Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owłosiona mocno

Czy teraz można rodzić z buszem między nogami?

Polecane posty

Gość owłosiona mocno

Z tego co wiem to nie ma już obowiązku depilacji do porodu. Ja już dawno nie sięgam tam i się zastanawim, czy mimo wszystko nie wydpilować się jakoś, żeby mnie na porodówce nie wyśmiali?

Gość Panna* *MAM_ TO_ W_ DUPIE
ta, na pewno cię wygonią z porodówki albo będą kwiczeć ze śmiechu podczas twoich bóli partych :D a w domu wszyscy zdrowi?

Gość wheidfhw
a dziecka nie pokłujesz?

Gość 894287185
co ty..pomoga ci spokojnie....nie stresuj sie...nie ty jedna mas ztaki problem ,glowa do gory kochana....

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Na pewno nikt Cię nie wyśmieje, ja się depiluję regularnie i ginekologom to się nie podoba. :P Możesz prosic o to żeby Cię ogolili, ale nie mogą na siłę tego zrobic, jednak uważam, że w razie nacięcia/pęknięcia lepiej Cię zszyją, lekarzowi będzie 'wygodniej'. :)

Gość owłosiona mocno
Wolałabym rodzic bez kłaków bo mam niestety gęste owłosienie, znacznie wykraczające poza linię bikini. Nie ma mnie kto ogolić w domu a krępowałoby mnie, gdyby robiła to obca osoba w szpitalu.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Zrób to przy pomocy małego lusterka, ja tam robiłam. :)

mozesz sie nie wydepilowac przed porodem ale to bedzie swiadczyc , ze nie dbasz o siebie oraz, ze nie masz szacunku do personelu medycznego. Ja 2x juz rodzilam sn wiec wiem co mowie bo nieraz slyszlam jak polozne nmiedzy soba miwly o pacjentce ktora sie nie wydepilowala. Pomysl o lekarzu ktory bedzie zszywal Twoje krocze ;P

Gość zonaKraka
Ja na pewno nie byłam wygolona na zero, miałam tylko przystrzyżone włosy trymerem z maszynki. Dzieło męża i wyglądało to komicznie, muszę przyznać... Położna ogoliła mi na gładko zwykłą maszynką jednorazową ten kawałek krocza który potem był nacinany. Samodzielne golenie to dla mnie była zbyt duża gimnastyka, zwłaszcza po leżącej ciąży.

Gość owłosiona mocno
No własnie nie chcę pogarszać mojego samopoczucia tym, że będa ze mnie szydzić po kątach. Boje się że się zatnę, może krem depilacyjny będzie lepszym wyjściem.

Gość d.z.iunia
Jagoda Ja np. już swojego krocza nie widzę i depilacja "tam" jest dla mnie dość kłopotliwa. To mam się, jak dostanę pierwszych skurczy, gimnastykować z lusterkiem, albo kazać mężowi się ogolić, żeby położna, która bierze za to kasę, nie musiała tego robić??? Przecież nie ogolę się wcześniej, bo i tak odrośnie, a aktualnie do szczęścia wystarczy mi przygolenie włosów tak, żeby nie wystawały poza linię bielizny. Poza tym nie wiem, co to ma do bycia zadbaną. Ja lata całe goliłam się na zero, tylko paseczek zostawiałam z przodu, a potem mąż powiedział, żebym przestała, później znowu chciał na zero nawet bez paseczka... Więc to chyba kwestia gustu i preferencji seksualnych a nie zadbania, bo nikomu nic do tego, co masz między nogami. Tym bardziej, że nie każdemu podobają się kobiety, które "tam" wyglądają jak 5 latki ;). A już opinia położnej to ostatnia rzecz jaka mnie interesuje. Jak jej się nie chce golić, to niech zmieni pracę.

Gość ALOOOOO78
no nie laski wstyd!!!!!! jak mozna sie tak zaniedbac w ciazy? i ogolnie? po porodzie te z busz zostawicie?

Gość mysza-mysza123
przeciez mozna isc do kosmetyczki na depilację intymną.ej dziewczyny ale macie problemy:)

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooo
a czy mozna sie ogolic kremem do depilacji ?

