Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazda KFC

Dlaczego ludzie konczacy liceum czuja sie lepsi?

Polecane posty

Gość gwiazda KFC

Moim zdaniem technikum jest trudniejsze do skonczenia, bo procz matury jest jeszcze egzamin zawodowy z ktorego trzeba miec min 75%

Gość kokunia
bo są.

Gość IdiotkaRoku
wg mnie technikum jest znacznie lepsze gdyż daje już jakiś zawód (sama kończyłam liceum)

Gość NIVELAZIONE
ja mam technikum i studia państwowe w zupełnie innym kierunku i czuję się normalnie

Gość znam osoby
które skończyły licea czy jakieś technikum lub zawodówkę i wiem, że to o niczym nie stanowi, a jeśli ktoś czuje się z jakiegoś powodu na tyle lepszy, że opowiada o tym na prawo i lewo to widocznie ma jakieś kompleksy. Ludzie pewni siebie żyją tym, że iść do przodu, a nie gnębić innych tym, że mają to lub tamto, że skończyli taką, a nie inną szkołę. Trochę normalności nigdy nie zaszkodzi.

Gość kokunia
gdybyście się czuli normalnie, nie udowadnialibyście tego na forum :D a tak serio, to ludzie z liceum nie są lepsi od tych z technikum. Ale autorka ma chyba jakiś kompleks technikum.

Gość cos takiego.
Tez uwazam, ze technikum jest zdecydowanie lepsze, bo jak ktos chce to moze isc na studia albo do pracy. Dlatego kompletnie nie rozumiem dlaczego ktos po liceum wybiera policealne studium po ktorym ma to samo co mialby po technikum.

Gość znam osoby
Ja niczego nie udowadniam. Nie napisałam jakie szkoły skończyłam, bo to nie jest istotne. Piszę tylko o tym co obserwuję.

Gość kokunia
według mnie,jeśli chce się iść na studia, lepsze jest liceum. żeby się dostać na dobrą uczelnię, trzeba zdawać konkretne przedmioty na rozszerzeniu, a w technikum wszystkie przedmioty są realizowane na podstawie