Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość new mum new baby

Mamy! Okres zanikł po pierwszym op. pigułek.

Polecane posty

Gość new mum new baby

Witajcie Jestem 6.5 miesiąca po porodzie. Miałam już 4 miesiączki i wszystkie byly mega obfite - nigdy takich nie miałam. Postanowiłam wziać pigułki żeby zredukować krwawienie. Wziełam pierwszą pigułkę w pierwszym dniu okresu no i okres był bardzo skąpy. Czy to efekt pigułek czy znowu mogę być w ciąży ? Jak bylam już w ciąży miałam takie takie samo, skąpe krawienie, w czasie spodziewanej miesiączki.

Gość new mum new baby
up

Gość melołinka
zrob test ciazowy.

Gość new mum new baby
chyba bede musiala zrobic :(

Gość melołinka
nikt ci tu nie powie czy jestes czy nie. kazda ma inny organizm i inaczej reaguje. ty jestes po porodzie wiec twoj organizm jeszcze szaleje.

Gość new mum new baby
to oczywiste :) no ale chcialam wiedziec czy komus sie tak zdarzylo

Gość new mum new baby
zawsze tez uzywalismy z mezem zabezpieczenia takze ciaza bylaby wielkim zaskoczeniem

Gość melołinka
pamietaj ze kazda ciaza jest inna, a ty moze jestes za bardzo przewrazliwiona na tym punkcie, pigulki czasami powoduja skapy okres, ale nie zawsze np u mnie nie, zawsze maial 7 dni i obwity i po pigulkach tez tak mam.a pierwszy raz bierzesz pigulki?

Gość new mum new baby
nie, to nie pierwszy raz wczesniej bralam logest i microgynon ale mialam po nich caly czas plamienia teraz biore cilest

Gość musiłka
ja tez biore cilest :) ja po harmonecie mialam krwawienia

Gość u mnie zawsze przy pigułkach
skąpa miesiączka; tak na prawdę to ja jestem na pigułkach "od zawsze", ale pamiętam te miesiączki bez hormonów - koszmar. A ostatnio zmieniałam tabletki /po karmieniu/ i lekarz zalecił czekać na okres... myslałam, że się nigdy nie skończy to krwawienie... przy tabletkach plamię krótko i mało.

Gość new mum new baby
no nic to kupie jutro test niestety zadne zabezpieczenie nie jest w 100% pewne

Gość new mum new baby
no i nie pamietam juz jak to bylo, jak wczesniej zaczynalam brac pigulki, jak wygladal okres przy pierwszym opakowaniu

biorac tabletki anty powodujesz, ze miesiaczki sa bardziej skape niz z reguly- i to jest normalne, bo hamujesz owulacje. a w ogole jak ktos zazywa 1 opakowanie tabletek anty, to przez pierwszy tydzien brania tabletek powinien dodatkowo zabezpieczyc sie prezerwatywa, bo dopiero co zabezpieczasz sie.

Gość new mum new baby
zabezpieczalismy sie uzywajac prezerwatywy czekalam na okres zeby wziac pierwsza pigulke, nie wspozylismy od czasu brania pigulek ale przed okresem tak, ale zaawsze z zabezpieczeniem no i okres zanikl, dzisiaj wzielam 6 pigulke,

Gość new mum new baby
up up