Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgvnbn

Poszlam 1 raz w zyciu do ciuchlandu i jestem oszolomiona

Polecane posty

Gość bgvnbn

zapytalam mojej kolezanki skad bierze takie swietne ciuchy i skad ma tyle kasy ze codziennie chodzi w czyms innym a ona ze smiechem odpowiedziala mi ze wydaje grosze na nie poszlam wiec w dzien dostawy do jej ulubionego ciuchlandu przekonana ze pewnie zmarnuje godzine buszujac w smierdzacych szmatach i z niczym nie wyjde wrocilam z 2 sukienkami, 6 bluzkami,torebka, 3 apaszkami,2 swetrami- polowa rzeczy z metkami, w idealnym stanie, super modne, oryginalne, firmy takie jak river island, new look, atmosphere, zara, wallis, asos zaplacilam za wszystko smieszne grosze ,za tyle rzeczy w sklepie bym zapplacila kilkaset zlotych dzisiaj weszlam do zary i odrzucilo mnie jak zobaczylam ceny, szkoda mi traz na bluzke 150 zl

Gość miałam tak samo :)
Jak poszłam pierwszy raz to się bałam, a teraz wpadam jak tylko jest kasa na ubrania, żeby wydać te 30-60zł i mieć kilka ubrań, a nie jedną marną bluzkę ;)

Gość A ja wole kupowac w Carrefour
na przecenach niz w ciuchlandach bo nie trafiam na takie okazje. Wiele , razy weszlam, a tam 30-40zl / kg , zapach naftaliny i socjalistyczne rozciagniete ciuchy po babci sfilcowane swetry, skulkowanie spodnie, zalane na zolto biale bluzki...

Gość O co lotto?
No ja też przeżyłam szok jak poszłam pierwszy raz do lumpeksu.Nie uwierzycie,ale mój facet mnie namówił:).Jak weszliśmy to wyszliśmy z reklamówka ciuchow.Także przeżyliśmy szok i teraz jak tylko jesteśmy w pobliżu to wpadamy często:)

Gość dfffddd
Ja znalazłam dzisiaj w ciucholandzie 2 takie same bluzki dla córki na wf - jak nowe,luźne i zdaję się ,że dobre gatunkowo.A jedna kosztowała 4.50 :D

Gość bgvnbn
u mnie w miescie tez jest pelno lumpeksow a tylko w 2 sa fajne ciuchy, trzeba trafic na wlasciwy

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
czasem sie znajdzie cos fajnego w ciuchlandzie ... ale trzeba dobrze poszukac

Gość u nas w dniu dostawy
ceny są duże: 60, 100 zł za kg. Jeszcze na lekką bluzeczkę można się skusić, ale sweter czy bluza z zamkiem błyskawicznym już swoje waży i kosztuje. A potem ceny co prawda spadają, ale i wybór ciuchów coraz mniejszy, zostają tylko te najgorsze.

Gość eyyy ty
może jestem jakaś inna, ale brzydzę się noszonych rzeczy

Gość u nas w dniu dostawy
Jeszcze dopiszę - są u nas 2 lumpeksy (na tej samej ulicy), należące do jednego właściciela. Gdy w jednym jest już bardzo tanio, to rzeczy przenoszone są - jawnie i w biały dzień :-) do drugiego, w którym wywieszana jest kartka "nowa dostawa" i sprzedawane bardzo drogo (jak na lumpeks).

Gość do eee ty
brzydzisz się noszonych powiadasz? To weź pod uwagę że prawie każdą rzecz, którą kupiłaś w sklepie ktoś (niejedna pewnie osoba) wcześniej mierzył, ubierał na siebie... I co, tego się nie brzydzisz? :P

Gość 100zł/kg?!
U nas najwyższe ceny to 65zł/kg, a z każdym dniem są coraz niższe... albo schodzą do 10zł/kg albo 3zł/szt. Ale stówy nie widziałam jeszcze nigdy.

