Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mineralny

poparzona twarz upaly lub goraca woda

Polecane posty

hej , uzywalem tych kremow z uv bedac na 30 stopniowym upale,czulem az pali mi sie twarz,wiec zeszlem ze slonca.podczas tych upalow rano kapiac sie pod prysznicem w goracej wodzie troche sobie spazylem twarz, smarowalem ja kremem alantan plus, po 2-3 godzinach nic nie bylo widac, zauwazylem,ze w tych miejscach , ktore mialem poparzone zawsze po kapieli uzywajac prysznica (woda letnia) pojawiaja mi sie czerwone plamy , dodatkowo jak dotykam te miejsca one pieka. jest jakis krem masc,zeby sie tego pozbyc czy jedynie wizyta u dermatologa? najlepiej jakby sie wypowiedzial ktos majacy podobny problem lub znajacy konkretna odpowiedz co na to poradzic, pozdrawiam.

Gość swerencja
Na istniejący problem bioderma Cicabio (grubsza warstwa) i coś z panthenolem (pod tę biodermę). Czy tego kremu z filtrem (jaki to krem konkretnie?) używałeś już wcześniej i nie było problemów? A jak to pierwsze użycie to czy to samo się dzieje jak posmarujesz w zgięciu łokcia bez wychodzenia na słońce (to by oznaczało, że krem ma jakiś składnik alergizujący; jak podrażnienie pojawia się dopiero po ekspozycji na słońce to jakiś składnik jest dla ciebie fototoksyczny - trzeba przeanalizować skład i sprawdzić, co może tak działać). A gorących pryszniców trzeba unikać, to nic zdrowego nawet dla niepodrażnionej skóry. PS. słownik ortograficzny też ci się przyda ;)

Gość darek99
Ja powiem ci, że najlepeiej to pojechać do dermatologa, ale z tego co wiem dermaolog pewnie przyjmie cię dopiero za 2 tygodnie, więc lepiej iśc do jakiejs droższej apteki i spytać się o jakiś krem na poparzenia twrazy. Oczywiście pomga ci również okłady z lodu i pantenol 3maj się !!!

ok będę pisał z polskimi literami ;). Pierwsza wysypka i poparzenia były w kwietniu ale to na rekach i karku a nie nic na twarzy i to była centralnie wysypka, mam po niej lekkie ślady ale mi nie przeszkadzają.Wtedy żadnego kremu nie stosowałem a na słońcu a nad wodą przebywam w każde lato i nigdy takich problemów nie miałem. Krem jaki następnie używałem na słońce ma 50+ jeśli chodzi o filtr i nazywa się flos-lek sun care .Wątpię ,żebym był uczulony na jakikolwiek ze składników tego kremu. Moje poparzenia twarzy mają już jakieś 2-3 tygodnie jest szansa aby je jeszcze jakoś usunąć, pojawiają się po umyciu , prędzej tego nie miałem aż do czasu gdyż znów się spaliłem na słońcu i umyłem cieplejszą wodą albo po prostu tego nie zauważałem. Dzięki za szybką odpowiedź

nie wiem jak edytować posty. Na co dzień skora w tych miejscach na twarzy jest minimalnie bardziej czerwona.Jak ją dotykam po myciu to też piecze.