Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama swej córy

kręcone włosy

Polecane posty

Gość mama swej córy

Witam, Poradźcie mi jak mam pielęgnować kręcone włosy półtorarocznego dziecka. Wcześniej to nie był problem, ale teraz się pojawił,gdy włosy stają się coraz dłuższe. Pomijam już czesanie, ale chodzi mi o to, że z tyłu głowy z loków robi się siano. Może znacie jakieś preparaty albo "sztuczki" aby pozbyć się tego sianka i poprawić skręt włosów

Gość Natalina 89898
Hahaha co za rada zetnij- i po problemie :D Ty chyba na głowe upadłaś! Ja nie znam się na kręconych włosach, poszłabym do fryzjera i zapytała o jakiś szampon ozywke szczotke etc.

Gość mama swej córy
Mała się nie męczy z tymi włosami. Nie ma ich długich. A do zera nie mam zamiaru ich ścinać. Poza tym tylko bezmózgowiec wie, że od ścinania włosy się nie wzmacniają, to jest jedynie głupie wierzenie ludzkie.....

Gość ijhijuiji
Mi by takie hmm problemy.... Naprawde to aztak ważne by pisac o tym na kafe?

Gość do mamy swojej cory
Hej. To masz nielada problem z wloskami coreczki!! Tez mam krecone wlosy ktorych nienawidze, samo czesanie jest dla mnie kleska... ale ... kupilam sobie przede wszystkim kupilam sobie szczotke TANGLE TEEZER sa w wersjach dla dzieciaczkow, ktore rozczesuja delikatnie wloski. To przede wszystkim. Polecam. Nie wiem ile ona w polsce kosztuje, ja w Anglii dalam za nia jakies 2 lata temu 12 funtow. A z pielegnacja to pewnie wszystko co delikatne i najmniej alkoholu ..

Może warto spróbować odżywki do kręconych włosów? Być może pomogą w ujarzmieniu ich.

Gość erghgfrfrf
półtora roczne dziecko i chcesz stosować na nim odżywki? nie obrać się ale jesteś jakaś niepoważna, tak na marginesie jeszcze dodam że bardzo dużo dzieci ma kręcone włosy, po 3-4 roku one się prostują, albo po ścięciu odrastają proste, tego nie zatrzymasz, no chyba że ktoś w rodzinie ma kręcone, jak dziecko będzie chodzić do szkoły to bym się nad odżywkami zastanowiła, ale tak? żaaaal :|

Są linie kosmetyków dla małych dzieci i ziołowe odżywki w aptekach. Przecież nie chodzi o nałożenie totalnej chemii maluszkowi. Zawsze warto poszukać.

Gość Natalina 89898
A sztuczna mieszanka to co- biały proszek 100% chemi, a ty przeżywasz nad odżywką? hahahahah dobre

Gość erghgfrfrf
to od razu daj dziecku saletre do jedzenia, bo i tak je chcemie, chodzi o maksymalne ograniczenie, a nie faszerowanie tym dziecka, ale widać nie każdy to rozumie

Gość Natalina 89898
Ale po co taka sztuczna hipokryzja?! Jeżeli w 21w mozna podawac dziecku od 1 dnia życia zupełnie sztuczne chemiczne jedzenie to ty chyba naprawde kpisz z tym, że odżywka do włosów to zbrodnia??!!!

Fajny temat, najważniejszej kwestii, mianowicie tego, czy dziecko ma po kimś kręcone włosy ani widać. Zetnij małą na łyso, tak jak ktoś wyżej pisał. Włosy się wzmocnią i może choć trochę wyprostują. A odżywki to nic strasznego, można je nakładać na włosy od połowy, a nie bezpośrednio na skórę głowy.

Gość Natalina 89898
To może same się zetnijcie na łyso :o o włosy się dba a nie ścina!

Gość mama swej córy
nie zależy mi na tym, by mała miała kręcone włosy do końca życia. Jakie będzie miała, takie będzie miała. W chwili obecnej ma kręcone i robi się jej siano. Nie mam większych problemów z ich rozczesywaniem, zajmę czymś małą i da se włosy rozczesać. Normalnym jest to, że matka chce, by dziecko wyglądało normalnie, a nie jak wkurzony szopen, a tak mała wygląda po czesaniu (ma po prosty siano). Gdzieś czytałam by dac troche oliwki po umyciu włosów, ale nie jestem przekonana. Ogólnie jestem zwolennikiem jak najmniejszej ilości chemii u malucha, więc jak już jakieś preparaty to muszą być odpowiednio przystosowane do wieku i mieć odpowiedni skład. Może jednak ktoś zna jakieś bardziej domowe sposoby?

Gość curly hair rules
zazdrosne szmaty:) wasze dzieci łyse to i dziecko autorki chcecie oszpecic krecone wlosy to cudowna sprawa- piekne, u dziecka slodkie, u kobiety sexy i zwracaja uwage:D sama mam cudowne zadbane loki, i codziennie od lat slysze komplementy - czy to na przystanku, czy w pracy, wszedzie;) latwo o nie zadbac- wystarczy odpowiednia odzywka, pianka/mus czy zel w sprayu (polecam kosmetyki Goldwella do wlosow kreconych, dostepne w dobrych salonach fryzjerskich). malemu dziecku wystarczy, ze obetniesz wloski na tradycyjnego 'boba', lekko pocieniowane z tylu i z przodu, zeby bylo wrazenia 'szopy'. dobry fryzjer doradzi:) do tego odzywka + szampon z linii dzieciecej do kreconych wlosow, i niech wyschna same naturalnie, po umyciu ugniec je w palcach i lekko pokrec na palcu, nabiora ksztaltu. zawsze mozna tez zwiazac, podpiac itd- zawsze wygladaja cudnie:) stwarzaja wrazenie bujnosci, objetnosci- zwlaszcza gdy dobrze przyciete i blyszczace. a proste wlosy... no coz, przewaznie rzadkie i nijakie. czasem prostuje - nie ma problemu, ale kompletnie mi sie takie nie podobaja:)

