Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 chyba si臋 zdesperuj臋

nie ma roku, zebym nie stracila pracy

Polecane posty

w sumie wiecej jej nie mam jak mam. Jestem potem strasznie poharatana psychicznie. Wszedzie albo chca zeby pracownik tyral za grosze, albo robil machloje (za grosze) i daja mniej niz umowili sie na rozmowie. 馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
pracodawcy daj膮 umowy na czas okre艣lony,potem znajduj膮 kogo艣 ta艅szego a ty idziesz na kolejne rozmowy i t艂umaczysz si臋 czemu tak cz臋sto zmieniasz prac臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najprawdziwsza prawda*
Ja tam mam umow臋 na czas okre艣lony, ale przed艂u偶an膮 za ka偶dym razem. Teraz powinnam dosta膰 na czas nieokre艣lony, ale co艣 czuj臋 po ko艣ciach, 偶e te偶 mnie zwolni膮. Nie przejmuj臋 si臋 tym, znajd臋 now膮 robot臋. Ja i tak za d艂ugo miejsca nie zagrzewam na jednym stanowisku. Potrzebuj臋 zmian, rozwoju.

Udost臋pnij ten post

za ka偶dym razem mam trudno艣ci z wysy艂aniem CV. Sprawia mi to ogromn膮 trudno艣膰, bo mam ju偶 por贸wnanie i wiem, 偶e cv z ofert praktycznie nikt nie czyta jak nie wy艣l臋 od razu. Poza tym nie ma ofert, trzeba wysy艂a膰 w ciemno. A z tego te偶 jest ma艂y odzew a chodzi膰 po firmach nie mam na razie si艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najprawdziwsza prawda*
Po znajomo艣ci? Zapu艣膰 w艣r贸d znajomych wi膰, 偶e szukasz pracy, a n贸偶 kto艣...co艣, kiedy艣.

Udost臋pnij ten post

przesta艂am si臋 wini膰, chocia偶 rekrutuj膮cy mam wra偶enie oskar偶ycielsko si臋 pytali o powody utraty pracy. ... oni oczekiwali kryszta艂owej wizji 艣wiata do tego stopnia, 偶e lepie by艂o nie m贸wi膰 nic. Przecie偶 nie powiem, 偶e by艂am za ma艂o kreatywna w swojej dziedzinie, bo wszyscy udaj膮 idiot贸w..albo szukaj膮 zdesperowanych tanich idiot贸w

Udost臋pnij ten post

czy kto艣 te偶 tak ma?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 popisze kto艣?...............
d贸艂:(

Udost臋pnij ten post

Dlatego od paru lat mam w艂asny biznes i mam w dupie narzekania pracodawc贸w i harowanie za marne grosze.Polecam otworzy膰 w艂asn膮 dzia艂alno艣膰, tylko trzeba mie膰 艂eb na karku i by膰 obrotnym bo w dzisiejszych czasach ci臋偶ko si臋 utrzyma膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wikkii Sikkreti
The Element of One A jaki prowadzisz biznes i jak Ci idzie ?

