Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela 84**

Powiększone serce u noworodka -wada serca .

Polecane posty

Gość Ela 84**

Są tu osoby ,które spotkały się z czymś takim ?Mamy,ciocie lub koleżanki... ? Czy takie dziecko ma szanse na normalne życie ?

Gość Ela 84**
Nikt nie napisze ?

Gość nie znam sytuacji
ale u mnie w rodzinie u dziecka pod koniec ciąży na ktg stwierdzono jakieś nieprawidłowości nieprawidłowy rytm zrobiono badania i rzeczywiście coś tam wyszło być może wada okazało się że był tylko stan zapalny i po antybiotyku przeszło dziecko ma wprawdzie jakieś tam szmery ale niegroźne po porodzie nie była potrzebna żadna interwencja niech zrobią ci dobre badania echo serce żebyś wiedziała w jakim szpitalu masz rodzić bo nie każdy szpital jest w stanie zapewnić opiekę choremu dziecku na pytanie czy ma szanse na przeżycie może odpowiedzieć ci tylko lekarz po dokładnych badaniach

Gość Ela 84**
To nie o mnie chodzi,tylko o dziecko kuzynki. Rodzice byli u lekarza, zostali gdzieś dalej skierowani. Wiem tylko,że serce jest powiększone i szmery słychać.

Gość że co że jak
ja znam taki przypadek, serce bardzo powiększone u dziecka, lekarze dawali małe szanse na przezycie, wręcz mówili że jak przeżyje to będzie cud, od tamtej pory minęło ponad 20 lat i ta dziewczyna żyje i praktycznie jest zdrowa, serce nadal jest trochę powiększone, jest pod opiaką kardiologa, ale normalnie żyje,