Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deserkowa

Ubijanie śmietany kremówki 30%

Polecane posty

Gość deserkowa

Dzień dobry, chcę zrobić deser na bazie śmietany kremówki. Ale porzebuje go na jutro. Mogę ubić tą śmietane dziś i zostawić w misce w lodówce i użyć jutro?

Gość a ładny jest chociaż?
opadnie ci przez noc, lepiej ubijac na świezo

Gość trollo
zawsze możesz dodać stabilizatora w rodzaju śmietan-fixu

Gość deserkowa
nie mieszkam w pl, nie mam czegoś takiego pod ręką :)

Gość trollo
możesz dodać trochę żelatyny, ale smaczniejsza będzie ubita na świeżo. Ubij przed obiadem i szlus

Gość deserkowa
żalatyny tez nie mam w sumie;p mogłam pytać na forum przed wyjściem na zakupy;p ale spoko;p zaraz zrobie próbę takiego na jedna osobę zrobię, żeby jutro wpadki ni ebyło;p

Gość Anatenka
Nie zostawiaj na noc, śmietana albo podejdzie wodą, albo zgorzknieje. Ubić śmietanę to przecież chwila

Gość gmdka
a po co ubijać ją już dzisiaj? Przecież ubijanie śmietany kremówki zajmuje kilkanaście sekund, więc można to zrobić przed podaniem deseru

Gość nie nadaję do związku
w normalnych warunkach tak, kilkanaście :) ale ja dopiero od kilku mcy na nowym mieszkanku i ... nie mam miksera :)

Gość deserkowa
a jeszcze jedno?;p moge ubić ta śmietane z sokiem z cytryny? albo z aromatem waniliowym? chce jej jakiś smak nadać :)

Gość deserkowa
halo halo;p co z tą moją śmietana?;o poradzicie cos;p

Gość dodatkowo w tym o2
do deserkowa - ale ubicie smietany to kwestia kilku minut, sama niedawno robilam tiramisu wiec wiem. A moze po prostu przygotujesz caly deser, zapakujesz do salaterki i wyporcjujesz jutro?

Gość dodatkowo w tym o2
Nie, bron Boze nie uzywaj soku z cytryny - przeciez to kwas, chyba ze chcesz kwasna smietane :D A jaki to ma byc deser?

Gość deserkowa
u góry już podałam linka.:)

Gość deserkowa
no ale jak przygotować cały jak nie mogę na noc smietanki zostawić?;p chyba, że całą resztę zrobię dziś?;p ale to w sumie bez sensu;p

Gość dodatkowo w tym o2
Ja bym zrobila to dzisiaj, podobne do tiramisu z tym ze z owocami. Tylko biszkopty wlozylabym przed podaniem bo zawilgotnieja. A przeciez kremowke ubijasz z kawa wiec to juz nada jej smak

Gość dodatkowo w tym o2
tzn.mialam na mysli te biszkopty i beziki na wierzch, nie te na spodzie ;)

Gość dodatkowo w tym o2
ja tez nie mieszkam w Polsce,ale kupuje w M&S taka baze krowkowa irish cream do bitej smietany i na tym robie tiramisu. Zero sztucznych dodatkow, z tym ze sporo kalorii. Pycha

Gość Anatenka
możesz te biszkopty i beziki poukładać, przygotować w pucharkach itp. A śmietanę ubijesz nawet trzepaczką w miarę szybko, naprawdę. Cukier waniliowy spokojnie możesz dodać,cytrynę raczej nie - ogólnie można, ale z kawą może się gryźć.

Gość jaktojest z
ta smietana, ze mi nigdy nie wychodzi. jakas wyzsza szkola jazdy, bo potrafie zrobic skomplikowane potrawy- desery, ciasta, dania glowne... a glupia smietana NIGDY mi nie wychodzi!

Gość deserkowa
jejku, ale jestem głupia :) chodziło mi o te biszkopty, żeby im smak nadać, bo nie mam likieru kawowego;p a nie o śmietanę, za dużo myśli na raz. troche to zmodyfikowałam;p bo mam biszkopty i herbatniki, nie lubię bezy;p

Gość Anatenka
moja babcia robiła różne poncze do tortów. Jeden, to ciepła woda z cukrem i jakimś olejkiem smakowym. Inny, herbata lub kawa rozpuszczalna też z olejkiem. Spróbuj tak :)