Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e5yu6r

Gdzie najlepiej zarejestrować firmę ?

Polecane posty

Gość e5yu6r

Wiadomo że Polska odpada, tutaj podatki u Zusy są wysokie.Słyszałem o Słowacji i UK ale nie wiem jak to w praktyce wygląda.Pytanie dla ludzi którzy mają swoje firmy zarejestrowane po za granicami naszego kraju, prośba o rozjaśnienie ile wynosi opłatka na składki emerytury itp ???

Gość pincetka
poczytaj na necie

Gość pincetka
w UK - ja mam i sobie chwalę

Gość e5yu6r
Bardzo proszę Cię o napisanie paru informacji na ten temat, ile trwa zarejestrowanie takiej firmy, ile wynosi składka na miesiąc itp ?

Gość pincetka
musisz przyjechać do UK, iść do jakiegoś polskiego biura, które zajmuje się księgowością - oni założą ci firmę za ok 90-120 funtów - działalność prowadzisz w Polsce, a rozliczasz się z podatków w UK - angielski "ZUS" - ok 30 funtów miesięcznie - sporo ludzi, a przede wszystkim taksówkarzy ma takie firmy

Gość Absolwent niższej uczelni
Pincetka zapomniała ci napisać, że musisz mieszkać i zarabiać na terenie U. K. Chyba, że masz w Polsce umowę o pracę lub działalność gospodarczą, to wtedy musisz mieć adres firmy w UK i tam możesz płacić ubezpieczenie, już bez opłat w Polsce.

Gość e5yu6r
A muszę osobiście stawić się do UK w celu zarejestrowania firmy czy może to być np osoba pośrednicząca i upoważniona przeze mnie do takiego czegoś ? I jeszcze chciałem zapytać jak wygląda sytuacja z przerejestrowaniem firmy z Polskiej na UK ponieważ znajoma prowadzi działalność w Polsce a chciałaby przerejestrować ją właśnie za granicą.

Gość e5yu6r
Tzn ja chciałbym mieć firmę zarejestrowaną w UK ale miejsce wykonywania pracy jest w Polsce i tylko i wyłącznie na terenie naszego kraju.Chciałbym zarejestrować firmę w UK tylko ze względu na składki miesięczne bo w Polsce przy ZUSie nie dam rady a w UK słyszałem że te składki są o wiele tańsze a teraz jak koleżanka napisała że jest to okło 150zł bo tak wychodzi w przeliczeniu na funty to byłbym po prostu wniebowzięty.

Gość pincetka
wejdź na strony z hasłem "polska księgowość w UK", odżałuj kasę na telefon, zadzwoń to ci wszystko wytłumaczą - pojechać musisz osobiście, bo musisz podpisać wniosek do Companies House

Gość e5yu6r
A trzeba jest wymagany język angielski ? czy dogadam się po Polsku ?

Gość dfgfdgfdgdhgfdhhfdh
pincetka ciekawe jak jej zaloza jak nie ma ani konta w banku ani potwierdzenia adresu w UK?

Gość pincetka
tam pracują sami Polacy - nie będzie problemu

Gość pincetka
nie martw się - wszystko załatwi ci księgowa

Gość e5yu6r
Aha i jeszcze jaka jest szansa na to że te składki które będę odprowadzał kiedyś po np 30 latach pracy zobaczę ? Czy te firmy które zajmują się takimi sprawami są rzetelne ? Żeby nie było np takiej sytuacji że latami będę odkładał a po firmie ani słowa i moje pieniądze się ulotnią

Gość pincetka
pojedzie, to wszystko załatwi w jeden dzień

Gość pincetka
nie licz na wysoką emeryturę z UK - dostajesz ja po ukończeniu 67 roku życia w wys obecnie 104 funty na tydzień - niska składka = niska emerytura - ale trzecich filarów do wyboru do koloru

Gość a tam uk
na cyprze polecam, bardzo bezpiecznie :)

Gość e5yu6r
No to i tak zajebiście przecież, w przeliczeniu na funty i cztery tygodnie pracy to emerytura wychodzi coś w okolicach 2 tyś zł ! to i tak super w porównaniu do naszych polskich śmieciowych emerytur prawda ? czy się mylę ?

Gość pincetka
ale długo będziesz na nią czekał

Gość dfgfdgfdgdhgfdhhfdh
dlugo? tyle co w polsce i co podadza adres jakiegos rumuna i wszelka korespondencja urzedowa gdzie pojdzie? przeciez on nie istnieje w uk oficjalnie

Gość pincetka
korespondencja będzie przychodziła do biura twojego księgowego

Gość e5yu6r
No to świetnie, w Polsce67 ludzie tak samo będą pracować na emeryturę do 67 roku życia więc na to samo wychodzi a mieć 2.100zł emerytury to już coś a nie tak jak u nas, człowiek haruje jak wół całe życie i dostaje marne 700zł..Nie pozostaje mi nic innego jak dzwonić do jakiegoś biura i zarejestrować działalność w UK.Możesz polecić jakieś biuro przez które Ty to załatwiałaś ? Z góry dziękuję Ci za całą pomoc i poświęcenie czasu, miło jest widzieć że są jeszcze ludzie pomocni z którymi można porozmawiać na poziomie.

Gość e5yu6r
A jeszcze zapomniałem zapytać, czy każdego miesiąca są dodatkowe opłaty za usługi księgowego ? czy to 90-150funtów to tylko się płaci na początku załatwienia wszelkich formalności ? A później składka za każdy miesiąc to w około 30 funtów jest i tylko ona jest czy jeszcze jakieś dodatkowe opłaty pobiera biuro księgowości ?

Gość pincetka
niestety musisz płacić księgowemu za prowadzenie twoich spraw - ile ?- ja płacę 150f/mies - ale ja jestem płatnikiem VAT i zatrudniam ludzi załatwiałam wszystko w ALL LONDON ACCOUNTING - dane znajdziesz na necie

Gość ale po co....
Po co biuro księgowe.misosz znaleźć kogoś kto jest w ul i ci użyczy swojego adresu na ten adres rejestrujesz firmę i konto w banku. Płacisz ZUS 30 parę i jakiś śmieszny podatek ale to po roku. Księgowość tu w ul jest śmiesznie prosta wystarczy zeszyt. Tylko adrs trzeba mieć ale jak masz znajomych np w uk to ci ppmpgga . Szkodakasy na księgowych bo ci wyjdzie tyle.samo . Acha i nie musisz jechać do wl bryt firmę rejestrujesz przez net albo poczta.

Gość ale po co....
Chcesz więcej info napisz ni Neil beberte@wp.pl ale odpisze jutro bk teraz klientów mam

Gość e5yu6r
Księgowość prowadził bym sobie sam, tzn mam w Polsce znajomą z której usług korzysta moja znajoma.Chodzi mi tylko o odkładanie składek 30 funtów/miesiąc w UK.

Gość pincetka
rób jak chcesz, ale ja nie polecam ci konszachtów z nieautoryzowanymi biurami "bo będzie trochę taniej" -

Gość e5yu6r
A ile Tobie zajęło założenie firmy w UK przez tą firmę ? jak wygląda cały proces krok po kroku ?

Gość e5yu6r
ale po co... Czyli istnieje szansa na zarejestrowanie/przerejestrowanie firmy do UK bez konieczności pojechania tam ? Można wszystko załatwić przez neta a później już tylko każdego miesiąca płacić składkę w wysokości 30 funtów miesięcznie ?