Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiuijona

Endoproteza stawu biodrowego

Polecane posty

Gość fiuijona

witam interesują mnie opinie ludzi po wszczepieniu endoprotezy stawu biodrowego jak długo wracaliscie do sprawnosci jak wyglada przebieg leczenia jak długo w szpitalu,o kulach itd

W szpitalu obecnie im krócej, tym lepiej, do tyg po zabiegu najczęściej trzymają. W tym czasie jest nauka chodzenia, obciążania nogi itp.. A do kompletnej sprawności wraca się nawet po kilku miesiącach..

Gość fiuijona
zadam pewnie głupie i nie na miejscu pytanie, ale... co z seksem po dojściu do siebie? jest to wykonalne u mężczyzny?

Jak najbardziej ;) ale w pewnych niestety tylko pozycjach.. gdyż określonych ruchów nie można wykonywać, aby nie doszło do zwichnięcia tej protezy. Warto zapytac o to swojego rehabilitanta. Lub poszukać na własną rękę informacji/artykułów na ten temat.

http://www.fizjoterapeutom.pl/files/9/pozycje_sex.pdf http://www.leczenieruchem.pl/files/rola_fizjoterapeuty_w_edukacji_seksualnej_pacjentow_po_endoprotezoplastyce.pdf tutaj masz pewne podpowiedzi... a w szpitalu proponuję zapytac o to swojego fizjoterapeutę, jeśli sam nic nie podpowie, to na pewno powinien mieć jakieś artykuły na ten temat z rysunkami.

Gość fiuijona
pytam, dlatego, że mój partner musi poddać się endoprotezie, więc to dla niego pozycji chcę szukać wiadomo,że zdrowie najważniejsze i to,aby szybko doszedł do siebie po operacji, ale nie ukrywam,że ta strefa tez jest bardzo ważna a jesteśmy młodzi...

Gość fiuijona
podnoszę temat może ktoś miał styczność z endoprotezą

Gość majkel29
Po wszczepieniu endoprotezy stawu biodrowego pamiętać trzeba o odpowiedniej rehabilitacji. Tutaj https://constancecare.pl/g-eo-system/ klinika, gdzie wykonują rehabilitację G-EO System. Jest to system do reedukacji chodu pomocny przy rehabilitacji po takich zabiegach.

Gość gość
Jeżeli chodzi o endoprotezy, to nie jest to wyrok. Da się z tym żyć. Mi pomógł doktor Firlej i jakoś sobie radzę z tym problemem.

Gość gość
Co do endoprotezy, to polecam ci klinikę Endoprotezis. Świetny wybór.

Gość gość
Polecam ci klinikę endoprotesis. Są najlepsi w tym zakresie.

Gość gość
Polecam wam endoprotezis.