Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opadam z sił.

CZY TO GRZYBICA? BŁAGAM POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość Opadam z sił.

Brałam przez 5 dni antybiotyk . Miałam kiedyś paciorkowca, którego lekarze mylili z grzybicą pochyw. Po tej antybiotykoterapii mam bolesne swędzenie i zaczerwienienie i tylko to. Do ginekologa mam wizytę za 10 dni :/

Gość lady bronka
spróbuj kuracji lactovaginalem, może po antybiotyku masz wyjałowioną pochwę i trzeba jej przywrócić prawidłowa florę bakteryjną. taka kuracja powinna trwać około 7 dni. na swędzenie można kupić maść clotrimazolum, tania bez recepty.

Ja właśnie teraz przechodze przez ten dramat :( na początku brałam 3 tabletki dziennie UROFURAGINUM ale tylko przestalo swedziec teraz smaruje sie maścią CLOTRIMAZOLUM jest naprawde dobra.Ale bez lekarza sie nie obejdzie :)

posmaruj się provag żelem, on łagodzi swędzenie, następnym razem przy antybiotyku bierz probiotyk, również ginekologiczny

Jak paciorkowiec, to dodupnie Debecylina (trzy zastrzyki), w przeciwnym wypadku pozarażasz wszystkich wokoło :o

Najlepiej zrób sobie posiew mikrobiologiczny wtedy będziesz wiedzieć czy masz grzybicę czy nawrót paciorkowca. Na podrażnienie miejsc intymnych mogę polecić Ci provag żel, który nawilża, zmniejsza uczucie dyskomfortu, zawiera w swoim składzie kwas mlekowy dzięki czemu chroni przed infekcjami. Czasami swędzenie może oznaczać, że masz uczulenie np. na proszek do prania, czy też na płyn do higieny intymnej, który stosujesz...

Paciorkowiec to ciężka sprawa. Idź do lekarza i się przebadaj, jak koleżanka wyżej zaproponowała, aby wykluczyć nawrót. Co do grzybicy kobiecych dróg rodnych oraz płynów i kwasów do pochwy, to się nie wypowiadam :D

Gość np.invag
chyba najlepiej byłoby zrobić wymaz w kierunku bakterii i grzybów-można i z pochwy i z odbytu.A dla profilaktyki jednego i drugiego warto brac probiotyki doustne/u mnie sprawdził się provag /-bo bakteri z nich kolonizują też odbyt.A o szczepione na paciorkowca nie słyszałam..

Gość Betty Q
Jeśli jestes po kuracji antybiotykowej to koniecznie znormalizuj flore probiotykami dopochwowymi, działają szybciej niz te doustne, ja stosuje Lactovaginal ale słyszałam tez dobre opinie o invagu.