Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cracovia

Gdzie można dobrze i w miare niskiej cenie zjeść w Krakowie?

Polecane posty

Gość Cracovia

co polecacie? okolice Plant

Gość ulica DŁUGA
ale nie pamiętam nr,obiady są w cenie około 12 zł

Gość Cracovia
oo taniutko :)

Na Kazimierzu są pyszne kanapki na gorąco i zapiekanki. Kebab na rogu Brackiej i Franciszkańskiej jest genialny. Na przeciwko jest fajna i dość tania pizzeria.

Gość rooster plac
szczepański.

Gość Cracovia
oo super dzięki, będzie blisko

Gość Cracovia
Kebab i te obiady będą w sam raz ;) dzięki

Gość kfjdkfjdkf
u geslerowej :D:D:D

Gość Cracovia
hehe a gdzie ta restauracje geslerowej sie znajduje?

Gość Cracovia
Rhovannion a jeszcze zapytam o tego kebaba. jak jest unwesytet papieski to w ktorą stronę to sie znajduje?

Gość Lord Arkadiusz
Byłem ja ostatnio w tym krakówku. Panie, to da się w pół godziny obejść wzdłuż i wszerz. I jeszcze zostanie czasu naokoło.

Nazywa się to Pod osłoną Nieba, aż w google zajrzałam.Tylko ulice popieprzyłam, na Grodzkiej to jest. O mateńko, z UPJP2? Wychodzisz na Kanoniczną, po prawej ręce masz Wawel. Idziesz na wsprost, na Grodzką, to jest równoległa do Kanonicznej. I Grodzką w górę, do samego końca. Po prawej stronie masz kebab, po lewej kościół Franciszkanów. To jest zaraz obok przystanku tramwajowego, na samym rogu. Nie da się nie trafić, zawsze jest kolejka do okienka, ale w środku też można zjeść. Polecam :)

Gość Cracovia
super dziękuje Rhovannion :)

Gość zdjecia zrobione
Legendarna jadlodajnia U Pani Stasi na Mikolajskiej, z tym ze chyba w wakacje maja przerwe,ale trzeba sprawdzic. Bar mleczny na Slawkowskiej, calkiem niezly i otwarty 7 dni w tygodniu, spory wybor jedzenia, duzo turystow i spore kolejki. Kuchnia polska na rogu Karmelickiej i Garbarskiej - drozej niz w barze mlecznym, spory wybor dan jarskich, miesnych, etc. Niedaleko Coctail bar Czarodziej gdzie mozna wpasc na kawe, ciacho i lody po obiedzie :)

Gość zdjecia zrobione
Rog Grodzkiej i Placu Dominikanskiego - to jest ten kebab :)

Gość zdjecia zrobione
A na Senackiej sa pyszne nalesniki, co prawda dawno nie bylam ale smazone na zywo i z czym chcesz z widokiem na urocza ulice Kanonicza i Wawel :) Ten nalesnikowy barek to chyba filia tego baru mlecznego z Grodzkiej.

Gość Cracovia
dziewczyny na pewno skorzystam :) dzięki wielkie

Gość Lord Arkadiusz2
Cracovia pasy Biało - czerowne ku..sy!

Gość Cracovia
ten nick jest przypadkowy :D

Gość zdjecia zrobione
Nick oznacza ze autor zna lacinski odpowiednik miasta Krakow, a nie ze jest kibicem jakiejkolwiek druzyny :D Ale jak widac kibice laciny sie nie ucza, co najwyzej ulicznej :P

Gość natalia733
Bardzo dobry domowy obiad możesz zjeść w pizzerii Caprinew. Sama często jadam na mieście a jeśli na mieście to głównie w tym miejscu :) Zostawiam namiary http://www.caprinew.pl/

Gość gość
pozdrawiam :)

Gość gość
Świetne jedzenie i to w całkiem sporych porcjach dają w indyjskiej restauracji Ganesh na Starym Mieście. Mimo że to centrum Krakowa, to na nawał turystów raczej tutaj nie trzeba będzie narzekać. Przytulny lokal zlokalizowany w zabytkowej piwnicy, z klimatycznym oświetleniem i hinduską dekoracją. Jest dużo miejsca, więc można nawet większą ekipą tu wpaść.

Gość artekkk
Nigdy nie byłem w restauracji Ganesh, ale catering nam stąd zamawiają i naprawdę muszę przyznać, że jedzenie jest dobre. Raczej jestem tradycjonalistą w sprawach kulinarnych, ale te ich indyjskie lunche są dobre, smakują mi. Na pewno się kiedyś do nich do lokalu przejdę.

Gość gość
Takim bardziej eleganckim miejscem na spotkanie czy to rodzinne czy biznesowe będzie Da Pietro. Oni są dokładnie w piwnicy w kamienicy Pod Obrazem, tam na górze jest restauracja Wentzl. Całą kartę można sobie przejrzeć na ich stronie www.dapietro.pl . Dobre zupy robią, wszystko na świeżo, zwłaszcza krem szpinakowy mi bardzo smakuje. A co do głównych dań to na pewno rybki mają fajnie przyrządzane, zwłaszcza dorsz jest palce lizać.

Gość gość
Kurczak z cebulką i papryką podają na bogato w indianfood.pl. Jeszcze tak dużych porcji to przyznam nigdzie nie widziałem. Odwiedzam głównie lokal przy Pijarskiej 9 w Krakowie.

Gość GLINKS
A ja polecam Bar Mane na Dolnych Młynów 10 . Mają świetne piwo i wino rzemieślnicze ;) zaszumi. Robią świetne imprezy w stylu lat 90' i tańczą na stołach ;) . No, a jeśli szukasz tylko jedzenia, to też na długiej