Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaewaewaeees

ILE UTRZYMUJE SIĘ EFEKT WYBIELANIA MARTWEGO ZĘBA?

Polecane posty

Gość ewaewaewaeees

jw

Gość hdddd
zależy ja jedynkę wybielałam dwa razy do roku, tak mi osłabiło zęba że sie połamał:((((

Gość ttttttttt
Naprawdę różnie , nikt nie da Ci żadnej gwarancji jak to będzie u Ciebie. Dla przykładu jeden ząb -wystarczyło jedno wybielenie 3lata temu i efekt jest nadal taki jak był, a drugi wybielany tą samą metodą przez tego samego lekarza już 3razy i nie wygląda dalej idealnie...

Gość ewaewaewaeees
eh kurcze...u mnie też chodzi o jedynkę,zero próchnicy tylko kiedyś się uderzyłam u widelec i sobie obumarł... Wybieliłam go tydzień temu i mówi mi pani,że nawet do 4 lat moze byc efekt,ale powiedziala tez,ze by sie nie zdecydowala znow go wybielac,ze raz przy martwych powinno się tylko robic,bo wiadomo z tylu sie znow rozwierca i coraz mniej ząbka :(

Gość ttttttttt
Ja tam mam dwie dwójki załatwione i jedną jedynkę, właśnie po wypadku samochodowym, zęby bez próchnicy, ale był uraz i poszło, zaczęły obumierać. Takie chyba najgorzej sie wybiela. Mam jednego kanałowo wiele lat temu robione, była dość głęboko próchnica i poszło, i ten ząb wcale nie zmienił swojego koloru! więc z tymi urazowymi widać tak jest...

Gość ewaewaewaeees
no wlasnie kurcze...podłe to wszystko :p ogólnie to ten po urazie nawet nie mógł być wyleczony kanałowo bo było zwapnienie kanału,tak jakby zarósł podobno...więc kanał jest jakoś na siłę wypełniony w 60 % najlepsze jest to,że przez 10 lat żaden dentysta nie powiedział mi,że z nim coś nie tak,ze może byc martwy,dopiero teraz moja ulubiona dentyska

Gość ttttttttt
Oj u mnie z tymi właśnie zębami to był też niezłe cyrki, takie obumieranie robi tam niezły syf, plus skomplikowana budowa, wiec mikroskop. Poprawianie po spartaczeniu przez pierwszego denta :P nie myśl o tym ile ten efekt będzie trwać, bo to w niczym nie pomoże! wręcz przeciwnie ;-) w ostateczności można zęba takiego robić na wkładzie i korona na to, choć to już musi być pewność, ze w kanale/kanałach wszystko zrobione cacy, bo jak nie to potem już tylko rwanie :( powodzenia

Efekt wybielania martwego zęba jest sprawą indywidualną. Przed przystąpieniem do niego warto wiedzieć na czym to polega. Rozpoczyna się od prześwietlenia korzenia zęba. Jeżeli jest to konieczne, następuje powtórne leczenie kanałowe. Następnie nawierca się ząb i w jego wnętrzu umieszcza preparat wybielający. Otwór zamykany jest opatrunkiem tymczasowym – fleczerem, który pozostawia się na czas od doby do 3 dni. W przypadku niezadowalającego efektu, zabieg powtarza się 2 lub 3 razy. Po zakończeniu wybielania i zneutralizowaniu środka wybielającego (ok. 2 tyg.), komorę zęba zamyka się „plombą”. Jeżeli oprócz martwego zęba chce się wybielić także pozostałe zęby, zaleca się rozpoczęcie od zęba martwego. Resztę zębów wybiela się już metodą zewnętrzną – nakładkową lub lampą Beyond. W większości przypadków efekt rozjaśnienia zęba martwego metodą wewnętrzną jest satysfakcjonujący. Warto jednak znać jej ograniczenia: - Czasem preparat wybielający nie ma możliwości dokładnego spenetrowania całej korony i ząb pozostaje ciemniejszy w niektórych miejscach. - Istnieje też możliwość, że po kilku latach martwy ząb ponownie ściemnieje. - Skutkiem nawiercenia korony jest jej osłabienie i zwiększone ryzyko złamania. Alternatywą dla wybielania wewnętrznego jest wykonanie wkładu koronowo - korzeniowego oraz korony protetycznej. Licówki, które często są brane pod uwagę, mają cieniutką formę, zatem „przepuszczają” naturalny odcień zęba, do którego są przymocowane. Z tego powodu w przypadku bardzo przebarwionego zęba, jego kolor może przebijać.

Środek do wybielania zębów - http://vk.cc/1YM91P ja to uzywałam no i mam teraz bielsze zęby. Moze nie takie jak po profesjonalnym wybielaniu ale dla mnie efekty sa wystarczające za tą cene.