Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciazyjestem

jestem w 6 mies ciazy a wszyscy mi mowia ze nie widac, cieszyc sie czy plakac?

Polecane posty

Gość wciazyjestem

Jestem w 24 tyg ciazy, sama widze ze moj brzuszek nie jest jakis duzy, bylam niedawno na prenatalnych polowkowych, z dzieckiem wszystko w porzadku, ale sama nie wiem co myslec ?

widocznie masz taką urodę :) a brzuszek może ci jeszcze wyskoczyć masz jeszcze na to czas i dzidzia też

Gość Niuniulkai
jeżeli byłas w miare szczupła to nic dziwnego mi było widac brzuszek pd koniec 7 miesiaca ale i tak miałam bardzo mały dziecko dość duże 58 cm i 3600 zdrowe nie ma czym sie przejmowac

Gość wciazyjestem
no wlasnie nie jestem jakas mega szczupla, zawsze bylam normalna, ani za gruba ani za chuda :)

Gość masz wahania nastroju
z powodu ciąży?

Kobieto czym ty się przejmujesz? Skoro wg usg wszystko jest ok i dziecko rozwija się prawidłowo to ciesz się. Ciesz się ciążą, bo to niwzwykły czas.

witam cię autorko u mnie nawet w 26 tyg ciązy nie było widać ze jestem w ciązy :) dopiero wszystko zaczeło się zmieniac po 30 tyg :) pozdrawiam.

Gość tyjikiu
Ciesz się poki możesz, może nie wyjdą ci rozstępy.

Gość pytajaacanaaafoorummmmn
przypuszczam, ze wlasnie rozstepy wyjda, bo brzuch na pewno urosnie. A dla rozstepow, a raczej ich braku lepsze jak brzuch rosnie rownomiarnie, a nie ze 10 kg w dwa miesiace.

Gość fgbnnhh
też tak miałam..brzuszek wyskoczyl dopiero w połowie 7 miesiąca....ale i tak nawet w 9-tym nie był wielki...dziecko urodziło się z wagą 2500g..

co do rozstępów u mnie pojawiły się dopiero pod koniec ciązy i zaczynają się powiękaszac ;/;/ a na samym początku nic i nawet cieszyłam się ze nie pojawią się juz no ale... niestety są i juz nic nie zrobie

Gość mililililili
także niewiele przytyłam w ciąży i nie miałam dużego brzucha, dziecko miało sie ekstra, po porodzie wyglądałam jak...ech szkoda gadać, a normalnie sie odżywiałam. dziecko wyciągnęło ze mnie wszystko ;) po poł roku doszłam do siebie ;) ale mimo chudej siebie i tak bylam szcześliwa.

Gość mililililili
ee nie doczytalam co do figury ;) taka Twoja uroda, zapytaj mamę, babcię jaki mialy brzuch w ciązy. ale i tak moim zdaniem jest wszystko ok.

Gość wciazyjestem
dzieki za odp ;) gdybym miala mozliwosc to bym zapytala, pamietam jedynie mame jak chodzila z siostra w ciazy 19 lat temu to tez duzego nie miala ;)

Gość ona zamyślona
Nie masz się czym przejmować. Ja byłam w siódmym miesiącu gdy świadkowałam na ślubie kuzynki i nikt nie zauważył, że jestem w ciąży. Dwa tygodnie później już miałam pokaźną piłeczkę. Syn urodził się półtora miesiąca później i ważył 3,5 kg.

Gość ursssulka
U mnie xos zaczelo byc widac dopiero kolo25 tygodnia,a tez wcale nie jakos specjalnie,tylko tak ledwo ze ledwo. Na koniec oczywiscie byl widoczny,ale nigdy nie mialam duzego brzucha. I bardzo.dobrze. nie bylo mi ciezko,nie chodzilam jak pingwin,czulam sie super i sprawna

Gość miluskamiluska
ja mam odwrotny problem, zawsze byłam szczupła, jestem teraz w 4 miesiacu a wysadzilo mnie jak w 7. Lekarz mowil,ze moze to zalezec od ułozenia na scianie.

i dobrze ciesz sie mi brzuch wyskoczyl w polowie 27 tyg, na sam koniec w najwiekszym miejscu mialam 98 cm. Corka 2.970 kg ur po czasie

Gość u mnie brzuch tak
naprawde wyskoczyl w 32-33 tygodniu. Wczesniej rozlozylo sie "po calosci" :)

Gość d.z.iunia
Ja też mam mniejszy brzuch niż wiele znajomych na tym etapie ciąży. Zaczęłam 9 mc, a w obwodzie równe 90 cm. Koleżanki miały już ponad 100... Ale dziecko dobrze waży i dobrze się rozwija, ja przytyłam 10 kg, więc niedużo. Poza tym słyszałam też, że wpływ mogą mieć silne mięśnie brzucha - ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, więc może dlatego. No i ułożenie dziecka.

Gość lkdd
Ja na koniec ciazy mialam 112 cm w pasie. To byl dopiero bebzon! Strasznie utrudnial mi zycie, byl bardzo wypiety do przodu, nic po bokach. A przed ciaza bylam szczupla.

Gość lkdd
Aha, przytylam 17 kg, a syn urodzil sie tydzien przed terminem z waga 3845 g i 58 cm dlugi.

ja jestem w 36 tc i brzuszek mam nie duży.. od okolo 30 tygodnia zaczął rosnąć. Córeczka jest duża waży ponad 2,5 kg ;) także nic sie nie martw, ja sie nawet ciesze, że skóra mi się bardzo nie rozciagnie.. ;pp przytyłam 8 kg jak narazie ;) powodzenia!

U mnie w 6 miesiącu mało co było widać,potem jak mnie wysadziło to ledwo się toczyłam.I tak zostało już do końca, choć przybrałam dość normalnie bo tylko jakieś chyba z 10 kg i do samego końca ramiona,buzia,uda i tyłek zostały normalne, a mega duże urosły piersi i brzuch.Z miseczki B w ciągu kilku tygodni przeszłam na baaardzo pelne D.Jeśli z dzieckiem jest wszytstko ok-nie masz powodu do zmartwień że mało tyjesz lub brzuch jest mały.A ktoś dobrze napisał że być może wysadzi cię później, ale niekoniecznie,choć u mnie się tak właśnie stało.

Gość martikkaaa800
u mnie do końca 6 miesiąca w ogóle nie było widać brzuszka. W pracy mi nie wierzyli że jestem w ciąży tym bardziej kiedy mówiłam o terminie porodu. Dodam, że należę do kobiet przy kości ale nie grubych. Dopiero pod koniec 7 miesiąca mnie "wysadziło" a najgorsze że wyszły meeegaaaa rozstępy,mimo że bardzo dbałam o skórę. Obecnie jestem po "naprawie" chirurgicznej wiec prawie zapomniałam jak to było. Ogólnie przez pierwsze dwa trymestry przytyłam ok 3 kg, za to w ostatnim niestety nadrobiłam.