Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość febbaa

Wszystko o czym marzyłam...

Polecane posty

Gość febbaa

Jestem tak wkurwiona [zla] załamana i oklapła...:O Musze to napisac żeby się wygadać, nigdy nie byłam w tak cholernie podłym nastroju, a chodi o wazną dla mnie (życiowo) sprwę. Mieliśmy kupowac mieszkanie, wspólne. W końcu powazne rozmowy, niemal decyzje, rozmowy z finansistami co do możliwości, kilka podpisanych umów w biurach nieruchomości. Upatrzne mieszkanie w starej przedwojennej kamienicy, z duszą, piękne, duże, wysoka na prawie 3,5 m kondygnacja, przestrzenne, zachowane piękne piece kaflowe, możliwośc odkupienia od właścicieli mebli w idealnym stanie pasujących stylem... wymarzone! Już je urządzałam w myślach, projekty, pomysły, ostatnie rozmowy z biurem.. a tu - oferta nieaktualna! :O:O:O Nie wierzyłam, nosz k..... w momencie jak już podjeliśmydecyzje. Nic mi sie nie chceeeeeeeeeee, mam wszystko w dupie:O moge mieszkań do końca życia w swoim małym mieskzanku :O niee, nie wierzeeeee [smutny] takich mieszkań juz nie ma...J

Gość patrasekk
nie lepiej w nowym budownictwie?

Gość febbaa
nieeee :O obecnie oboje mamy mieszkania w nowym budownictwie, młodzi ludzie, ogrodzonyteren, ochrona, cuda wianki... Tak sie stało, ze oboje mamy podobny gust - mieszkanie z DUSZĄ, z duchem tamtych czasów - kuchnia w starym stylu, tam akurat byla zachowana kuchnia kaflowa, mielismyją rozebrac i pzrerobic tak zeby była atrapa - włozyc płyte gazową, piekarnik... taki zapiecek! Piece kaflowe z cudownymi unikalnymi drzwiczkami z kutego metalu, inny kolor w kazdym pokoju, DZIAŁAJACe, wysokie meiszkanie - od razu tez widniejsze, wielkie okna... spore pokoje - najmniejszy 18m2, ZAWSZE chciałam takie :O jest ich dosłownie kilka, garstkaaaa. Nie sztuka kupic wielka płytę, bez charakteru, typowa, z katalogu...... alesz jestem wkurwiona, załaman, nie mam nadzieje ze cos podobnego się znajdzi ei nie bedzie kosztowałomajątku! :O

Gość patrasekk
ale zima duzo sie placi za ogrzewanie

Gość febbaa
dużo, czyli ile? :) w bliku zwykłym mam to rozłożone w czynszu meisięcznym... jesli w zimie bede płaciła wiecej - wleci NIC za ogzrewanie, wyjdzi etak samo ; ) dla porównania czynsz obecny mój 180 zł - 36m2, tam 80m2 - 220 zł :)

Gość febbaa
mieliśmy zamiar używac piecy w zimie, działają... remont - czyli nowe grzejniki tez założyc choleraaaaaaa ale jestem ŁZ 😠 ze taka okazja pzreszł ami koło nosaaaaaa, ze sie nie zdecydowalismy w jednym momencie... :O mój facet - to nie bulka, pooglądamy inne... taak, ogladalismy, kilka dosłownie bo tyle jest takich mkiszkan w sprzedazy, tylko jedno zatrzymało nasza uwagę, i serce :(

Gość patrasekk
wspolczuje

Gość Weselna pani
Szukaj dalej i nie załamuj się dziewczyno.

Gość febbaa
wiem....... ale wiecie jak to jest...na dotkniecie dosłownie! marzenie, coś co was zachwyciło od razu, wszystkie inne do tego porównywałam, poza tym cena była OK, co prawda remont generalny - ale wszystko ielismy zrobić po swojemu, wyśnione, wymarzone wnętrza, w dodatku w takiej kamienicy, dookoła spokój, na piehotkę do pracy!!! 😠

Gość Weselna pani
Współczuję... Mówi się trudno i szukajcie dalej po prostu. Chyba nie ma innej rady. Może znajdziecie jeszcze lepsze? Kto wie.

Gość patrasekk
nie wiem dokladnie ile, ale slyszalem ze w kamienicach placi sie troche wiecej, jak szukasz w kamienicach to patrz tez jacy sa sasiedzi, bo z tym jest roznie

Gość febbaa
tak, płaci się więcej :) płaci się za 'stare-stylowe' to nie była ot taka star kamienica, prztedwojenna, 1900r... elewacja, wnętrze, klatka, balustrada, drzwi - ogromneeeeee, podwójne, nie takie zwykłe 2 skrzydeł, tylko takie jak od katedry :P i jeszcze frezki dookoła...... oczywiscie schody drewniane, stare, wymaga coś emontu... nastawiłąm się tak chlernie, juz urządzałam w myslach, a tu dosłownie - w jednej sekundzi eruneło wszystko :O jeszcze miałam nadziej ze to kiepski żart mojego faceta, ale nie... Nie wierze :(:( ryczałam jakby mi ktoś matke gazetą zabił normalnie ps. znacie jakiegś dewelopera który buduje kamienice przedwojenne :D:D:D jestem ZAINTERESOWANA!:P

Gość febbaa
za sąsiadów ta były starsi ludzie :) pod nosem sklepik osiedlowy z bułeczkami......z buta do pracy max 5 min. 😡