Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona wyspa 2012

We wrześniu ZUS nie będzie miał z czego wypłacać emerytur i rent.

Polecane posty

Gość Zielona wyspa 2012

ZUS jest bankrutem - We wrześniu ZUS ma otrzymać z Funduszu Rezerwy Demograficznej niemal 2,9 mld zł. W latach 2013-17 na wypłatę wszystkich świadczeń zabraknie w ZUS 325,7 mld zł wynika z opublikowanej prognozy wpływów i wydatków Funduszu Ubezpieczeń Społecznych.

Gość oczekująca...
to powinni głośniej o tym mówić, bo a nuż się emeryci wystraszą i ruszy lawina zgonów. Cóż by to były za oszczędności. Co do rencistów to na moje oko 50 %- tom rencistów się nie należą pieniądze.

Gość no przecież już w telewizorni
trąbią, że jak ktoś ma małą emeryturę to niech mu dzieci placą, bo powinni utrzymywać starych :D:D:D:D:D To niedługo będzie ich obowiązek, nie państwa

Gość młoddy przedsięębiorca
Od roku prowadzę działalność gospodarczą i każdego miesiąca oddaję temu złodziejskiemu ZUSowi 408zł na składki których i tak za 30 lat pewnie nie zobaczę i to mnie cholernie wkurwia !

Gość 40 lat oplacasz skladki
i dostajesz chuuja w dupe. :D Takie cuda tylko w Polsce.

Gość dfgdetgergrgerg
ej ty młody przedsiębiorca przecież przedsiębiorcy uwielbiają aktualną partię rządzącą

Gość jak powiedzialam starym
w 2005 jak mi kwiczeli z pracą i stażem ( wypracowaniem emerytury0 że zanim ja tego wieku dożyje to zus padnie to niewierzyli

nie wierzyli, miało być

Gość lkajg
wprowadzą podatek katastralny i jeszcze zdążą co innego wymyslić, z czego ściągnąć kasę, główki im pracują z czego tu jeszcze nas ograbić

Gość plamnzxl
staży powinni oddawać mieszkania własnościowe bankom, w zamian za miskę zypy , a tych co nie mają mieszkań niech utrzymują dzieci /takie już wprowadzają przepisy /, bo to ich obowiązek

dlaczego moi znajomi zakładają firmy poza Polską? Dlaczego tak naprawdę prowadzenie firmy internetowej, przepisy skarbowe dot, tego są interpretowane wg widzimisię pani z urzędu, która nie poniesie konsekwencji w przypadku błędnej podpowiedzi? Tu nie ma leku na to zło, wg Kołodki byc może za 50 lat Polska zacznie być wydolna..

bedzie wydolna jak bedzie wolna.... od obcych sil, glupoty, marazmu i mozna by wymieniac.

Gość to niech tym
dzieciom prace dadza. czemu sie dziwia ze nie ma kasy. nikt mlody nie pracuje.wszyscy uciekaja za granice. w h..ja rzad leci. sami swoi tylko pracuja.kolesiostwo i nikogo z zewnatrz nie dopuszczaja. do du...y z takim panstwem.

Gość Za 50 lat
Polski juz nie bedzie:D🖐️

Gość 8762098
a ZUS nie ma kasy, bo są umowy smieciowe i tak w koło macieju .