Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anda922

jakie mleko?

Polecane posty

Gość anda922

jakie mleko najlepsze po odstawieniu od piersi 3 miesieczne dziecko ?

Gość softii
polecam bebilon

Gość najlepszy to chyba ENFAMIL
Ale bardzo drogi, później bebilon też drogi. Ja dalam bebiko tanie i dobre i tak już zostało.

Gość Niuniulkai
nan ;)

Gość anda922
wymiotowal po nim tak jak i po nan.:(

Gość anda922
jest taki problem ze nie smakuje mu mleko modifikowane co mam zrobic zeby mu smakowalo? dosypac troche do wlasnego?

Gość anda922
jeste jakies mleko do lagodnym smaku ktore dziecku odrazu zasmakuje? nie satac mnie na kupywanie i probowanie kazdego mleka...;/

Gość Niuniulkai
próbuj dalej jest tyle mlek na rynku któreś musi mu przypaść do gustu

Gość moje dziecko też
wymiotowalo po nan i po bebiko i bebilonie. Tylko nutramigen byl dobry. W smaku paskudny ale nie bylo wymiotów. Niby nie mialo skazy bialkowej ale jak dalam jogurt albo bebiko to od razy wymioty byly po godzinie po podaniu. Niech Ci lekarz przepisze nutramigen albo bebilon pepti powiedz ze ci wymiotuje dziecko po zwykłych mlekach a piersią nie mozesz karmić bo masz za malo pokarmu.

ja stosowalam Humana i od razu posmakowało dziecku,Ciezko je czasem dostac w sklepach.W necie mozna kupic na stronie Humany za ok 16-20zl za opak.Jest tez wzbogacane w rozne skladniki i jest takie dla tzw glodnych dzieci

Gość anda922
jest taki problem ze nie smakuje mu mleko modifikowane co mam zrobic zeby mu smakowalo? dosypac troche do wlasnego?

Gość bebikobebiko
bebiko

Gość anda922
nutramigen? to jest na recepte ?

Gość anda922
wlasnie teraz probowalam mu dac bebiko i wyl okrobny wrzask ze mu nie smakuje i ze jest glodny... ;( nie zdziwie sie jak mi zwymiotuje w nocy

Gość bebikobebiko
no to trochę zły tytuł dałaś.powinnas dac cos w style "jak przekonac dziecko do mleka modyfikowanego" bo trochę w bład wprowadzasz tym tytułem bo nie o to ci chodzi jakie mleko tylko jak napisałas "co mam zrobic zeby mu smakowalo? ".

Gość bo to są dwie rozne rzeczy
to ze mu niesmakuje to ina sprawa a to ze wymiotuje później to druga. Wymiotuje bo skląd mleka mu nie odpowiada i powinien mieć moim zdaniem mleko dla dzieci z nietolerancją bialka czyli albo pepti albo nutramigen. A to ze mu nie smakuje to musisz przeczekac cierpliwie. Przyzwyczai się i jak na prawde zglodnieje to zje. Ale to potrwa kilka dni zanim przestanie robić cyrki przy jedzeniu.

Gość bebikobebiko
a moze nadal staraj się karmic peirsią skoro dziecko wszystkie sztuczne odrzuca? dlaczego przestalas? (tylko pytam w sensie dla dobra dziecka i zeby ci cos poradzic a nie osądzac:)

Gość Laryska88...
powinnaś mu podawać mleko hipoalergiczne np bebilon HA nan HA to zupełnie inne mleka

Gość Dobrawka88
bebiko

Gość bebikobebiko
a nie pytałaś pediatry?

Gość anda922
moej piersi nie produkuja juz tyle pokarmu i dziecko sie nie najada probowalam herbatek na laktacje, bawarek jem duzo nabialu zzdrowo sie odrzwiam odciagam pokarm co 3 godziny i z ledwoscia naciagne 100ml z dwoch piersi czssami zdarza sie ze nawet i 50 ml mi ciezko mi naciagnac.

Gość bebikobebiko
JA MOJEJ DAWAŁAM BEBIKO WTEDY GDY ZANIKAŁ MI POKARM (sorki caps mi się wlaczył), i ona uwielbiala to jesc,czasem tez to piłam:) no ale dziecko autorki nie toleruje bebiko.

Gość anda922
bebiloon nan i bebiko. do lekarza ide dopiero 28 sierpnia.

Gość za ponad 2 tyg
To za dlugo. Zadzwoń do rpzychodni powiedz jaką masz prawe i umów się wcześniej. Nie idziesz na pogaduszki tylko masz problem bo dziecko ci wymiotuje po zwyklych mlekach i ktoś musi ci pomóc dobrać mieszankę. nie można tyle czekać.

Gość bebikobebiko
no to ja mialam to samo autorko i popełnilam straszny błąd (ale neidoswiadczona-nikt mi nie powiedział)-wlasnie odciagalam i kombinowałam z laktatorami itp, a najprosciej poprostu nie odstawiac bo mleko najlepiej "produkuje" się gdy dzieciatko ssie piers a nie laktator czy ręka,gdy to robimy reka lub prtzyrządami to same się stresujem,y a jednak dziecko jest najlepszym :"sciagaczem" no coz,u mnie juz za pozno bo mala ma 3 lata ale moze przy nastepnym bede madrzejsza.za szybko i za wczesnie się poddalam.ale rozumkiem cię doskonale bo mialam to samo.coz pozostaje ci chyba isc do pediatry i moze zrob dziecku badania skoro odrzuca wszystkie mleka to moze faktycznie jest uczulone ale o tym lekarz zdecyduje i on podsuenie ci jakis pomysł na najlepsze mleko dla twojego maluszka.

to jak tak mało odciagasz to co to dziecko je? skoro wlasnego mleka masz tak malo a modyfikowanych nie toleruje to znaczy jest głodne.Do lekara musisz isc ito szybko bo dziecko zaglodzisz.Nie widze innej rady jak probowanie roznych mlek az mu ktores podejdzie.Ja tak robilam nim trafilam na Humane.Wczesniej byl Hipp,Bebiko,Bebilon a nawet Bebedream z Rosmana.Dop Humane syn polubil

Gość anda922
staram sie jak najczesciej sciagac i w dzien i w nocy takze co 3 godziny sie budze i sciagam pokarm.. dziecko sie najada zje okollo 60 ml i mu to starcza dobrze na wadze przybiera i rosnie. na poczatku jak mialam nadmiar pokarmu to mrozilam ale juz mi sie skonczyl. po weekendzie zadzwonie do przechodni i umowie sie do lekarza i zobaczymy co mi powie. dziecko od urodzenia nie chialo ssac piersi i pielegniarki dokarmialy mi go zwyklym mlekiem co mnie rozloscilo bo mialam pokarm ale nie umialo dziecko lapnac sutka i denerwowalo sie wrzesczac nawet i przez 3 godziny przy piersi. wiec zaczelam sciagac mu pokarm. niestety teraz juz nie mam tyle pokarmu i boje sie ze calkiem mi zaniedlugo zaniknie i niebede miala czym nakarmic maluszka. w psszyszlym tyg ide do lekarza dziekuje za dobre rady :) Pozdrawiam

Gość jaaaaaaaaaaaa0
jak przestałam karmić piersią przeszłam na mleko Gerber :)

Gość Takie moje przemyślenia...
NAN

Gość anda922
po nan mi dziecko wymiotowalo