Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odhdhkkodkldkld

błagam was o pomoc!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość odhdhkkodkldkld

od 2 miesiecy mam chyba problem..Otoz 2 miesiace temu po rocznym okresie pelnym stresu,placzu i innych nieprzyjemnosciach doznalam blizej mi nieokreslonego ataku. Wstalam rano z ogromnymi dusznosciami,bólem i pieczeniem w klatce piersiowej. Na poczatku bylo to uczucie tylko dyskomfortu udałam sie do lekarza z podejrzeniem wrzodow lub jakiejs choroby zoladka. Gastroskopia wyszla idealnie-zoladek przelyk wszystko prawidlowe. Bol w klatce piersiowej sie nasilal i juz po kilku tygodniach czułam sie jakby mi ktos na nia nadapnal, nie moglam normalnie oddychac dusiłam sie..Bardzo duzo schudlam, rzucilam sie w wir poszukiwan swojej choroby do tego posluzyl mi oczywiscie internet mialam wszystkie choroby swiata, bardzo schudlam znajomi do tej pory nie moga w to uwierzyc ze mozna tyle schudnac w tak krotkim okresie czasu, kiedy bolke w klatce zaczely byc lzejsze- dostalam ogromnych problemow z jelitami. Zoladek nagle z dnia na dzien przestal bolec chodz kilka tyg wczesniej placzac zastanawialam sie kiedy to sie skonczy. Pojawily sie problemy z jelitami, wzdete puchnace jelita, zagazowane jelita, bol w lewym podbrzuszu i pod prawymi zebrami. Kolonoskopii miec niemoge gdyz badanie per rectum bylo tak bolesne ze chirurg odrzucil kolonoskopie. Moje badania to: - usg brzucha chyba z 6 razy - nic - tomografia komputerowa (jedynie torbiel na prawym jajniku reszta wszystko ok) - rtg brzucha ok - gastroskopia ok - morfologia chyba z 20 razy w ciagu miesiecy - ok jelita wciaz bola i puchna mam wrazenie ze w koncu pekna- nie wiem jak sobie z tym poradzic.. zaczynam tracic wiare we wszystko jestem zalamana i wycieńczona..

Gość panimangusta
ile masz lat? jaką masz prace?

Gość odhdhkkodkldkld
22 lata nie mam aktualnie pracy, studiuję

Gość odhdhkkodkldkld
ehh nie wiem juz co mam robic... najgorsze jest to ze te bole brzucha sa codzienne.. nie ustepuja.. zauwazylam ze nawet jak mysle ze jestem rozluzniona ze juz sie nie stresuje to mimo wszystko miesnie mam spiete mam wrazenie ze do niczego moj relaks nie prowadzi.. nie wiem co mam robic

Gość odhdhkkodkldkld
ehh poszukam pomocy gdzies indziej chociaz szkoda.. bo nie umiem sobie sama z tym poradzic. Zycze wam milego weekendu, imprezowego i w ogole sympatycznego, brakuje mi takich weekendow.. pozdrawiam

Gość zespol jelita drazliwego
?

Gość @ewa@
może to nerwica???

Gość odhdhkkodkldkld
takk myslalam nad tym tylko wtedy chyba badanie per rectum byloby wykonalne, a mnie bardzo boli podczas tego badania a przeciez ZJD to choroba czynnosciowa wiec nie powinna tak bolec zeby nie dalo sie zrobic kolonoskopii sama juz nie wiem. coraz bardziej sie martwie

Gość odhdhkkodkldkld
w ogole ciezko mi w to uwierzyc ze nerwica moglaby powodowac takie rzeczy ktore mi sie dzieja, to nie do pomyslenia

mozesz zrobic tzw., witualna kol. a jesli jestes drobna i szczupla (jestes?) to moze byc taki problem z kol.,ewentualnie lekarz uzywa zbyt duzego endoskopu. mi te objawy pasuja na nerwice i moze zjd jako jej efekt.

Gość ruda małpa xx
Zespół jelita drażliwego możesz mieć...:O

Gość odhdhkkodkldkld
tzn mnie boli przy badaniu per rectum , tylko palcem, niby lekarz czuje tam jakies zgrubnienie ale tylkko tyle narazie mowil. Ide w pon do mojego chirurga zobaczymy co zaleci dalej ale jestem zmeczona ciaglym lazeniem..i czekaniem.Polska sluzba zdrowia

Gość kula:]
nerwica moze powodowac kazda choroba wlacznie z nowotworem. idz do psychoterapeuty

Gość odhdhkkodkldkld
nie jestem tym pocieszona.. ehh

a moze idz do gastrologa albo proktologa tez? przy wirtualnej kol. jedyne co ci robia to "napompuja" gazu w jelita i zrobia duzo zdjec tomografem.

Gość odhdhkkodkldkld
w zyciu nie mialam takich problemow to mnie doslownie napadło 2 miesiace temu i trwa do dzis..

ja nie jestem lekarzem, wiec ci nie pomoge, nie wiem co ci jest.. wyniki masz dobre, wiec moze i nerwica.. guzek to moze byc hemoroid.

Gość odhdhkkodkldkld
wiem wiem ze nie jestescie lekarzami nie oczekuje tutaj diagnozy myslalam ze moze ktos mial kiedys podobne problemy jak ja.. dlatego tu napisalam

te dusznosci pasuja do nerwicy.. i problemy jelitowe tez (nie wiem skad ten bol przy badaniach) wejdz sobie na jakies strony o nerwicy i popytaj ludzi na tamtejszych forach.

Gość a potem pójdą w świat
jestem w szoku że lekarz zamiast pomyśleć o nerwicy kierował Cię na te wszystkie zbędne badania

Gość de_mono
duszności, kaszel, ból jelit, nerwowość - możesz mieć pasożyty, np. glistę ludzką :( ona powoduje odkrztuszanie, ponieważ larwy wędrują po powietrze do płuc, chyba - z tego co pamiętam. zapomniałaś badania kału :)