Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deserkowa

Ubijanie śmietany kremówki 30%

Polecane posty

Gość deserkowa

Dzień dobry, chcę zrobić deser na bazie śmietany kremówki. Ale porzebuje go na jutro. Mogę ubić tą śmietane dziś i zostawić w misce w lodówce i użyć jutro?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ładny jest chociaż?
opadnie ci przez noc, lepiej ubijac na świezo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trollo
zawsze możesz dodać stabilizatora w rodzaju śmietan-fixu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
nie mieszkam w pl, nie mam czegoś takiego pod ręką :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trollo
możesz dodać trochę żelatyny, ale smaczniejsza będzie ubita na świeżo. Ubij przed obiadem i szlus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
żalatyny tez nie mam w sumie;p mogłam pytać na forum przed wyjściem na zakupy;p ale spoko;p zaraz zrobie próbę takiego na jedna osobę zrobię, żeby jutro wpadki ni ebyło;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anatenka
Nie zostawiaj na noc, śmietana albo podejdzie wodą, albo zgorzknieje. Ubić śmietanę to przecież chwila

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gmdka
a po co ubijać ją już dzisiaj? Przecież ubijanie śmietany kremówki zajmuje kilkanaście sekund, więc można to zrobić przed podaniem deseru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie nadaję do związku
w normalnych warunkach tak, kilkanaście :) ale ja dopiero od kilku mcy na nowym mieszkanku i ... nie mam miksera :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
a jeszcze jedno?;p moge ubić ta śmietane z sokiem z cytryny? albo z aromatem waniliowym? chce jej jakiś smak nadać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
halo halo;p co z tą moją śmietana?;o poradzicie cos;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatkowo w tym o2
do deserkowa - ale ubicie smietany to kwestia kilku minut, sama niedawno robilam tiramisu wiec wiem. A moze po prostu przygotujesz caly deser, zapakujesz do salaterki i wyporcjujesz jutro?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatkowo w tym o2
Nie, bron Boze nie uzywaj soku z cytryny - przeciez to kwas, chyba ze chcesz kwasna smietane :D A jaki to ma byc deser?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
u góry już podałam linka.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
no ale jak przygotować cały jak nie mogę na noc smietanki zostawić?;p chyba, że całą resztę zrobię dziś?;p ale to w sumie bez sensu;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatkowo w tym o2
Ja bym zrobila to dzisiaj, podobne do tiramisu z tym ze z owocami. Tylko biszkopty wlozylabym przed podaniem bo zawilgotnieja. A przeciez kremowke ubijasz z kawa wiec to juz nada jej smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatkowo w tym o2
tzn.mialam na mysli te biszkopty i beziki na wierzch, nie te na spodzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodatkowo w tym o2
ja tez nie mieszkam w Polsce,ale kupuje w M&S taka baze krowkowa irish cream do bitej smietany i na tym robie tiramisu. Zero sztucznych dodatkow, z tym ze sporo kalorii. Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anatenka
możesz te biszkopty i beziki poukładać, przygotować w pucharkach itp. A śmietanę ubijesz nawet trzepaczką w miarę szybko, naprawdę. Cukier waniliowy spokojnie możesz dodać,cytrynę raczej nie - ogólnie można, ale z kawą może się gryźć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktojest z
ta smietana, ze mi nigdy nie wychodzi. jakas wyzsza szkola jazdy, bo potrafie zrobic skomplikowane potrawy- desery, ciasta, dania glowne... a glupia smietana NIGDY mi nie wychodzi!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deserkowa
jejku, ale jestem głupia :) chodziło mi o te biszkopty, żeby im smak nadać, bo nie mam likieru kawowego;p a nie o śmietanę, za dużo myśli na raz. troche to zmodyfikowałam;p bo mam biszkopty i herbatniki, nie lubię bezy;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anatenka
moja babcia robiła różne poncze do tortów. Jeden, to ciepła woda z cukrem i jakimś olejkiem smakowym. Inny, herbata lub kawa rozpuszczalna też z olejkiem. Spróbuj tak :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×