Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NahaliaWars

To już pół roku- zostalam sama

Polecane posty

Gość wojtekbezportek
Natalko , to zalezy od wielu rzeczy . No pewnie , ze taki "bycor" powinien juz wiedziec , co w zyciu jez wazne. Nie wiedzialem , ze on ma tyle lat. No to optuje , ze jest jeszcze niedojrzaly.Wiec nie ma czego zalowac.

nie zielone, jak już to szare. no dobra, moze wiekszosc facetow w tym wieku chodzi tylko o jedno, ale czy mam zanizac poprzeczke i szukac wsrod 30latkow? A takim to niby chodzi o coś innego? Lepiej gdyby taki 20kilko latek od razu sie okreslil a nie mydlil oczy "miloscia'. Czy tam 30ltaek bo nei sadze ze to tylko od wieku zalezy. u autorki mowa jest już o dojrzałym facecie, więc hmm... to chyba jednak nie kwestia wieku.. tylko czego>?

Gość gildaaa
znajdz sobie przyjaciolke bedzie spoko ono Ci pomoze przetrwac ten czas sama sie rozstalam z facetem

Gość wojtekbezportek
Czego ? Przyzwolenia (wzoru) srodowiska , w ktorym sie obraca , rodziny , wychowania i doswiadczen do czasu szesciu lat zycia , relacji z matka , a pozniej z ojcem , obserwacji relacji w rodzinie ....wiele by tu wymieniac....

Wojtek.. no to on mi powiedzial co dla niego jest wazne... seks... ale to boli- boli jak widze ze dla te nowej jest w stanie robic wiele rzeczy dla ktorych dla mnie nie chcial... wyjazdy, wycieczki , wekekndy za miastem- dla mnie tego nie bylo- bo przeciez on taki zapracowny. No boli. Boli jak nie wiem co. Mial wszytsko zawsze podan ena tacy- obiadki, sniadanka, kolacyjki... sie teraz zastanawiam gdzie ja mialam oczy :(

Gość wojtekbezportek
Natalko , ja bym mu uwierzyl. Po prostu moze byc tak , ze nie dobraliscie sie pod wzgledem seksualnym. I uwierz , ze lepiej , ze sobie poszedl , niz ty mialabys sie zmuszac, wbrew sobie przez cale zycie , do seksu. Widzisz to? A facet jak jest zaspokojony pod tym wzgledem , to naprawde moze przenosic "gory"

Ty nie rozumiesz... wszystko zaczelo sie psuć kiedy ONA sie pojawila. Jakim trzeba być dupkiem żeby tak po prostu sie zmyć do innej przekręslając wszystko i gardzac uczucciami drugiej osoby ? :(

Gość wojtekbezportek
Oj Natalko , przeciez sama wiesz , ze kiedy dla niego bylo za malo , a dla ciebie w sam raz , no to czy pojawila sie ta czy inna chetna , to juz nie wazne. Po prostu nie zegraliscie sie pod tym wzgledem i juz. A wyobraz sobie co by bylo , gdybys ty chciala czesciej , a on np. raz na miesiac ?

Wojtku- tak również bylo- bo wtedy on przechodził kryzys na punkcie swojego wyglądu.. i co.. bylam przy nim i go wspierałam... a tu poszło tylko o to że ja wpadlam w okres totalnego przemęczenia. Dla mnie to nie jest powod do tego żeby zostawić druga oosbe, zwłaszcza kiedy Cie potrzebuje.

Gość wojtekbezportek
Natalko , jak ja widze , ze facet przechodzi kryzys na tle swojego wygladu , to albo juz przeglada sie w oczach innej pani , albo wkrotce zrobi skok w bok . No uwierz dziecko , ze nawet kiedy nie ma namietnosci , to musi byc tzw. seks podtrzymujacy - szybki , czasami zimny , ale dla faceta zawsze seks , czyli upust spermy . Trudna prawda , ale prawda. Widze to u swoich uczniow i smieje sie . A czasami sa oni w twoim wieku , kiedy robia specjalizacje.

Gość Mąszszszszszsz
Natalio !! Zasklepiając się w swoim przekonaniu , że winna jest tylko ta kobieta . Zadaj sobie pytanie ,czy jakby twój były chciał wrócić do ciebie, czy byś go przyjęła.To ci odpowie na pytanie , czy nie idealizujesz swojego związku. I byłego partnera . Wszak do tanga trzeba dwojga. Wyrzuć zdjęcie byłego z obcą babą ,chyba że jesteś masochistką. Znajdź dla siebie zajęcie które ciebie uszczęśliwia, a przez nie zaakceptuj siebie ,a morze znajdziesz kogoś z kim będzie ci po drodze . Bierz psa na spacer kiedy ty chcesz ,nie gdy zwierz cię prosi.Bo moczu już nie donosi. Powodzenia !!!

Maszszszzzzzz- ależ oczywiście zę dla niego nie ma juz miejsca w moim zyciu! jego zdjecie widuje tylko na portalu spolecznosciowym, cjoć wiem ze powinna sie go stamtad pozbyć. bardziej chodzilo mi o to , ze pol roku mija a ja sie czuje wcale nie lepiej, a coraz bardziej samotniej. Za kilka miesiecy swieta- a ja je spedze sama. Wyjade zapewne do rodziców- ale to juz nie beda te sama swieta. a moj pies nie ma ze mna az tak źle.. dobrze ze chociaz on jeszcze jest.

a Wojtek to juz kompletnie mnie nie rozumie- to znaczy ze kiedy on ma kryzs to ja muszze wiernie czekać az ksieciuniowi sie poprawi humor.. a kiedy to ja mam krezys to ma przywolenie by z ch...... em na wierzchu lecieć do pierwszej lepszej ? :( No to sorryy.... ale to jest egoizm a nie partnerstwo.

