Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złodziejski rząd

Znowu rząd sięga do naszych kieszeni

Polecane posty

Gość złodziejski rząd

Mniej pieniędzy w kieszeni podatników, więcej w państwowej kasie. Wszystko za sprawą zmian w ustawie o podatku VAT. Znowelizowane przepisy o podstawie opodatkowania z pozoru powinny zmienić niewiele. Problem w tym, że Ministerstwo Finansów chce rozszerzyć zakres opodatkowania na wszystkie dotacje, subwencje i pomoc unijną ostrzegają eksperci podatkowi firmy KPMG.

Gość głosowałem na PO
i to jest bardzo słuszne bo obywatele to tylko by wydawali kasę na głupoty a rząd wie lepiej na co potrzebne są pieniądze

Gość by noname35
Tylko czekać jak bandyci nałożą VAT na VAT. Jest ich coraz wiecej a kraść już nie ma co.

Ale o co chodzi. Wybraliśmy ich, to teraz nie narzekać. Już po pierwszej kadencji było wiadomo kto to jest. Teraz to pretensje tylko do siebie. { Jest ich coraz wiecej a kraść już nie ma co. } Spoko, spoko, jeszcze jest z czego okradać. Dopóki są ludzie z dochodami i coś kupują jest z czego skubać.

Gość koparka
ja ich nie wybierałam więc dlaczego teraz mam znosić rządy tych nieudaczników i złodziei?

Gość dsfdfdsfeer
by noname35 Tylko czekać jak bandyci nałożą VAT na VAT. Jest ich coraz wiecej a kraść już nie ma co. Już od lat jest VAT nałożony na VAT. Wystarczy, że kupisz towar za granicą po cenie brutto i tam ci nie odliczą i nie dostaniesz specjalnej faktury na to. W Polsce zapłacisz drugi raz VAT. Od ceny towaru razem z VAT i jeszcze od kosztu przesyłki kurierskiej. 🖐️