Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gugunia

Co na kolację?

Polecane posty

Hej Dziś szykuję kolację dla mojego kochanie. Tylko nie mam pomysłu co mu zrobić, coś lekkiego i smacznego. Jakies pomysły?

proteaza - on je wszystko, dosłownie zawsze wszystko mu smakuje itd Chciałabym zrobic mu coś niecodziennego, tylko zbytnio nie mam pomysłu ;/ erwerwerewr - to po kolacji ;)

Gość hrtuoIk
gówno z miodem:)

No ale podaj jakieś składniki, jakie masz lub chociaż z jakiej dziedziny ma być to papu...

Gość turqss
tortilla, cukinia z makaronem, cukinia z mięsem mielonym (łódki), leczo z ryżem, polędwiczki wieprz/woł z sosem z kurek, zapiekanka makaronowa z ziemniakami, cebulą i pomidorami, pizza własnej roboty, brokuły z makaronem w sosie serowym... opcji jest pięć milionów.

Gość Adrianmix
Na kolacje dobre sa krokiety z serem i pieczarkami, pyszne sam ostatnio robiłem. Skladniki: -500g pieczarek -2 szklanki mąki pszennej -250g sera -cebula -sól -pieprz -2 szklanki mleka -3 jajka -olej -maslo do pieczenia -bułka tarta Przepis: -Mleko, mąkę i jedno jajko miksujesz, po zmiksowaniu pozostawiasz 30 min i potem robisz naleśniki na niedużej ilości rozgrzanego oleju. -Kroisz cebule i pieczarki i pieczesz je na rozgrzanym maśle. Jak upieczona masa ostygnie to dodajesz starty ser, 3 szczypty soli i pieprzu i mielisz, bądź gnieciesz to, dodajesz jajko i mieszasz -Na środek naleśników dajesz duża łyżkę farszu, zaginasz boki(nie za dużo, żeby miały odpowiednią długosć krokiety), początek naleśnika przekładasz za farsz i zawijasz do końca -na jednym płytkim talerzu roztrzepujesz lekko jajko z dodatkiem soli i pieprzu, na drugi wsypujesz bułkę tartą. Moczysz krokiety w jajku, potem obsypujesz bułką tartą, aby całe się nią pokryły -krokiety pieczesz na rozgrzanym maśle Robiłem je 3 dni temu z przepisu z internetu. Są pyszne, chociaż nie wiem czy nadają sie na kolacje :P Możesz do tego kupić lub zrobić jakis barszczyk i będzie ok :) Tylko zacznij te krokiety robić wcześniej, ja je robiłem jakieś 2h

Gość gdahgda
albo sakiewki z francuskiego ciasta - ciasto dostepne nawet i w biedronce za smieszne grosze. podzielic na male kwadraciki. wypelniac farszem, robic male pierozki, nasmarowac maslem i roztrzepanym jajem i do piecyka. w necie jest miiiiliooon przepisow. a farsze? jakie chcecie - grzyby usmazone z cebulka, szpinak i feta, pomidorowy sos, paprykowy sos, łosos, kurczak przysmazony, mieszanka serow... do tego barczyk w kubeczku i juz ;)

Gość a dawaj mu nawet wlasne
spagetti z żabki