Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

czy to maloglowie ????? pomozcie blagam

Polecane posty

Gość co wy nie widzicie
ze ona sie napierdala z Was? hahaha:D:D:D:D

Gość niuu
Czemu nie dałaś poprzednich wyników przy ostatnim usg? Przecież takie rzeczy trzeba mieć ze sobą do porównania właśnie.

mnie absolutnie nie jest do smiechu jestem zalamana ,przeplakalam cala noc ,wczorajszy dzien i nawet dzis piszac to ..jestem w kompletnej rozsypce i zupelnie nie wiem co robic

Gość sheraaa
Usg jest nieprecyzyjne a poza tym tempo wzrostu poszczegolnych czesci cialka moze sie roznic! Glowka mogla na chwile zahamowac, zeby np w przyszlym tygodniu dogonic reszte w kilka dni!! To nie jest zadna wielka tragedia - 2 tygodnie to przeciez w granicach bledu pomiarowego. I mam nadzieje, ze moja wypowiedz do ciebie dotarla i nie zaczniesz jej za chwile podwazac!!!!!

Gość krokodylica
sheraaa - właśnie jest tak jak piszesz tylko zrozpaczonej w ciąży nie przegadasz

ale skad wiecie ,ze tmtak jest ?? wy tez panikowalybyscie na moim miejscu !! glowa przez 2 tyg nic nie urosla ,dziwne to ,a jesli teraz pojde na usg a ona nadal nic nie urosla ??

Gość sheraaa
Wiem bo slyszalam o tym od ginekologa i czytalam w sieci. Ginekolog mowil mi kiedys, ze rozwoj plodu to kwestia natury a nie matematyki, wiec nie ma co sie przejmowac malymi roznicami w liczbach - bo to tylko liczby i tylko 2 tygodnie roznicy a nie np miesiac!!! Zobaczysz, ze urodzisz zdrowe dziecko, ale przestan juz sie stresowac i odzywiaj sie dobrze - bo to tez wplywa na rozwoj. I radze ci po porodzie przejsc sie do dobrego psychologa i psychiatry bo sie wykonczysz, jesli ciagle bedziesz szukac problemow.

wszedzie jak czytam jest napisane ,ze w tym okresie intensywnie rosnie mozg ,a u mojego maluszka nic nie rosnie

Gość sheraaa
mozg rosnie intensywanie przez cala ciaze, ale moze czasem na chwile zahamowac, by za jakis czas nadgonic. Napisalam ci to wyzej!

Gość nauczcie sie żeeeeeeee
to chyba naprawdę jakieś prowo bo nie wierze ze mozna byc az tak upierdliwym jak amanda

Gość niuu
dlaczego zignorowałaś mój ostatni wpis Amando?

zaplacze sie na smierc doslownie juz nie moge oddychac :'(:'(:'( na tygodniu pojde na kolejne usg jesli okaze sie ze glowka jest 4 tyg do tylu czy cos to ja nie wiem co zrobie :-(:-(:-(:-( dlaczego mnie to wsxystko spotyka ,Boze dlaczego musze sie tyle naxierpiec :'(:'(:'(:'(

niuu- nie dalam poprzedn wyniku ,bo to ost usg mialam robione w szpitalu lekarz nie podawal mi wymiarow powiedzial tylko ,ze wszystko dobrze ..dostalam je dopiero na wypisie ze szpitala i sie zalamalam analizujac w domu ,ze wszystko ladnie uroslo ,a glowa stoi w miejscu

Gość abra i kadabr
Przed porodem mialam usg robione co tydzien(ciaza zagrozona) i za ktoryms razem bylo tak jakby parametry sie niespecjalnie zmienily. Ja to sobie tlumacze tak ze wystarczy ze np raz zaznacza na moniotorze za malo a za tydzien za duzo i juz wychodza cuda.

Ja mialam usg w poniedzialek - wszystko bylo na 36 tc, w szpitalu mialam usg we wtorek, glowka mniejsza o 3.5 tygodnia. Wiec chyba dziwnie w 1 dzien zmalala. Nie panikuj, to tylko usg.

Gość ;fjb
Jak się boisz, że to "fas", to znaczy, że nieźle w ciąży popijałaś!

nie popijalam w swiadomej ciazy nigdy !! tylko do 7 tc poki nie wiedzialam..pilam wtedy dosc sporo ,sle od tamtej pory nic !!! boje sie ,xe to moze byc fas lub zespol downa

Niko / i co nie gadal Ci nic lekarz ,ze 3,5 tyg mniejsza ?? to juz chyba poza norma bylo ...czy wyjasnilas mu ,ze dzien wczesniej mialas i ok bylo ?? zreszta po co robil Ci w szpitalu jak mialas z poprzedniego dnia wynik ..mi zrobil w szpitalu ,bo to juz 2 tyg minely i bylam ciekawa ile wazy ..

Robili zeby sami sprawdzic - lekarz nic nie mowil, ot zwykle rozbieznosci w usg-kazdy ma inna reke.

czy ktos jeszcze mial taka sytuacje ?? nie potrafie przestac plakac ,nic dzis nie jadlam z nerwow cala sie trzese ,kiedy ten koszmar sie skonczy :'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:-\

Gość niuu
To nie wiesz co powinnaś zrobić? Co? Wyniki do ręki i na konsultację do swojego gina. Albo choć zadzwoń do niego. Nie wiesz że stresem szkodzisz dziecku i to bardzo?? Pomyśl trochę!! Chyba że uwielbiasz się zadręczać jak inna kafeterianka o nicku Załamana. :O

czy naprawde maloglowie to tak malo powszechnt problem ,ze zadna mama nie ma glowki dziecka mlodszej od wieku ciazy ??

Gość Niuniulkai
ja tam nigdy nie wierzyłam w te całe USG mi wskazywało że dziecko bedzie miało około 3 kg wynik o 9 rano a miało 3620 jak sie urodziło o 18. wiec sie nie przejmuj wszystko jest dobrze

Gość mililililili
amanda że Ty jeszcze nie urodziłas z tych nerwow to podziwiam. myślisz tylko o sobie i swojej przyszłości, nie myślisz o tym jak dziecko może się czuć jak zaczynasz się denerwować. co bedzie jak dzieciątko po urodzeniu złapie najzyklejszą infekcję, zadzwonisz na pogotowie? wycisz się kobieto dla dzieciaczka, już nic nie zmienisz, możesz go tylko kochac.

Gość Mała czarna kawka 22
Niecieprie tak pojebanych mamusiek. Piszą ci że usg sie myli a ty dalej swóje. Weź sobie 2 opakowania Polopiryny S albo innego gówna poroń i będzie spokój-twoje dziecko nie będzie miało pierdolnietej mamuśki. Jak sie przewróci i skórke zetrze to pojedziesz na usg i może trepanacje czaszki?? USG sie myli TEPA KROWO. Pani wyżej ci napisała ale nic do pojebanej głowki nie trafia??

Gość gość
CIekawe czy amanda urodziła dziecko z małogłowiem... minęło już 6 lat. Mój dwuletni synek ma małogłowie, w 36 tyg ciąży jego główka była w 32... rehabilitacje, opóźnienia w rozwoju, ale przynajmniej jest wspaniały (i wyjątkowo ładny) i nikt po nim nie widzi maloglowia (chyba ze lekarze).