Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana ddhduhdh

smierdzi mi z buzi przez zeby mądrosci- co robic?

Polecane posty

Gość zalamana ddhduhdh

hej, z tylu wylazly mi te cholerne zeby madrosci, wystają tylko troche ponad dziasla, dzis szorowalam zeby przez kila minut ze szczegolnym ich uwzglednieniem, pozniiej dotknelam je palcem, powąchalam i wali jak z szamba! co robic? :(

Gość zalamana ddhduhdh
dodam ze dziasla przy tych zebach tak slabo przyjegają wiec wlazi tam jedzenie

Gość usunac jedyna rada
ósemki i tak się psują szybko, mozliwe że już masz popsute,

Gość A mozna wiedziec ile mssz lat?
Tylko i wylacznie usunac,bo potem beda bolec jak cholera a i tak trzeba bedzie usunac bo z tymi zebami tak wlasnie jest.

Gość dfesfsf
możliwe ze ósemka wyszła tylko do połowy albo rośnie w poprzek wyrwij jak najszybciej bo się zrobia duże stany zapalne

Gość zalamana ddhduhdh
o matko! teraz to mnie dopiero zalamaliscie :( a to nie jest tak ze za jakis czas one bardziej wylazą i bedzie po problemie? przeciez ja padne na zawal przy tym wyrywaniu... dodam ze nic mnie nie boli, kiedys pobolewaly jak sie wyzynaly

Gość zalamana ddhduhdh
one sa teraz tak na rowni z dziaslami, widac tylko wierzch zeba, bokow nie widac

ja tak mam, tez na równi z dziąsłem, ale tylko jedną ósemkę mam. Bolało mnie jak się wyrzynała, ale przeszło, nie mam z powodu tej ósemki żadnych kłopotów, ale jak będę chciała wstawić aparat, to mi pewnie wyrwą, ale w tym wieku aparat.. mam dwa zęby krzywo, dwójkę i trójkę z jednej strony, nie wiem czy jest sens

Gość usunac jedyna rada
nic nie bój ja już 3 usuwałam, i naprawdę nie czekaj , jak mi sie w jednej zrobił stan zapalny, to dopiero po ścianach chodziłam, antybiotyk, czekanie jak zadziała, a znieczulenie i tak ledwo przez ten stan działało, chłop mnie trzymał , baba rwała.Leć dopóki ci się nie paprze w tych 8.

Gość dfesfsf
pewnie dolne osemki, tez tak mialem, roztena skalpelem dziasło rozestna i złamią ząb na 2 cześci wyjmą zaszyja i po problemie.

Gość że co że jak???
ja mam ten sam problem, co Ty Jednej ósemki się już pozbyłam, też zrobiła mi się tam tzw " kieszonka" smród to nie jest najgorszy problem, ja dostałam takiego stanu zapalnego z tym zębem że co 4 godziny ibuprom brałam bo bolało jak ch..." w dodatku to było na wakacjach za granicą więc nawet nie mogłam dostać się do dentysty!!! Zęba było iwdać tylko trochę, i wchodziło mi tam własnie jedzenie, źle było to wyszyśćić choć zawsze się starałam, rozkładające się jedzenie spowodowało właśnie stan zapalny... Zęba wyrwałam i mam jeszcze jedną ósemkę którą jeszcze mniej widać ale ostatnio widzę że zaczyna się robić z nią to samo co z poprzednią!!! Także radzę wyrwać, ja zresztą z tą moją drugą też się wybieram do chirurga...

Gość że co że jak???
nie jest powiedziane że rozetną, ja jak miałam tą poprzednią ósemkę to widać było ją tylko troszeczkę i nie miałam nic rozcinane ani szyte, ale rosła prosto! Natomiast ta druga rośnie mi lekko pod skosem i tu już może być potrzebne nacinanie bo widać dosłownie kawałeczek zęba...

Gość usunac jedyna rada
mi ta czwarta osemka nie rośnie na szczęscie, bo bym kota dostała, ale lepiej skonsultuj ze stomatologiem powie ci co trzeba zrobić