Gość wojtekbezportek
Natalko , zrozum pewne schematy socjologiczne , ktorych nikt jeszcze nie przeskoczyl - przez 400 pokolen , bo tyle trwa gatunek ludzki na ziemi . I idz po prostu z pradem , a nie pod , wbrew logice ktora niesie ,fajny coprawda romantyzm , ale tak naprawde "gowno warty"

Gość wojtekbezportek
Natalko , alez ja cie doskonale rozumiem. I chcialbym miec taka corcie - alez by to bylo zajefajnie.

Gość Nescafeeeeeee
No! drogie panie! zatem idąc myślą Wojtka- olejmy facetów, nie pakujmy się w małżeństwa- bo przecież oni i tak pójdą za schematami socjologicznymi i na pewno zaraz znajda sobie inne babki na boku.. Wojtek.. ty czytasz to co piszesz ?

Gość wojtekbezportek
A skad takie bledne wnioski?

Gość wojtekbezportek
Neska....alez malzenstwo to najfajniejsza rzecz jaka niesie zycie , telko jak te dwa konie ciagna dyszel w jednym kierunku...

Gość Nescafeeeeeee
Bo dziewczyna wyraźnie napisala- ze jest jej przykro ale nie chce tego kutasa juz przy sobie... laska jest rozgoryczona sytuacją i ma racje- ja tu nie widze zadnych socjologicznych udziwnień- trafila na idiote i kretyna ... na dzieciaka ktory ma ponoć 31 lat a zachowanie dzieciaka ktory dopiero co odkryl czym jest seks i bedzie szukal kazej okazji.... :/ Natalia- łepek do góry! jestes WARTOŚCIOWĄ dziewczyna i z taka myslą powinnaś rozpoczynać kazdy dzień a nie myśla o bylym kotry poszedł na łatwiznę. I mas zrację- zwiazek polega na wspieraniu sie a nie na szukaniu prostych rozwiażań gdzie sie tylko da.

Gość wojtekbezportek
A komu by nie bylo przykro? Ale ja mysle , ze ona musi zrozumiec , ze tu nie ma niczyjego bledu , a bylo tylko i wylocznie rozjechanie sie co do oczekiwan w sprawie seksu. A pojawienie sie kogos 3-ciego , to czysta wymowka.

Gość Nescafeeeeeee
ej, wojciech poczytaj uwaznie... jakie kurna rozjechanie? Dziewczyna przechodziła kryzys- sama pisze ze byla zmeczona moze ma taka prace?? poza tym napisala- ze on tez taki kryzy mial i ona jakos nie wskoczyła innemu do lozka, tylko wspierała swojego partenra... jakie rozjechaanie tu widzisz??? to jest czyste chujostwo ze strony jej partnera... tfu... jego nawet facetem nie można nazwac :/

no tak :( ja go wspieralam... i nie potrafilabym go oszukac tak jak on mnie :( spotykac sie z dwiema na raz... myslalam ze pol roku to dlugi czas i zapomne- a jest coraz gorzej... :(

Gość Mcjvjvifk
Młodziutka jesteś, jeszcze wszystko przed Tobą, a uwierz mi że lepiej że to się teraz stało niż później. Takiego to lepiej stracić, a poza tym Ty nic nie straciłaś bo między wamimnigdy nic wartościowego nie było. Szkoda za nim płakać!

Gość wojtekbezportek
Alez ja sie zgadzam , ze facio jest do dupy i niedojrzaly. Malo tego , nie ma co za nim plakac , ale nalezy dobierac w przyszlosci wg. pewnych zasad.No nie dopisuj mi tu historii.

ja sie tylko pozbierać nie moge i widze ze jest ze mna .. gorzej... a przez pewien czas myslalam ze juz jest wszytko ok. :(

Gość wojtekbezportek
Natalka. A jak byliscie razem , to czesto wspominal , ze malo seksu?

pierwsze 3 lata - bylo ok- nigdy nie bylo z tym problemu, ja mialam ochote, on mial ochote... potem on zaczal miec kuku na punkcie wygladu- ze jest z gruby, ze nieatrakcyjny, ze ja go na pewno nie kocham... i to tak trawlo z rok... potem ja zaczelam chorować, musialam odlozyc tabletki- takie tam sprawy kobiece, potem na moment wrocilo wsyztko do normy i .... zaczelo sie psuc- on coraz czesciej nie mial dla mnie czasu, bo wiecznie praca ( podobno) a ja przeszlam przzez jeseinno zimowe przemeczenie- masakra jakaś, nigdy wczesniej sie tak zle nie czulam..a na początku roku - jak grom z jasnego nieba - ze jestem ja i ONA. :(

Gość wojtekbezportek
No wiec , jak pisalem : po 3-ch latach przejzal sie w oczach innej i wtedy juz bylo wszystko jasne. A ze chlop jak malpa , zawsze musi sie trzymac jakiejs galezi , wiec sie poscil , kiedy byl juz pewien nowej nory. I czego tu zalowac , no chyba tych 5-ciu lat i naiwnosci.

Gość wojtekbezportek
Natalka , chcesz jeszcze pogadac?

mysle nad tym wsyztkim. i uwazam ze to jest wielka niesprawiedliwośś.. bo ja teraz po 5 latach obawiam sie ze nie bede umiala nikomu juz zaufac i juz widze po sobie ze zamykam sie w domu i nie mam ochoty wychodzic do ludzi.