Gość mysza-mysza123
neiwiem,ja przed porodem poszlam na depilację bikini i kosmetyczka wszystko mi zrobiła woskiem.wszysciutenko-tylek,wszystko.

Gość przed zabiegami
ginekologicznymi, w tym porod , wymagaja golenia - bo lepiej wszystko widac.Uzyj lagodnego kremu depilacyjnego do okolic intymnych - nie szczypie i raczej nie podaznia(lepsze niz golenie) Poza tymi zabiegai ginekolodzy sa za tym,zeby sie w miejscach inymnych nie golic, nie depilowac - bo to jest wlasnie niehigienicznie -jednak latwo o podraznenie i wprowadzenie bakterii.

Gość ??????????????????????
jagoda, jestem personelem medycznym i pierwsze slysze, zeby goleniem krocza okazywac nam szacunek. O higienie swiadczy fakt ze sie myjesz a to czy sie golisz czy nie to juz Twoja sprawa. Fakt trafilas na jakies chamskie polozne, ktore okazywaly brak szacunku pacjentkom obgadujac ich krocze, Twoj pech, ale nie nie wiaz golenia z okazywaniem szacunku.

Gość jagoda jak zwykle
błysnęła :P

Gość laski od tej pory
chcąc okazać komuś szacunek pokażcie mu ogolone krocze :D

Gość Buhahahahaha
haha..

Gość z goleniem jest tak
Autorko jeśli zgłosisz się do szpitala to poproś położną,aby Ci pomogła. Ona i tak pójdzie z Tobą do łazienki,aby sprawdzic. Czemu trzeba się ogolić? Z uwagi na Twoje dobro i bezpieczeństwo. Przy porodzie sn możesz pęknąć lub być nacinana-włosy utrudnią równe nacięcie i sprawne szycie-nie będzie dobrze widać,a poza tym będą wrastać w ranę. Przy cc ważne jest jedynie ogolenie górnej części-z powodów jak wcześniej.

Gość ale palnęła
mozesz sie nie wydepilowac przed porodem ale to bedzie swiadczyc , ze nie dbasz o siebie Tylko o tym, że ma inne zdanie na ten temat lub nie miał kto tego zrobić przy dużym brzuchu, tępoto. Depilacji na 0 żaden ginekolog nie poleca.

Gość gdsfgkkgdsegc
możesz iść z buszem nikt nie ma cię prawa wyśmiać ja tak pojechałam - nie mogę się tam depilować ale i tak akurat nie było na to czasu ważniejsze było dobro dziecka - jechałam w tym w czym stałam ważne że czysta i nie śmierdząca jak trafiłam na porodówkę to położna wygoliła tam gdzie potrzebowała i tyle

Gość Hihihihi!
chcąc okazać komuś szacunek pokażcie mu ogolone krocze :D :D

Gość mieszkam za granica
i nie golilam sie, normalnie tez tylko lekko sie gole zeby zachowac linie bikini

Gość mhjhj
ja rodzilam kilkanaście lat temu i pielęgniarka zrobiła mi depilację...pytała tylko czy z grzywką czy bez..:-P

Gość fryturra
mnie mąż ogolił - tak wolałam. W szpitalu opitolili tylko brzuch - pod kątem cc, zaskoczenie.

Gość gragggaa8
rety, nie wyobrażam sobie "mieć buszu między nogami"!!!! Na codzień golę się całkowicie, a tym bardziej jak mam sie komus pokazać! Miałam cc i byłam ogolona i innej opcji nie widziałam. Miałam mały brzuch i bez problemu sama sobie poradziłam. AA no i położna pojechała mi po brzuchu suchą maszynką - szczypało bardziej niż rana po cc :/

Gość dfgnbvc
to masz ubogą wyobraźnię ;)

Gość a ja...,,,,,,,,,,,
teraz golę się rzadziej niż przed ciążą i zaczął mnie uczulać krem do depilacji, który wczesniej mnie nie uczulał, więc zostaje maszynka. Golę "na ślepo" i wiem, że na pewno niedokładnie, ale przy pierwszym porodzie pielęgniarki mnie ogoliły i lewatywę też mi zrobiły.