Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlanastodwa

gosc mojego meza kladzie nam nogi na lawe

Polecane posty

Gość zlanastodwa

witam wszystkich serdecznie i prosze o opinie. sytuacja : za kazdam razem jak ktos mojego meza odwiedza on pozwala im klasc nogi na stol nie wiem co robic bo zostalam inaczej wychowana. oni twierzdza ze ja przesadzam a ja mysle ze to to jest bez respektu jak zalatwic ta sprawe do dochodzi do sprzeczek. za dobre rady badrzo dziekuje.

Gość no w życiu nie
wpadłaby na to, że giry u kogoś na stole to rzecz normalna- co za chamstwo

Gość doihu9i
heh sytuacja tak absurdalna ze az nie wierze;)zmyslilas

Gość halo nie do wiary
wychodzi na to, że nie tylko goście twojego męża, ale i on sam nie mają za bardzo pojęcia o kulturze, skoro nie widzą w tym nic złego. następnym razem powiedz, że sobie nie życzysz, żeby tak robili. boisz się odezwać we własnym domu???

Gość zlanastodwa
musze dodac ze tu nie chodzi o jakiegosc tam goscia tylko o jego siostre ktora raz kiedys nas odwiedza i ktorej ja nie znam i z ktora nie mam na codzien kontaktu. wiele razy prosilam meza aby powiedzial jej ze ja tego nie toleruje bo to oznacza dla mnie ze ona nie ma respektu dla mnie i mojego domu . wczoraj doszlo do sprzeczki miedzy nami a on wygarna mi przed nia ze on w domunic nie moze robic co zupelnie klamstwem jest do tego bardzo mnie obrazil . bardzo sie czuje zle z tego powodu i nie wiem jak mam sie zachowac w stosunku do jego siostry na ktorej widok mi sie niedobrze robi

Gość zlanastodwa
naprawde nie zmyslam. i zgadzam sie z wasza opinia po pierwsze nie chcialalm aby ona to slyszala i poprosilam meza aby jej delikatnie o tym powiedzial ale on na to ze to jes tesz jego mieszkanie itd... on na to ze u nich w domu to jest normalne ze jak ktos chce wygodnie siedziec chce i nierozumie dlaczego ja mysle ze to cos zlego... ja juz przed jej przyjazdem o tym z mezem rozmawialam i powiedzialalm mu aby ta sprawe zalatwil bo dojdzie doawantury no i doszlo bo oni nie sa wychowani nie majakutury jakwidac ale mi juz niechodz o ten fakt tylko o to w jaki sposob on sie zachowal i teraz jest mi bardzo przyklro bo powiedzial pare slow i bardzo mnie tym obrazil a wieczorem slyszalalm jak mnie obgadywala do niego niezreczna mam sytuacjie i nie wiem co dalej .

Gość zlanastodwa
nie moge jej z domu wyprosic bo to jest jego siostra i przyjechala z dlaka vize ma jeszcze dwa tygodnie pozatym nie naleze do ludzi ktorzy tak sprawy zalatwiaja mysle ze ona nie potrafi sie zachowac i on mogl jej to powiedziac bardzo delikatnie i nie byloby sprawy ale on doprowadzil do awantury swoim zachowaniem jestem rozpaczona

Gość hjkloytriu
to zrob tak: podejdz z talerzykiem z ciastem, slodyczami czy cos tego typu i powiedz "nozki ze stolu"- tylko wcale sie przy tym nie usmiechaj tylko powiedz stanowczo. jesli nie bedzie reakcji to postaw ciasto na podlodze.

Gość obcaaaaaaaaaaa
trudna sytuacja nie wiem co powiedziec rozumie cie i nie wiem co sama bym zrobila, ale napewno nie pozwalalabym na cos takiego nawet wlasmy rodzica . moze inni cos poradza trzymam z toba.

Gość kulfon z pacyfiku
nie wyglada to na gosci polskich, ale nie sek w tym mysle ogolnie ze jak sie do kogos w odwiedziny jedzie to trzeba czyjas goscine respektowac bez wzgledu na to kto to jest. nie waobrarzam sobje zeby ktos z moje rodziny i napewno nie z rodziny mojej zony cos takiego zrobil to co piszesz to prawda to jest chmstwo bez respektu nie che cie denerwowac albo obrazic ale wyglada nato ze ona ma ciebje i twoja goscine gdzies a on twoj maz to chyba z nim cos nie tak.

Gość kultromania
szkoly dobrego wychowania to ona nie ma . chamstwo trzeba tepic. twojego starego nie rozumie. a moze czas najwyzszy pomyslec o rozlace. nie daj sie bo nastepnym razem bedzie gorzej.

Gość hjkloytriu
a ten maz to jakis h**. zaden kulturalny facet nie ubliza swojej kobiecie. i to jeszcze publicznie. tragedia. skoro twoj maz nie jest prawdziwym mezczyzna to wez sprawy w swoje rece. sama porozmawiaj z siostra- kulturalnie wytlumacz ze u ciebie w domu nie kladzie sie nog na stole ale pozatym moze czuc sie swobodnie jak u siebie

Gość nie czas na delikatność
Już Gołas i Kobuszewski w skeczu powiedzieli, że chamstwu trzeba się przeciwstawiać "siłom i godnościom osobistom". Miałem kiedyś tez taki przypadek i nie bawiłem się w delikatności. Te giry na ławie tak podciąłem, że gościu spadł z fotela. Ja bez słowa i on bez słowa, ale już więcej tego nie zrobił. Był to też ktoś z rodziny i było to zdarzenie jakby mężczyznami. Naucz babę kultury. A jak mąż się odezwie, to też powiedz mu coś ostro do słuchu. Pamiętaj - to wina jest po ich stronie i ty nie powinnaś się tym zadręczać, a wyobrażam sobie, jak Ty się w tej konkretnej sytuacji czujesz.

Gość nogi na ławę?
To mu powiedz, że jeśli już to kładzie się KAWĘ NA ŁAWĘ! :D :D:D:D

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
Kup podnóżki i karz nogi prostować na podnóżkach :)

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
miałobyć każ :D