Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat maaaaaaaaam

Plecak czy torba dla dziecka?

Polecane posty

Gość dylemat maaaaaaaaam

Moja córka w tym roku idzie do klasy pierwszej w gimnazjum.Chcemy kupić nowy plecak bo poprzednik uległ zniszczeniu.Córka powiedziała ,że chce torbę - jednak podobno torba wykrzywia kręgosłup.A więc co lepsze- sportowa torba czy klasyczny ,plecak szkolny? Torba ,którą chce córka: http://allegro.pl/torba-sportowa-ciasteczkowy-potwor-pojemna-i2544075391.html Upatrzony przez nas plecak: http://allegro.pl/plecak-szkolny-lub-codzienny-p0702-kwiaty-jpa-i2545089591.html

Gość CiaRRaaaa
dla zdrowia jej kręgosłupa zdecydowanie lepiej plecak, na torbę i wykrzywianie kręgosłupa ciężarem w jedną stronę przyjdzie jeszcze w jej życiu czas

Gość dropsa
Obstawiam plecak - ze względu na kręgosłup.

Takie torby się szybko urywają to raz. Dwa jak chce torbe niech nosi torbe to dorastająca dziewczyna, nie zmuszaj i nie narzucaj Twojego stylu. Teraz większość nosi torby

Gość dylemat maaaaaaaaam
A co myslicie o plecaku ,do którego link podałam?

Gość zakuta wykałaczka
brzydki:O

Gość dylemat maaaaaaaaam
A co ci się w nim nie podoba?

Plecak fajny:) Ładny i dziewczęcy. Ale ja nie ważne czy teraz czy 10 lat w tył plecaka bym nie ubrała. Kręgosłup mam ok a torbe zawsze nosiłam

Gość zakuta wykałaczka
jakiś taki...kiczowaty,tandetny,dla takiej 'słit dzieffcynki':O taki niby stylizowany na dojrzalszy,ale w gruncie rzeczy totalna dziecinada:O

Gość dylemat maaaaaaaaam
To ajki twoim zdaniem wybrać? Podaj linki.

Gość wg mnie to....
a mi sie plecak podoba ;) mam 25 lat :D

a nie możesz zakupic i tego i tego? na dni z mniejszą iloscia lekcji torba a jak wieksza to plecak

Gość dylemat maaaaaaaaam
12skitzo-no właśnie najpierw kupimy plecak,a przy najblizszej okazjii torbę :)

Gość gv fbgtrvft
pozwól jej chociaż kolor wybrać :o

Gość dylemat maaaaaaaaam
No pozwolę,ona chciała fioletowy.

Gość gv fbgtrvft
no to kup plecak. a corce powiedz, że torbe dostanie za jakiś czas.

Gość torbe kup
uważam że argument z kręgosłupem jest głupi, bo jak kupisz jej plecak to i tak może będzie go nosiła na jednym ramieniu i tak samo się pokrzywi jak przy torbie jest już duża, niech sama wybiera swoje rzeczy

Gość 20---latka--
Niedawno sama chodziłam do szkoły (gimnazjum, liceum...) i zdecydowanie - PLECAK! Ilość książek i zeszytów, które byłam zmuszona obowiązkowo nosić sporo waży - torba jest fajna, ale po czasie Twoja córka przestanie ją lubić. To wszystko jest cholernie ciężkie i tak - wykrzywia kręgosłup! Czasem nosiłam do szkoły jakąś torbę, ale tylko wtedy, gdy było mniej zajęć - zwyczajnie się w nią nie mogłam spakować w te "cięższe dni". Ja bym na Twoim miesjcu postawiła na plecak (torba jest dobra na studia, gdzie się nosi 1-2 notatniki i długopis). Jeżeli już koniecznie musi byc torba - to OBOWIĄZKOWO z długim uchwytem, by przewiesić ją przez ramię.

Gość 20---latka--
Jak wyżej - polecam plecak, ale niech córka go sobie sama wybierze. Bo z tego co piszesz - Ty znalazłaś ten model i Ty go chcesz jej kupić. Jeżeli jej się podoba - to ok. Jeżeli nie - niech poszuka sama, wedle swego gustu.

niestety ja jak szlam do gimnazjum to tez chcialam zeby rodzice mi kupili torebke ale powiedzieli ze nie bo bede miec krzywy kregosllup i mam nosic plecak. ale ja i tak zrobilam swoje mialam uzbierane pieniązki i kupilam za swoje torebke. wiec radze ci kup jej poprostu tą torebke bo to jest nie uniknione. torebka ujdzie. ale uważam ze jest duzo fajnych i w miare cenka z oryginalnych a są takie które moze nosic przez rame i sie nie wykrzywi ;ppp mam nadzieje ze pomoglam. pozdrawiam

Ja też obstawiam plecak, tym bardziej że książki potrafią sporo ważyć. Co innego jest śmigać na studiach z jednym notesem w środku, a co innego wysyłać dziecko z kilkoma książkami, zeszytami itp. Moja córka dostała w tym roku taki plecaczek http://hi-tec.com.pl/pl/kolekcja/plecaki_i_torby/plecaki_miejskie/kangaba_15l Wygląda na wygodny :)