Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 27272727

jak tak dalej będzie to padnę trupem:/ mordercza dieta przez objawy dziecka

Polecane posty

dokładnie prze tą dietę - ja byłam ledwo zywa a mała cały czas głodna! przeszłam na pepti bo bo ha miała na buzi jeden wielki wyprysk i tak jak pisałam na innym topicu (chyba też twoim) udało mi się kupić bez recepty piersią karmiłam jakieś 4 tyg, zaczęło się podobnie jak u ciebie - w upały i tez byłam przekonana, ze to potówki. z resztą z tą wysypką się mećzymy już jakies 2 tygodnie, pomagają emolienty

Gość mama 27272727
ahh tak, to Ty mi pisałaś na tamtym topicu o pepti:) widzisz, ja dziś pytałam w aptece, to mi powiedzieli, że bez recepty nawet na 100% nie da rady i się teraz zastanawiam czy co apteka to inny zwyczaj czy rzeczywiście bardzo ciężko z tym pepti i nie można go sprzedawać tak po prostu...a konsultowałaś się z pediatrą? po pepti coś ustępuje?

Gość mama 27272727
nie zauważyłam Twojego wpisu o alergologu:) no właśnie słyszałam, że trzeba mieć zaświadczenie o skazie...problem w tym, że u mnie alergolog w mieście to ciężka sprawa, graniczy z cudem, żeby w ciągu 3miesięcy się dostać, więc pewnie będę musiała prywatnie iść:/ czyli pediatrzy sami nie mogą stwierdzić azs i wypisywać recept na pepti?

Gość nestle.........
ja mieszkam w Holandii i pepti można kupić bez problemu, ale kosztuje ponad 20 euro, a zwykłe 10, więc dziwne, że w Polsce trzeba mieć receptę.

Gość Kafkarafka
Haha to jeden dzień dopiero i już padasz trupem? :P :) A tak poważnie to mam ten sam problem, ale na diecie jestem już 8 miesięcy, odstawiłam oczywiście typowe alergeny + jaja, mleko i ryby, do jedzenie to mi niewiele niestety zostało, na widok brokułów to już mi niedobrze :/ Lekko nie jest, ale trupem jeszcze nie padłam :) Na poprawę niestety trzeba czekać, mojego synka jak coś uczuli, to trzeba czekać 2,3 tygodnie na zniknięcie objawów.

Gość mama 27272727
nie jeden dzień:) synek urodził się 6lipca i od tamtej pory, żeby mu nie zaszkodzić to wiadomo, wystrzegałam się ostrego,smażonego,wzdymającego etc...potem doszły kolki, więc dieta coraz bardziej się zaostrzyła, a od kilku dni wysypka, więc już w ogóle wszystko do odstawki...w temacie tego topiku napisałam, że: "jak tak dalej będzie to..." bo już i tak mam ubogą dietę, a przez to zawroty głowy,słabo mi, głodna jestem, mam ochotę na coś "normalnego", a dochodzi znowu odstawianie kolejnych produktów, stąd mowa o padaniu trupem- ale niedługo...już po prostu ten miesiąc mnie wykończył, a tu jeszcze dalej się to ciągnie i coraz gorzej jest

Gość Kafkarafka
Najgorszy jest początek, ja myślałam, że nie dam rady, też ciągle chodziłam głodna, ale potem człowiek się przyzwyczaja i jakoś leci. Ja ważę w tej chwili 10 kg mniej niż przed ciążą, więc jakieś plusy to tam ma ;) Chcę karmićdo roku, więc codziennie się pocieszam że już bliżej niż dalej...

Gość mama 27272727
weteranka:) ja tak nie potrafię, z resztą taka dieta mi nie służy, już są pierwsze objawy jak właśnie bóle i zawroty głowy, zasłabnięcia, mroczki, wory pod oczami, mega zaparcia. wspomagam się witaminami, ale nie ma to jak prawidłowe odżywianie, ja się chyba za bardzo tym wszystkim przejęłam i odrzuciłam wszystko na raz, ale to dlatego, że widzę jak dziecko się męczy...trudno, nie dam rady, ja nigdy nie odchudzałam się z dietą, nie miałam silnej woli, samozaparcia, wolałam jeść normalnie, ale dużo ćwiczyć i tak chudłam...daję sobie jeszcze miesiąc i mówię basta...moja mama, mąż, siostra ciągle mi truje jak ja wyglądam, że źle się czuję, że nie może tak być, muszę też dbać o siebie, nie mogę popadać w skrajność, muszę mieć siły też na wychowanie dwójki i ogarnięcie wszystkiego samemu, podziwiam:)

tak, od kąd dostaje pepti jest dużo lepiej, wysypka zbladła, czuć ją tylko pod palcami, do tego kąpie mała codziennie w Oilanie. problemem są tylko zaparcia i gzy, które ją strasznie męczą. pedciatra kazała karmić pepti i odczekać jeszcze z 2 tygodnie stosujac debridat i biogaia, jak to nie pomoże to zostanie już tylko nutramigen. jak karmiłam ją mieszanie - butelka i cyc, byłam na diecie bezbiałkowej, czyli ani mięsa, ani chleba, ani masła nie mówiąc oczywiście o mleku( mogłam np na śniadanie zjeść kromke chleba z masłem i srem żółtym ale to oznaczała, że do końca dnia tylko na warzywkach). waże teraz 48 kg, czyli dwa mniej niż przed ciąża, pokarmu miałam już tyle co nic i w moim przypadku nie sprawdziło się, że im częściej przystawiasz tym więcej go masz. zrobisz jak będziesz chciała, na forum mamy butelkowe powiedzą ci, że musisz też pomyśleć o sobie i o drugim dziecku, a mamy karmiące cycem, że musisz walczyć, bo twoje mleko jest dla dziecka najlepsze. jedne i drugie mają rację, więc rozważ sama w sobie gdzie Ci bliżej i nie oglądaj się na innych :)

Gość makowa245
Witajcie. Autorko i u mnie tak było. Kolki, krostki... Zaczęłam jeść wszystko, bo i tak przecież ma kolki (i o dziwo praktycznie od razu mu się polepszyło). Kupiłam Delicol i rurki do odgazowywania i używam tego do tej pory. Krostki przemywałam kilka razy dziennie przegotowaną wodą i smarowałam Bepantenem - zniknęły po kilku dniach. Spróbuj tak jak ja, i tak nic nie masz do stracenia.