Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beata 25a

nieznosny dzidzius po szczepieniu

Polecane posty

Dwa dni temu bylam z mala na szczepieniu od tamtej pory jest nieznosna-ciagle placze.podalam jej raz panadol i bylo troche spokoju a potem to samo.do tej pory nie bylo tego czy to po szczepieniu?

Gość Podobnie
Jaka to szczepionka? Ile ma dziecko? Czy przypadkiem nie zbiegło się to ze skokiem rozwojowym?

Gość domdassaa
poczytaj co szczepionki robia z ukladem nerwowym dziecka...dramat:O

Gość Sylasis...
kolejna paranoja nt szczepien az zal dupe sciska

paranoja ?? ja musiałam wzywac pogotowie , dziecko traciło kontakt miało błedne oczy - po szczepieniu w wieku 6 tyg , teraz ma 8 mieś i nie szczepię , jest pod opieka neurologa dzięki bogu zdrowe , a szczepiony będzie pojedyńczo i w innych terminach jak neurolog ustali , miał tzw krzyk mózgowy poszczepienny - to nie paranoja

Gość Anikar
Witaj! Podobno dzieci bardzo często tak reagują po szczepieniu, nazywają to odczyn poszczepienny czy jakoś tak. Dziecko wtedy może być rozdrażnione,marudne,mieć gorączkę lub opuchliznę w miejscu ukłucia. Moje dzieci tego nie przechodziło bo było szczepione szczepionką skojarzoną, która podobno minimalizuje ryzyko takiwj reakcji. Ale myślę, że to też sprawa indywidualna i zależy od organizmu dzieciątka. Taki stan powinien minąć po trzech dniach. Zdrowka dla maluszka

Gość mama dwóch dziewczynek
moja mała też kiepsko zniosła szczepienia, szczepiłam terminowo, ale za każdym razem bałam się iść i słusznie - nigdy nie obeszło się bez skutków ubocznych ;-( na szczęście na razie spokój /ma 18 m-cy/, z dodatkowej ospy zrezygnowałam, bo się po prostu boję już wszystkich szczepień ;-( Starsza córka znosiła szczepionki świetnie, nie wiem, czy to inne szczepionki, czy dziecko inne...

Gość Sylasis...
paranoja, paranoja tylko nie wiem kto na tym gorzej wyjdzie. Niedlugo o wszystko bedzie sie obwinialo szczepionki o zle wychowanie dziecka, co za tym idzie jego zle zachowanie itp. wszystko da sie zrzucic na szczepionke

Gość Podobnie
hmm, nie powinna już zareagować przy trzeciej szczepionce. Mój po 3 dawce był jedynie ospały i lekko ciepły - tak z 37,5. Ale pediatra mnie uczulił że nawet przy trzeciej dawce dziecko może zareagować. Obserwuj, jakby nie minęło po 3 dniach to zgłoś się do lekarza. Dziewczyny szczepionka to wirus, tylko oczyszczony - normalne jest że organizm zareaguje. Zachęcam was jednak do szczepienia na ospę. Ja chorowałam w wieku 15 lat, do dziś odczuwam skutki po przebytej chorobie. Rekonwalescencja trwałą u mnie pół roku.

Gość fluffy duffy
Sylasis, jesli nie masz nic innego do powiedzenia niz paranoja to moze sie nie wypowiadaj po prostu...ekspercie za dyche:O

Gość georginiaaa
Ja mam 3 dzieci, tez miałam wiele obaw co do szczepienia, spowodowanych glownie lektura kafeterii :-P W kazdym razie jedyna szczepionka, po ktorej dziecko (jedno z trojki) zareagowalo byla mmr2. Goraczka i wysypka, czyli odra poronna. Po 3 dniach minelo, dziecko zdrowe. Jesli zas chodzi o szczepienia dodatkowe, mowie: NIE! Ospe sama przechodzilam w wieku doroslym, bedac ... w 5. tygodniu ciazy. Przechorowalam ja łagodnie, synek jest zdrów jak ryba.

Gość ospa w ogóle nie działą!
Moje dziecko było szcepione na ospe- tylko po co skoro sie nią zaraziło i przeszło paskudnie?