Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandrusia18

za duzo wod plodowych !!!!!!!!!pomozcie

Polecane posty

Witam !! czy ktoras z mam miala za duzo wod plodowych i miala je odciagane ?? od ktorego tyg ciazy robi sie ten zabieg ?? oraz czy wyglada to identycznie jak amniopunkcja ?? czy jest to bezpieczne dla dziecka ?? bo slyszalam ,ze moga ukluc dziecko i jest kaleka do konca zyciax

Gość niuu
A lekarza nie pytałaś?

Ja miałam bardzo dużo wód z podejrzeniem wielowodzia.Nie miałam odciąganych.Mój lekarz twierdził,że lepiej za dużo niż za mało i nic z tym nie robiliśmy.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a co lekarz mówi na to, że masz tych wód za dużo ?? robił jakieś badania w kierunku wad u dziecka? nie chcę Cię straszyć, ale u mnie wielowodzie było spowodowane wadę przełyku u córeczki (miała w nim dziurę) w 6 miesiącu życia była operowana. teraz ma skońcozne 3 lata. jest ok tylko fizycznie rozwija się troszkę wolniej niż rówieśnicy, ale jest cudownym kochanym dzieckiem :)

czy ktoras mama miala przeprowadzana amnioredukcje ?? jesli tak to w ktorym tc ?? i jak to wszystko przebiegalo ??

Gość Ja miałam nadmiar wód
płodowych i przez to wielki brzuch ale lekarz uznał że póki ciśnienie mam dobre to nie trzeba z tym nic robić ani ingerować. W 40 t.c chodziłam co 3 dni na KTG i ciągle tylko słyszałam że nie trzeba jeszcze wywoływać porodu bo dziecko ma dostateczną ilośc wód (pod koniec ciąży wody maleją) i że można poczekać jeszcze ten tydzień i tak też było. W którym tygodniu ciąży jesteś autorko?

Gość Ja miałam nadmiar wód
Pod tym linkiem jest filmik i wypowiada się fachowa osoba.