Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronkaka

pomóżcie mi coś wybrac na impreze..

Polecane posty

Gość weronkaka

w sobote mam ważną impreze i nie wiem co założyć. Chce wyglądać szczuplej. Stwierdziłam, że nie będe zakładać jeansów, bo pogrubiają, w piątek idę na zakupy i myślałam że może kupie czarne rurki z takiego materiału podobnego do jeansów. Co o tym myślicie??? I do tego jakaś tunika? Doradźcie coś..

Gość niby
podaj więcej szczegółów: 1.Jaka to impreza 2. Opisz swoją figurę. Napisz swoje wady i zalety to co chcesz zamaskować a to co chcesz pokazać. 3. Podaj styl ubierania jaki lubisz. 4. Napisz ile masz lat. Bez tych informacji doradzanie to jak wróżenie z kart.

Gość weronkaka
mam 19 lat, jestem typem gruszki, mam szerokie biodra i masywne uda, wzrost - 170cm, waga - 65kg. Jest to dyskoteka ze znajomymi. Lubie sie ubierac dośc skromnie, bez przesady

Gość weronkaka
spadaj kinky reggae

Gość weronkaka
i kolory nie rzucające się w oczy (chodzi mi o żółc, zieleń, błękit, róż i takie tam)

Gość niby
Możesz opisać siebie troszkę bardziej szczegółowo gdyż numerki (wzrost i waga) oraz dość ogólne stwierdzenie typ gruszki nie pozwalają dobrze sobie wyobrazić twojej figury. Rozumiem że pisząc typ gruszki miałaś na myśli iż twoje biodra są szerze niż ramiona. I ta sferę chcesz ukryć nie lubisz swoich bioder i pupy oraz ud. Jak z górną częścią twojego ciała. Lubisz swój biust , talie i brzuch?

Gość niby
Jeśli miałam racje: Osoby o szerszych biodrach dobrze wyglądają w dłuższych bluzkach i tunikach. Bardzo ważna jest ich długość tunika nie może być dłuższa niż do krocza. Dłuższe tuniki skracają nogi. Osoby z wąskimi ramionami nie powinny nosić bluzek na ramiączkach gdyż to dodatkowo podkreśla dysproporcje między szerokim dołem a wąską góra. Polecam dekolty typu łódka , poduszki, bufki rękawki. Jeśli wybierasz podkoszulek na ramiączkach dobrze aby miał ozdoby bądź aplikacje na ramionach (np falbanki, koronki, łańcuszki itp). Mogą także pomóc duże kolczyki. Często pojawia się dysproporcja między udami a łydkami. Ni wskazane jest noszenie obcisłych spodni. Najlepszym krojem będą proste spodnie. Dopasowane (dopasowane nie obcisłe) w biodrach i udach a później proste (luźniejsze w kolanach i łydkach). Jeśli mimo tego co nasiałaś w 1 poście zdecydowałabyś się na dżinsy wybierz ciemniejsze, bez zbędnych wycierań. Za pomocą kolorów także można poprawić proporcje. Osoby o szerszych biodrach i wąskich ramionach dobrze wyglądają gdy zakładają ciemniejsze doły i jaśniejsze góry lub neutralne doły i intensywne góry. W każdej figurze najważniejsza jest talia i ją należy podkreślić. Optyczne zmniejszanie tali jest dobre w 99% przypadkach. Jesteś młoda i lubisz prostotę dlatego zaproponowałabym ci czarne proste spodnie, szpilki, tunikę w nasyconym ale spokojnym kolorze np. szmaragdowym lub szafirowym. Nie wiem nic o twoim brzuch tali i biuście a krój tuniki zależy od tego. Do tego koniecznie fajną biżuterie to ona uzupełni ten surowy strój.