy dziecka takie inne niz zwykle, jakby gwaltowniejsze.

Gość karmeloowa mama
Dodam ze mam dzis caly dzien biegunke a to ponoc tez chyba jakis znak?

jeśli ruchy są gwałtowniejsze to już jedź - trzeba zrobić KTG bo może być lekkie niedotlenienie dziecka i byc może trzeba przyspieszyć poród - nie czekaj dla własnego spokoju lepiej być juz pod opieką

Gość karmeloowa mama
moj maz sie denerwuje ze zamiast siedziec w necie powinnismy jechac juz dawno po pierwszym skurczu, on panikuje a ja nie chce jechac niepotrzebnie... mysle ze chyba porodu nie przegapie i intuicja jakos podpowie mi ze mam jechac...

Gość byc moze to juz
a teraz co ci mowi intuicja?:)

Gość byc moze to juz
mi na pocz odeszly wody, a skurcze pojawily się dopiero na porodowce.

Gość karmeloowa mama
no wlasnie intuicja kaze mi czekac :)

heh ja tak czekając urodziłam dziecko w domu - skurcze mi ustały i nagle po ok pół godż zaczeło się parcie :D podobno zbyt szybko rozwarła sie szyjka - ale to żadki przypadek , ja bym sie martwiła tylko tym pobudzeniem dziecka u Ciebie

Gość byc moze to juz
tak wiec radzę nie patrzec na intuicję, bywa zawodna;p, i jedz do szpitala!

Gość karmeloowa mama
dzieki za wszystkie odpowiedzi, uciekam do szpitala... oby to bylo juz.

karmeloowa mama -powodzenia :) odezwij się jak wrócicie z maleństwem i zdawaj tu relacje jak było - jeszcze raz POWODZENIA :)

Gość gryczanna
asia naprawde urodzilas w domu? jak taki porod wygladal? jak sobie dalas rade?

gryczanna tak urodziłąm - córa ma juz 16 lat :) miałam prawie bezbolesne skurcze - bagatelizowałam to poniewaz przy okresie bardziej zawsze cierpiałam , były co 5 minut dłuzszy czas potem koniec , połozyłam sie do łóżka żeby odpocząć i poczułam nagle okropny ból jakby mnie rozrywało jednocześnie czułam że mam potrzebę do wc :D po 5 minutach miałam małą na rękach - rodziłam na czworaka , córcia wyskoczyła na łóżko i w płacz , miałam problem z łożyskiem bo krwawiłam i nie wychodziło więc mąz dzwonił do szpitala i połozna mi dawała instrukcja , potem wykapana z ubranym juz dzieckiem pojechałam samochodem do szpitala :)

aha pępowinę wiązaliśmy nowymi sznurówkami i obcięłam normalnymi domowymi nożyczkami , zresztą dla mnie to nic nowego - uczyłam się położnictwa w szkole pielęgniarskiej :)

Nie koniecznie tylko regularne skurcze to porod u mnie do 6 cm byly nie regularne co 8-6-10 min tak szly...i tak do prawie pelnego rozwarcia...

Gość kamcia1507
A moje bóle porodowe nie miały nic a nic wspólnego z bólem miesiączkowym