Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poratuje ktoś odpowiedzią?

Nie jestem pewna czy to był czop śluzowy..................

Polecane posty

Słyszałam, że ma on zabarwienie z krwi, ale czy koniecznie? Wypadła ze mnie galareta, raczej przeźroczysta, O czym świadczy wypadnięcie czopu? Jestem po terminie, nie mam rozwarcia.

Gość Qwwertyy
Szczerze to o jakimś czopie to przeczytałam po raz pierwszy tu na forum ja tam nic nie widziałam..,,dostałam tylko biegunki kilka dni przed urodziłam po terminie 9 dni...mama zagonila mnie do mycia okien hehe i na drugi dzien urodziłam :-)

Gość juu
w dniu mojego porodu od rana miałam przezroczysty śluz,po kilku godz odeszły mi wody. Nie miałam w śluzie żadnej krwi, więc to chyba nie jest regułą. pozdrawiam

A czy wypadnięcie czopu świadczy o tym, że szyjka się rozwiera, czy niekoniecznie? Byłam wczoraj u ginekologa, nie miałam rozwarcia ale miałam dość bolesne badanie.

Gość mysle ze to zalezy od kobiety
czytalam ze moze miec zabarwienie brazowe ale czop moze odpasc nawet pare dni przed porodem

Gość juu
u mnie z samego rana pojawił się ten śluz, potem byłam u lekarza dowiedzieć się co się dzieje. Zbadał mnie, zrobił usg i powiedział że nic się nie dzieje, zero rozwarcia... 3 godz po lekarzu odeszły wody i 5 godz później miałam już córeczkę :D

Mi się wydaje że to mógł być czop. Może nie wypadł cały. Mi wypadł przy 0,5cm rozwarcia. Może być podbarwiony krwią ale nie musi. Może też odchodzić w kawałkach.

Gość Damiirka
Ja mam takie pytanie dziewczyny może któraś z was jest na tyle doświadczona i wie. Mam rozwarcie zewnętrzne na ok 3,5 cm czy to znaczy że czop mi już wypadł czy on tkwi gdzieś głębiej od wewnętrznej strony bliżej dzidziusia ?

Czop jest od zewnątrz na szyjce macicy. To że masz rozwarcie nie oznacza ze już czop odszedł.

Czy jeśli do wczoraj od wieczora mam bóle brzucha, cały się napina i właśnie bardzo dużo przeźroczysto żółtawego śluzu to w ciągu kilku dni urodzę? sama już nie wiem co myśleć.

Gość Damiirka
Dzięki za odpowiedz ;) bo nie wiem czego się spodziewać, chociaż myślę że u mnie to odchodzi w kawałeczkach. Żółtawo-biaława wydzielina nie oznacza porodu ale może oznaczać jakaś infekcje, ja mam taką wydzielinę od ok miesiąca ale robiłam badania i wszystko jest w porządku, moja lekarka mówi że to kwitnie kwas mlekowy i niektóre kobiety maja biały a niektóre sławnie żółtawy. Jesli skurcze sa dosc silne to zadzwoń do lekarza albo jedz do szpitala na IP oni to sprawdzą

Ja mam termin na wtorek. Czop odchodzi mi od tygodnia. Po kawałku. Nie jest podbarwiony krwią. Jest to właśnie taka żółtawa galareta. Oznacza to że poród sie zbliża ale nie gwarantuje za ile dni to nastapi. W tej ciąży odchodzi mi od tygodnia. W pierwszej ciąży odszedł w dzień porodu. Nie świadczy to o rozwarciu ale może wskazywać że szyjka macicy mięknie i zaczyna sie przygotowywać. Na kilka tygodni przed porodem może pojawić się więcej śluzu. Może być żółtawy, gęsty i ciągnący się. Można go pomylić z czopem.

Ja w ogóle nie zauważyłam żeby mi odszedł czop śluzowy, ale może odszedł i zaraz potem odeszły mi wody, ze nawet tego nie zauważyłam. Byłam na tyle zestresowana, że nawet nie myślałam o tym, tylko szybka kąpiel i do szpitala.

Faktycznie, to co mi odeszło, to był czop śluzowy, urodziłam w nocy z 11/12. Czop odszedł 10.

Gość poranne slonce
Gratuluje dzieciatka!!!!:-):-) 🖐️

Licze ze ktos mi odpisze i wie cos na ten temat. Termin wg miesiaczki mam na 1 maja a wg usg chyba 8maja ale lekarz sugeruje sie 1 maja. Mialam w Poniedzialek wizyte rozwarcia nie bylo ale szyjka sie juz skraca i w ten sam dziec wieczorem zauwazylam gesty sluz w kolorze brazowym i na drugi dzien tez mialamtaki ale dzis juz jest cisza czy to moglbyc czop sluzowy bo nigdy takiego nie mialama to juz 39tydzien jest. Wizyte mam w nastepny poniedzialek wiec wtedy powiem o tym lekarzowi, ruchy czuje i wszystko jest o wiec do szpitala z tym nie jechalam. Kiedy moge sie spodziewac porodu albo czy ktos w tym temacie jest obeznany

Gość Bywa i tak..
U mnie czop śluzowy wypadł w noc przed porodem - z krwią. Byłam już wtedy w szpitalu bo miałam skurcze - lekarz uznał że fałszywy alarm ale chciał mnie trochę poobserwować. Urodziłam w 39 tygodniu.