Gość curly hair rules
*zeby nie bylo wrazenia - tam wyzej mialo byc

Gość pokręconaaa
niestety kręcone włosy to trudna sprawa, szczególnie u dziecka. Sama mam kręcone włosy i te 20 kilka lat temu mama już kupowała dla mnie odżywki. Rozczesywanie było okropne. Teraz mam kilka sztuczek by ładnie wyglądały, ale nie wiem na ile sprawdzą się u dziecka. Moje dzieci całe szczęście nie odziedziczyły ich :) 1) najładniej wyglądają świeżo umyte 2) lepiej myć rano niż wieczorem 3) czesanie tylko przed myciem nigdy po 4) trzeba stosować odżywki obciążające włosy, bo są one bardzo puszyste a chodzi o to by po myciu powstały "strąki" 5) najlepiej niech same wyschną a jak już musi być suszarką to delikatny nadmuch i niska temp. 6) ja stosuję jeszcze mocną piankę na mokre włosy, która poskleja mi te włosy właśnie w "strąki"

Gość curly hair rules
strąki??? o rany, widac ze u dobrego fryzjera ktory zna sie na kreconych wlosach to Ty nie byłas... ja mam mniej wiecej taka fryzure teraz: http://www.style-hair-magazine.com/image-files/largerihanna10-spl9004_050.jpg tylko dluzsze (do brody) i jasnobrązowe:) mozna je bardziej postrzepic, wtedy wyjda takie fajne pazurki, albo lekko 'rozkrecic' i beda faliste... uwielbiam moje krecony wlosy, i serio polecam produkty Goldwella:)

Gość mama swej córy
rany, ludzie..... Ja tu mówię o dziecku które ma półtorej roku a nie o dorosłym. Wiadomo, że dziecko ma szczególnie delikatną skórę i nie nadaje się na wielkie zabiegi kosmetyczne....

Gość pokręconaaa
z tymi strąkami chodzi o to, że nie mogą być rozczesane, bo wychodzi puch, ciężko to opisać. Co do tej fryzury, zwykle mam podobnie ścięte włosy, tylko moje wyglądają jak sprężynki a tu to takie falujące.

Gość Co ma piernik do wiatraka
Włosy nie wzmacniają się od ścięcia. Przecież włos wyrasa spod skóry, z glowy, a nie rośnie dalej od miejsca ścięcia.

Gość curly hair rules
a no to ja nie mam sprężynek, takie wlasnie jak na zdjeciu:)

Gość mama swej córy
może ktoś więcej coś mi poradzi?

Gość mama małej córeczki
Moja coreczka też ma kręcone dlugie wloski i też ma 1,5 roku. Ja nic specjalnego z jej wlosami nie robię. Myję w szamponach dla dzieci, bardzo dobre są shauma i johson&johson. Po umyciu rozczesuję wloski i nawijam na palcach sprężynki. Nie wiem jak kręcą się twojej córce, ale moja ma takie śliczne sprężynki z tylu glówki.Żadnych specjalnych zabiegów nie stosuję i nie widze potrzeby.

Gość mama 3 latki
Udało mi się kupić szampon firmy CHI OLIVE NATURIENT THERAPY. Umyłam nim włoski mojej córci i nie miałam zbytnio problemu z rozczesaniem a dodatkowo fajnie nawilża i włoski się tak nie puszą jak po innych szamponach. Do rozczesywania Schwarzkopf odżywka nawilżająca w sprayu Moisture Kick. Ja mojej córci co jakiś czas podcinam ale ogólnie długość ma tak do ramion i jest ok. Wiadomo,że przy czesaniu jest niezbyt przyjemnie ale dopracowałyśmy ten rytuał i nie ma tragedii. A muszę powiedzieć że loki ma naprawdę imponujące. Czasami nakładam jej jakąś maskę nawilżającą do zniszczonych włosów ale NIGDY na skórę głowy tylko na same włoski.

Gość Mama kręciołki
A ja chetnie podpisuję się pod postem autorki, u nas problem wyglada identycznie. Nie rozumiem skąd te kilka ataków, czy to źle ze matka chce żeby jej dziecko niejedynie było zadbane ale i na takie wygladało? Moja córcia ma 18 miesięcy i na górze główki włoski się kręcą a tył...No właśnie często to mierzwa,siano i puch na które nic nie pomaga. Na czubku układaja sie jak to mąż okresla w "pierścioneczki" i nie ma nic złego w tym że chciałabym żeby i tył udało nam się opanować, poskromic ...Chyba zmienie szampon z johanson&baby na może ten babydream? Poszukam jeszcze gdzie indziej jak sobie radzić i poprawiać kondycję małych kędziorków ;) Pozdrawiam autorkę postu,kochana ROZUMIEM CIĘ DOSKONALE!!!

Gość gość
Tutaj macie opisane jak należy rozczesywać włosy dziecka - http://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1143 Nie ma w tym niczego zawiłego. Po prostu trzeba to robić delikatnie i mieć odpowiednią szczotkę. To wszystko ;-)