Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyny pomocy

ANTYBIOTKI A GRZYBICA

Polecane posty

Gość Dziewczyny pomocy

Mam zapalenie ucha. Biorę antybiotki i osłonę w postaci linex forte. czy to wystarczy by się ustrzec przed grzybicą?

Gość lady bronka
może nie wystarczyć. ja biorę przy antybiotyku dodatkowo, poza osłoną układu pokarmowego, probiotyki ginekologiczne. ostatnio w takiej sytuacji stosowałam provag. sprawdził się, grzybicy nie dostałam, a wcześniej różnie to bywało.

też wzięłabym provag, możesz też posmarować miejsca intymne provag żelem np. przed snem, zawsze to jakaś ochrona, jednak probiotyk doustny przy antybiotyku sprawdzi się lepiej

Staram się nie dopuszczać do sytuacji, w której muszę zażyć antybiotyk, bo zaburza on całą równowagę mikrobiologiczną organizmu. Warto wtedy zastosować nie tylko probiotyki doustne ale również dopochwowe np. lactovaginal, który kolonizując pochwę dobrymi bakteriami, chroni przed infekcją.

Gość zagrzybiona:(:(
Dziewczyno bierz wszystko, co się da, żeby Twój organizm nie poniósł żadnych skutków ubocznych związanych z antybiotykami. Ja mam po wielu chorobach tak zagrzybiony organizm, że katastrofa. W dodatku z tego powodu pojawiło mi się ŁZS, nie wspominając o nawracającej grzybicy pochwy. Brwi mi całkowicie wypadły. Horror, czasem już brakuje chęci do życia.

Gość kasinka...
ja stosuje Lacibios Femine i sobie chwale ten sposob zabezpieczenia przed nawrotem grzybicy. W ostatnich dniach miesiaczki lykam tez kilka fiolek profilaktycznie (wtedy jedno opakowanie na dwa miesiace wystarcza).

Gość lubanska
ja tez łykałam provag przy antybiotyku. nie dostałam ani grzybicy ani rozstroju układu pokarmowego, więc się sprawdził.