Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiu456654

Infekcja grzybicza pochwy?

Polecane posty

Gość misiu456654

Witam. Od 3 dni czuje pieczenie i swędzienie między wargami sromowymi, a dzisiaj poczułam krosty w pochwie. Czy to jest infekcja grzybicza pochwy? Jak można to wyleczyć? Nie chcę iść do ginekologa bo się boję a po drugie mam 17 lat i się wstydzę... Czy domowe sposoby są dobre? Typu: czosnek, jogurt?

Gość to idź do.........
szamana!!!! Matko jedyna, 21 wiek i nie mogę uwierzyć w ten ciemnogród!

Gość Puaaaaaaw
Nie ma na to domowych sposobów, pewnie masz infecje bakteryjna lub grzybicza. Powinnas pójśc do ginekologa, to nic strasznego, pobierze wymaz i bedziesz wiedziala co ci dolega, przepisze leki po których poczujesz sie lepiej. Jak najszybciej do lekarza, tez takie cos mialam.

Gość grrruiyfa
Nie ma co się wstydzic, ginekolog to lekarz jak każdy inny, prędzej czy pozniej i tak trzeba sie wybrac na 1 wizytę. Idz jak najszybciej i pozbądz się problemu, nic strasznego. I nie ma co się wstydzic on się z takimi i innymi infekcjami spotyka na codzien i to dla niego normalka. Masz 17 lat w końcu i jesteś młodą kobietką.

Gość misiu456654
A co z śluzem? Jaki jest gdy ma się grzybicę? Ja mam prawie przezroczysty czasami z grudkami i jest taki lepiacy jak białk jajka.

Gość misiu456654
No i zdarza się taki gęsty. Jakoś za 2-3 dni powinnam okres dostać.

Gość Felicjanka55
jesli jest to dopiero poczatek grzybicy, to mozesz zazywac codzziennie provag, probiotyki ginekologiczny, ktory dostarcza tych samych bakterii ktore juz sa w pochwie i sa to te dobre bakterie, chroniace przed infekcjami i grzybica, jesli jednak objawy nie ustaplia po paru dniach pojdz do ginekologa, ja jak poszlam pierwszy raz z tym problemem dostalam leki i nawet mnie nie badal... nie ma sie czego bac!

Gość Betty Q
Ani czosnek ani jogurt nie są do stosowania dopochwowego, i w niczym nie pomoga a mogą jedynie zaszkodzic. Zapisz sie do ginekologa, tak jak radza dziewczyny, to naprawdę nic strasznego. Im dłuzej bedziesz zwlekac tym dłuzsze leczenie i czesciej bedziesz musiała zagladac do gina. Na złagodzenie objawów mozesz zaaplikowac sobie lactovaginal lub smarowac sie provag żelem, ale raczej nie zastapi to leczenia grzybicy. To świetne środki zapobiegające w przyszłosci nawrotom tej paskudnej przypadłosci.