Gość A ja nie kupuje tam
Bo się obawiam że trafie na ciuch po umarlaku. A pozatym u mnie w mieście jest chyba z 8 takich ciucholandow i same szmaty. Znaleźć tam coś fajnego to naprawdę okazja. A pozatym jak jeszcze chodziłam to nie było żadnych ciuchow z zary itd więc nie wiem co wy macie za lumpy.

Gość qewewe
co innego jak ktos raz przymierzyl bluzke w przymierzalni sklepu, lub nawet 30 a co innego jak nosisz spodnie po kims kto mial grzybice pochwy, swiezba, wszawice ,luszczyce, silny tradzik, nie myl dupy 4 dni, pach tydzien lub ubrania po trupie

Gość A ja nie kupuje tam
Qewewe - popieram:)

Gość 12we12er
ja to potrafie po 200 zl wydac w dniu dostawy ale mam ciuchy na caly miesiac i w tym okolo 10-15 rzeczy w bardzo dobrych stanie, czesto z metkami ,nie same bluzeczki ale w tym sa swetry, plaszcze, torbki, jeansy kiedys wydawalam 1000 zl miesiecznie na ciuchy i mialam z tego maximum 5-7 rzeczy teraz wydaje 200 i mam cala siate nowych firmowek:P

Gość qewewe
po osobie zmarlej to jeszcze bym przezyla, przeciez nosila te ciuchy przed smiercia,gorzej jak mam nosic po kims bluzke kto mial ropny tradzik na plecach i zapocone pachy

Gość ja nie wiem, gdzie Wy
trafiacie na takie lumpexy- mieszkam w dużym mieście i ciucholandów jest zatrzęsienie, więc teoretycznie jest w czym wybierać, ale nigdy nie trafiłam na żadne firmowe ciuchy, a juz napewno nie z metkami, dlatego nie chodzę do takich sklepow, mimo że robiłam kilka podejść, ale nie kręci mnie grzebanie w starych śmierdzących szmatach, a właśnie takie tylko wiszą

Gość ja nie wiem, gdzie Wy
próbowałam juz kilkanaście razy, bo mam dwie koleżanki- maniaczki, które faktycznie potrafia coś wyszperać i nawet z nimi chodziłam i nic- nie wiem, czy jestem az tak wybredna, czy nie mam cierpliwosci

Gość bgvnbn
I wiecie co?:P Umówiłyśmy się z Panią od sklepu ze jak będzie dostawa w poniedziałek to za skromną opłatą udostępni nam sklepik na dwie godzinki tuż przed otwarciem. Rozsypie i powywala wszystkie ciuchy z pudel w ramach tej dostawy a my przebrane w kostiumy kąpielowe damy nura w cały stos i będziemy pływać aż czegoś fajnego dla siebie nie wyłowimy!!!!:classic_cool::):):):)Youuuuuuupiii !!!!

Gość a właściwie po co mi
cała torba ciuchów raz w miesiącu czy nawet częściej? Kupuję zwykle to, co potrzebuję, a nie po to, żeby tylko mieć.

Gość eveve a jadasz w restauracjach
? przeciez to o wiele bardziej obrzydliwe! kto mial w buzi te sama lyzke! Kto gotowal? gdzie trzymal rece [przedtem? kupujesz chleb?ciasto?Myslisz,ze piekarz nie mial go w reku? kupujesz truskaewki i wyparzasz? mylisz,ze zbierajacy nie mili oswikow? Ciuchy mozna prac, uprasowac, zdezynfekowac calkowicie.

ja nigdy nie byłam w lumpie... też słyszałam, że dobre rzeczy można znaleźć, ale jak ja jestem w takim H&M np. i widzę ten rozpjerdol to już mi się odechciewa w ogóle zakupów i szukania. Więc pewnie w lumpexie czułabym się jeszcze gorzej... a wkurza mnie mieszanie w ubraniach.