Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pucieks7100

Dlaczego stałam się taka nieśmiała..?

Polecane posty

Gość pucieks7100

Chyba powinno byc na odwrot z wiekiem. Kiedys bylam niesmiala, cicha lecz zmienilo sie to gdy zaczelam przebywac w wiekszym towarzystwie, odzywalam sie normalnie, nie balam sie.. tylko w szkole dalej bylam dosc cicha. W sensie nie odzywalam sie na lekcji bez wywolania mnie itd. a tak to normalnie rozmawialam z ludzmi. Z tym towarzystwem przestalam sie spotykac po jakims czasie, a za to widywalam sie tylko z przyjaciolka, dwoma kolezankami albo z kolega. I teraz nie wiem dlaczeog stalam sie bardziej jakas niesmiala, przejmuje sie co np. pani w sklepie sobie pomysli jak coss zle powiem, boje sie ludzi tak jakby. Co myslicie o tym? Ja mysle ze moga byc takie powody tego: Ta moja "przyjaciolka" :o ciagle mnie krytykuje, smieje sie ze mnie, nic nie mozna jej powiedziec bo juz klotnia murowana, zaniza moja samoocene. To jest piwszy powod,ze poprostu uwierzylam w te rzeczy ktore ona mowi. A drugi to taki, ze przebywam teraz mniej z ludzmi i sie "odzwyczailam" Trzeci to taki ze w tamtych towarzystwach wiekszych, zawsze mialam jakis adoratorow, a teraz jest ich duzo mniej, bo nie wychodze do ludzi zabardzo. co myslicie o tym? da sie to naprawic :D? Ostatnio bylam w wiekszym towarzystwie i balam sie odezwac, zeby nie powiedziec nic glupiego, wczesniej nie mialam z tym problemu ;/

Gość pucieks7100
Wstawiłabym zdjęcie cycków, ale mam małe więc się wstydzę :(

Gość pucieks7100
Mysle, ze przez to mowi takie rzeczy, bo jest nieszczesliwa i gruba :) chce sie dowartosciowac, ona wyjezdza za pare tygodni, wiec juz nie bede miala z nia tak kontaktu.

Gość dropsa
Chyba najwięcej szkód wyrządza Ci toksyczna "przyjaciólka". Czas ją odstawić i poszukać ludzi, którzy bedą Ci przychylni.

Gość pucieks7100
Tez mi sie tak wydaje, np dwa dni temu powiedziala ze mam male cycki, a wcale nie sa az takie male.. za to ona ma takie placki obwisle ktore sa daleko od siebie i lataja na 4 strony swiata fuj. Trudno bylo mi z nia zerwac kontakty calkowicie, bo zawsze przychodzila plakala i meczyla mnie, mowila ze sie poprawi i chuj z tego wielki wyszedl. Jest jeszcze gorzej :) dobrze ze sie przeprowadza..

Gość poo4444
zerwij kontakty z ta pseudo przyjaciolka, bo to pewnie ona jest glowna przeczyna

Gość gość
tez mialam taka "przyjaciolke", zerwalam z nia kontakt, strasznie mnie meczyla, to ja bylam ta zla, ciagle sie o cos czepiala, mowila, ze ja nie pozwalam dojsc jej do slowa i nie doceniam jej dobrych rad, a ona olewala co mowie i mi przerywala. Chciala mnie na sile zmieniac. Ale jak patrze z perspektywy czasu to ona sama byla dziwna, nieatrakcyjna, niedowartosciowana, nielubiana przez innych, a na mnie mogla sie wyzyc bo bylam jedna z niewielu osob ktora ją doceniała...