Udost臋pnij ten post

Bran偶a odzie偶owa, sprzedaj臋 odzie偶 markow膮 a co do tego jak idzie to od paru lat bardzo owocnie :) Pierwszy rok jak za艂o偶y艂em firm臋 mia艂em ci臋偶ko si臋 utrzyma膰 bo podatki w kraju wysokie ale wybrn膮艂em i dzisiaj kr臋ci si臋 wszystko rewelacyjnie, oby tak dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dobrawka88
najprawdziwsza dama a ile razy mia艂ass juz przed艂uuzana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fghgfh
klkljkhjkljlk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleh bleh bleh
Hej, ja te偶 mam do艂a. Dzisiaj dowiedzia艂am si臋, 偶e przyj臋li ju偶 kogo艣 do pracy w przedszkolu, w kt贸rym by艂am na rozmowie. A by艂y 3 wolne etaty... Ech. Szkoda, 偶e nie mam wi臋kszego do艣wiadczenia. Tylko jak je zdoby膰, skoro nikt nie chce nam go da膰....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak to sie wlasnie w Polsce
odbywa. :o:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 palladda
ka偶dy pracodawca i przelozony to skurwiel chuj jebany pierdolony -wyzyskiwacz- w fabrykach robotnicy czesto zarabijaa 700 -900 z艂- zeby kapitalista krwiopijc a mieszkal w rezydencji jezdzil porsze lub lambordzini i spal na milionach , menedzer ,kierownik- czy jak tam chuja nazwac-depcze szarakow- bo na ich wynikach buduje swoje - i chce wycisnac jak najwiecej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleh bleh bleh
no niestety taka nasza szara rzeczywisto艣膰. Nie wiem ju偶 co robi膰. Cz艂owiek uczy si臋, studiuje, a i tak musi potem mie膰 nad sob膮 jakiego艣 gada i robi膰 na niego. A sam zarabia marne grosze. O ile w og贸le zarabia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 palladda
masakra- a wolontariat to niewolnictwo i wyzsk w bialych rekawiczkach , dziewie sie tym co sie na to pisza-ja zadarmo moglabym sie tylko zesrac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Commodus..
Wyzyski czy te偶 zbyt wyg贸rowane wymogi wobec pracobiorc贸w a cz臋sto poszukiwanie sposob贸w na redukcj臋 koszt贸w pracy[co przejawia si臋 rezygnacj膮 z zatrudniania na sta艂e i przedk艂adaniem ponad to "艣mieciowych "um贸w "zast臋pczych"]to ju偶 dzi艣 nie tylko "stan umys艂u"polskiego przedsi臋biorcy i potencjalnego pracodawcy. Nie wszyscy a w艂a艣ciwie ma艂o kt贸ry tak naprawd臋 je藕dzi porsche czy "sypia na milionach". Te "obrazki"s膮 zarezerwowane raczej w stosunku do mened偶er贸w i w艂a艣cicieli bardzo pot臋偶nych firm.Transgranicznych firm. Za to 偶e ludzie s膮 "rolowani"i interes si臋 kr臋ci kosztem ich dociskania na "max"stoi ogolna sytuacja w kraju. I bynajmniej nie tylko tzw "kryzys"to powoduje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Commodus..
Opini na ten temat jest sporo ale wystarczy troch臋 przestudiowa膰 ich by odnale艣膰 "wsp贸lny mianownik". I tak np cytat- "W 2011r z przedsi臋biorczej mapy Polski znikn臋艂o 383 tys. podmiot贸w- o 60 % wi臋cej ni偶 w 2010r. Wed艂ug szacunk贸w ekspert贸w 74 proc. upad艂o艣ci lub likwidacji dotyczy ma艂ych przedsi臋biorstw, 15 proc. 艣redniej wielko艣ci i 12 proc. du偶ych. Tylko w 2010 roku z rejestru REGON znikn臋艂o ponad 260 tys. firm. Ci臋偶kiej sytuacji ma艂ych i 艣rednich firm nie u艂atwia z艂e prawo upad艂o艣ciowe. Tylko 655 firm og艂osi艂o upad艂o艣膰 w spos贸b formalny na decyzji s膮du. Wynika to oczywi艣cie z od lata niezmieniaj膮cej si臋 sytuacji w polskich s膮dach, gdzie sprawy ci膮gn膮si臋 latami. 艢rednio sprawa o upad艂o艣膰 w Polsce trwa 3,5 roku. S艂abo jest r贸wnie偶w艣r贸d przedsi臋biorc贸w ze znajomo艣ci膮 prawa, szczeg贸lnie tego upad艂o艣ciowego i uk艂adowego. Dlatego najpro艣ciej jest po prostu wyrejestrowa膰 firm臋."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Commodus..
Og贸lne warunki w艂a艣nie takie jak wy偶ej prowadz膮 automatycznie do wyzysku by si臋 utrzyma膰. Z pw normalnego cz艂owieka jest tak jak autorka napisa艂a. Albo si臋 dyma ostro za grosze ale zmuszaj膮 do kombinacji i te偶 za nieco wi臋ksze ale b膮d藕 co b膮d藕 grosze.

Udost臋pnij ten post

:( :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bleh bleh bleh
ja ju偶 mam deprech臋..................................... :o

Udost臋pnij ten post

to jest przeogromny wysilek, zeby sie utrzymac na powierzchni...starasz sie i tracisz prace. Nic nie zalezy od ciebie.... a inni robia machloje i te prace zachowuja.Szef przymyka oczy. No z wyjatkiem tych co po znajomosci albo przez zasiedzenie maja cieple posadki i nie musza robic machlojek. Czy w ogole sa jakies sankcje za nieprawidlowosci? Bo jak ktos sie dzieli z wieloma osobami to pewnie go nie rusza a jak sam kradnie i dzieli sie tylko z "prawa reka" kierownika?

Udost臋pnij ten post

bleh bleh bleh-szukaj, wiem, ze to sie wydaje bez sensu, ale nie mozna sie zmaknac wdomu, W domu sie umiera. Ja nie ma zwyczajnie sil, dobrze, ze rodzina mi pomaga, bo nie mialabym co jesc. Ale nie mozna sie poddac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abcdefghijklwciemnje dupie
wciemnje du

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ma rok
u

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1335577924466880
up