Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga_808

Olej z krokosza w depilacji. Czytał ktoś poradnik?

Polecane posty

Hej Czytał ktoś już może poradnik "Olej z krokosza w depilacji" ?? Mi osobiście wydaje się, że wiele z tego poradnika dowiedzieć się nie można, bo w sumie w samym Internecie ludzie się wypowiadają. A żeby poradnik był grubszy mamy tam info jak zrobić pastę cukrową i że w XII wieku "król abdul" z Indii używał tego specyfiku. Takie informacje dla mnie są kompletnie nie do sprawdzenia. Dlatego też pytam, czy jest ktoś kto przeczytał ten poradnik i dowiedział się czegoś czego nie można dowiedzieć się z internetu. Że: 1) Krokosz stosuje się tylko na wydepilowaną skórę (np. wosk) 2) że używa się go nie często ze względu na wysoką ilość witamin itd itp do których skóra się przyzwyczaja 3) że zostawia się go do wchłonięcia 4) że depilacje przeprowadza się w oparciu np. o kalendarz księżycowy http://www.papilot.pl/twarz-i-cialo/3716/Ksiezyc-urodowy-opiekun.html a więc w ostatniej kwadrze księżyca 5) że kuracja trwa długo 6) i że w internecie butelkę można dostać 25ml za 14,99 Jeśli jest tam coś czego tu nie ma to sam go kupie. Proszę, aby wypowiadały się osoby TYLKO i wyłacznie, które czytały poradnik. TO NIE MA BYĆ SETNY TEMAT Z SERII CZY UŻYWAŁAŚ/EŚ TEGO I CZY TO DZIAŁA. Na jednych to działa na innych nie. Interesuje mnie tylko poradnik, bo osobiście uważam, że nie dowiem się tam niczego nowego. Z góry dziękuję za pomoc

Poprawka Miałam na myśl, że to, że stosowano ten specyfik w indiach w xii wieku jest nie do sprawdzenia, a nawet jeśli to nie wnosi to nic do sprawy. Jest to info tylko po to, żeby zwiększyć ilość stron w poradniku. Plus, że butelko 250ml za 14,99 a nie 25ml :-)

Gość swerencja
Skóra się nie "przyzwyczaja" do żadnych witamin, nie wiem skąd się wzięła ta pokutująca bzdura, przez którą kobiety opóźniają stosowanie skutecznej pielęgnacji... A po 3-miesięcznej przygodzie z krokoszem powiem, że nie działa, i lepsze efekty daje telocapil.

Skóra się przyzwyczaja do wszystkich tych kwasów w nim zawartych i później będzie tego potrzebowała. Na takiej zasadzie. Jeśli chodzi o telocapil to czytałem na ten temat w Internecie i zdania są podzielone. Jedni mówią, że olej jest lepszy inni, że telocapil. Dziękuję, że dodałaś swój wpis, ale raz jeszcze apeluje, żeby wypowiedziały się osoby, które miały do czynienia z poradnikiem? Środków do osłabiania włosków są tysiące :) szczególnie tych kremów itp, które nic nie dają, ale ludzie i tak je kupują wierząc, że to pomoże. Specyfiki za 100zł czy więcej. Jest to generalnie bardzo dobry biznes dla firm. A czasami najtańsze rzeczy i najprostsze wydają się najbardziej skuteczne. Wyobrażacie sobie co się stanie jeśli taki olej będzie działać? 250ml oleju za 15zł który starcza na pól roku, czy rok w porównaniu z kremikami które kosztują 150zł, starczą na krótko i zawierają samą chemie i wspomagacze. A tu Olej, który bogaty jest w witaminy A i E. Stosowany jest jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Tak więc nie dość, że TANIO, to DUŻO i NATURALNIE !! czego chcieć więcej :-0 ?? Nie chce jakoś faworyzować Krokosza, bo byłam sceptycznie do tego nastawiona, ale sama używam go od jakiegoś czasu i widzę różnice. Działa. Przynajmniej tak mi się wydaje. Dopiero po 5, 6 miesiącach będę mogła się wypowiedzieć. Ale jeśli okaże się, że krokosz działa to będzie to rewolucja :-) wiele specyfików w drogeriach przestanie być kupowane .... i dobrze !!! :-) Proszę niech się wypowie osoba, która czytała poradnik.

Gość malvi30
Ja stosowałam telocapil raz dziennie przez 4 mies. na brodę. Niestety na mnie nie podziałał. Na brodzie mialam oprócz jasnych włosów parę czarnych grubszych. Dodam, że wcześniej przebyłam 4 zabiegi depilacji laserowej, laserem diodowym z radiacją. Po telocapilu włosy nie przestały mi rosnąć, może jedynie te ciemniejsze zjaśnialy i chyba zrobiły się bardziej miękkie. Ale nie wiem, czy to telocapil czy może ta depilacja laserowa. W każdym razie dalej są i muszę je pensetować. Ale ja mam problemy z tarczycą, wiec to też ma jakiś wpływ.