Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e5yu6r

Gdzie najlepiej zarejestrować firmę ?

Polecane posty

Gość pincetka
kilka dni - najlepiej zadzwoń do nich i o wszystko wypytaj - a potem zrobisz sobie kilkudniową wycieczkę do Londynu - pozałatwiasz i pozwiedzasz

Gość e5yu6r
No właśnie w tym problem że nie za bardzo mnie stać na to żeby tam polecieć i to pozałatwiać dlatego wolałbym to załatwić telefonicznie i mailowo.Oczywiście jeśli będzie taka potrzeba to będę zmuszony tam jechać, zapożyczę się u rodziców i polecę ale kurcze no wolałbym nie.

Gość erfgvfdrg
jak się nie ma miedzi to sie na dupie siedzi!!!

Gość e5yu6r
A jak w ogóle wygląda sprawa z skarbówką.W polsce wiadomo że jest firma i każdy rozlicza się z urzędem skarbowym za pomocą książeczki przychodów.Czy płacąc składki w Anglii mogę rozliczać się dalej w urzędzie skarbowym w Polsce czy działa to inaczej ?

Gość delware k.
Odsyłam pod adres - http://www.polinvestor.com/ Spółka LCC w Delaware to opcja ogromnych oszczędności. Nie mają vatu, dochodowego, ani zus. Oszczędności policzcie sobie sami, ale naprawdę można na tym wyjść bardzo pozytywnie.

Gość krupas
I niby na jakiej zasadzie to działa? Żaden stan nie jest w stanie się utrzymać bez podatków, więc jak dla mnie to zwyczajna podpucha.

Gość delware k.
Jeśli w stanie zarejestrowane są dziesiątki tysięcy spółek LCC, a każda ponosi roczny koszt 250 dolarów to już mamy z tego niezłą sumkę. Uważasz, że to mało? Delaware przemyślało to tak, aby faktycznie im się to opłacało. Oni nie robią z siebie czerwonego krzyża. Dla nich to biznes.

koleś ale nie wprowadzaj w błąd, 250 dolców to sie płaci za najprostszą opcję, przy której nawet nie możesz mieć siedziby np. w Polsce, takie coś dobre jest np. do sprzedawania na Allegro itp., do poważnego biznesu trzeba założyć bardziej skomplikowany i znacznie bardziej kosztowny "wehikuł" 🖐️

Gość HD&Company
WItam W Anglii jest o wiele taniej. Prowadze tutaj biuro ksiegowe zajmujace sie rejestrowaniem polskich spolek w UK. Prosze pisac na magda.e.dudek@gmail.com a udziele wszystkich informacji. Pozdrawiam Magda

Gość pytra
Poczytajcie sobie jakie są korzyści zwiążane z rejestracją firmy właśnie w Wielkiej Brytanii http://dezi.pl/?jak-nie-placic-zus,10 Przede wszystkim duża oszczęnosć na kosztach typu ZUS itp. A o to tez chodzi...może i u nas kiedyś coś się w tej materii zmieni...

Gość przysa
A to widze, że to dezi.pl co podesłałaś to spcjalizuje się w prznoszeniu firmy do UK w celu optymalizacji kosztów, miałas okazje z nimi pracowac?

Gość fkdkfkfhs
Jak znajomy załozył firmę na słowacji to miał kontrolę z US co chwilę, wiec zastanów się dobrze

Gość Karina 44
wlasnie tak czytam te wypowiedzi i ja musze powiedziec ze ja akurat mam dobre doswiadczenia. zarejestrowalam sobie firme w Anglii ponad rok temu, cale skladki place tam a dzialalnosc mam w PL. i fakt, mialam kontrole z ZUSu ale nie mieli sie do czego przyczepic bo wszystko jest absolutnie legalnie. to biuro z ktorym wspolpracuje ma siedzibie w Anglii ale teraz tez maja oddzial w Polsce. Nie wiem na czym polegaja roznice ale wiem ze problemy sa tylko wtedy jak rodzaj firmy zalozonej w Anglii i rodzaj zatrudnienia nie sa dostosowane do rodzaju dzialalnosci jaka prowadzicie w Polsce. Dlatego zanim ta firme sie otworzy, ksiegowa cie pyta o kazdy szczegol zeby wlasnie wszystko ustawic tak, zeby bylo legalnie i zus nie mogl sie doczepic. wpiszcie sobie w google ukbilans, oni tam pisza jakie informacje trzeba dac.

Gość A czy ktos z was
ma firme zarejestrowana za granica a prowadzi dzialalnosc w Polsce i mial wypadek w pracy. Moj brat ma zarejestrowana firme za granica a pracuje w PL i mial wypadek w pracy.I wiecie co ubezpieczyciel nie pokryl pobytu w szpitalu i kosztow operacji.Rachunek 49 tys. do zaplaty.Chcial zaoszczedzic na zusie i czy mu to na dobre wyszlo.Zastanówcie sie i to dobrze.Jak rozmwial ze swoim ubezpieczycielem to mu powiedzial ze jakby zostal kaleka to by nie dostal nawet renty bo jak zakladasz dzialalnosc w danym panstwie to i powinienes tam pracowac.Fakt skladki mniejsze ale co z osobami ktore ulegaja wypadkom gdzie zostaja kalekami.W polsce nawet zeby miec ubezpieczenie trzeba oplacac skladke zdrowotna w ZUS .jak ktos ma KRUS lub byc zarejestrowanym w UP. I zaden ubezpieczyciel nie pokryje kosztow leczenia na terenie innego panstwa no chyba ze prywatny gdzie skladki sa wieksze jak ZUS :D A co do emerytury to chyba wiecie ze emerytura jest uzalezniona od naszych zarobkow i jak ktos duzo zarabia w PL to nie bedzie mial emerytury 800 a moze i miec 3600 i wiecej

Gość A czy ktos z was
no chyba ze macie popodpisywane kontrakty na terenie Polski to wtedy ubezpieczyciel pokryje koszty leczenia ale i skladki sa duzo wieksze.

Gość marcel magdo
Zdecydowanie UK. Poczytaj - http://www.pawelkurnik.pl/dlaczego Przede wszystkim spółka w UK to niskie koszty, możliwość otwarcia oddziału w Polsce, którego księgowość jest prowadzona w 100% zgodnie z polskim prawem. Można wypłacać dywidendę bez płatności podatku, a jakikolwiek podatek płacisz najwcześniej po 20 miesiącach. Ładnie brzmi w stosunku do Polski, prawda?

Gość gość
A czy ktos z was - łątwo policzyć zus w uk to koszt ok 180 zł (30 funtów) a w polsce ok. 950z ł miesięcznie, jezlei zapłacimy w uk to możemy "zaoszczedzić" 770 zł miesiąc, ja to wolę odkładać i mieć z tego PEWNĄ emeryturę i w razie choroby. a zresztą można się ubezpieczyć w bankach i ubezpieczlaniach za mniejsza kase niż zdziera zus a jak przychodzi co do czego to i tak nei maja

Gość gość
Ale jak to dokładnie wygląda? Dopiero zakładam firmę - jeśli rejestracja będzie za granicą to mam prawo rejestrować takie konto, jakie jest opisane w tym artykule - http://oszczedzanie.biz/promocje/konto-firmowe-idea-bank/ Czy wtedy muszę mieć wszystkie usługi zarejestrowane za granicą?