Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutna taka

swędząca skóra na całym ciele

Polecane posty

swędzi mnie strasznie - to takie uczucie delikatnego ukłucia, pieczenia w różnych miejscach na ciele, które zmusza do podrapania się. Mam tak od lat. Najsilniej dokucza to w sierpniu ( w lecie generalnie). Jak zażyję alertec albo amertil to jest spokój przez dzień lub dwa. Zmian na skórze nie mam żadnych. Dawniej było tak, że po podrapaniu wyskakiwały czerwone bąble pokrzywkowe, które jednak po kilku minutach znikały bez śladu. W tym roku nic mi nie wyskakuje. Czy miał ktoś takie objawy?

Gość eneduerikefake
to może być objaw nerwicy albo atopia, ja mam podobnie, szczególnie jak nie nawilżę skóry bezpośrednio po kąpieli ( w ciągu 5 min.),potem jest tylko gorzej. jakbym wpadła do beczki z jeżami

u mnie nie ma to związku z nawilżeniem skóry, a nerwica to by się chyba objawiała niezależnie od pory roku, chociaż fakt, że nerwowa to ja jestem. Tak sobie myślę czasem, że to jakaś alergia na coś, co kwitnie latem, ale czytając różne artykuły na ten temat nie trafiłam na przypadek alergii na pyłki, która objawiałaby się jedynie świądem skóry (z reguły takie alergie objawiają się zapaleniem spojówek i katarem siennym, ewentualnie kaszlem). Z drugiej strony tabletki antyalergiczne działają na ten świąd, chociaż podejrzewam, że one działają na każdy świąd niezależnie od przyczyny...