Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudynnaaaa

zdjęcia kompromitjące

Polecane posty

Gość klaudynnaaaa

mam nadzieje, ze cos poradzicie. Na imprezie zrobiono mi zdjęcia gdy byłam pijana , nie są ciekawe. I teraz kolega pokazuje je innym osobom. co mam zrobic w tej spawie? dodam, ze zdjecia zostaly zrobione bez mojej zgody

Gość klaudynnaaaa
w tej sprawie mogę cos zrobic? zostalo złamane jakies prawo?

Gość arturrrrrrrrrr20
pokaz jakie zdjęcia jak masz

Gość arturrrrrrrrrr20
hahaha dobre dobre :D ahaha

Gość klaudynnaaaa
pokazywac zdjec nie bede. mialam nadzieje, ze cos poradzicie

musisz mieć dowód, że pokazuje to innym. Jak wstawia w internet to już możesz działać. Jak Cię stać to weź prawnika nich wysmaruje odpowiednie pismo to się chłopak przestraszy :)

Gość jerseyyyy
dobra ta fotka, nie ma co sie wstydzic:D🖐️

Gość klaudynnaaaa
wlasnie tylko, że ja nie mam żadnego dowodu. on trzyma te zdjecia ja prosilam, zeby usunal a on nic sobie z tego nie robi. Dzisiaj doszły mnie słuchy ze ktos widzial te zdjecia.

Gość Adhprosesor....
klaudynnaaaa, wrzuc inne fotki. ps. zjechalem;)

Gość klaudynnaaaa
darujcie sobie te debilne odpowiedzi. ja pytam poważnie

Gość arturrrrrrrrrr20
a skąd jesteś ? bo ja wczoraj robiłem takiej Klaudynie fotki :D

Gość klaudynnaaaa
zdjęcia napewno nie byly wczoraj zrobione. to juz było kilka miesięcy temu

Gość arturrrrrrrrrr20
to je kurwa pokaz czy są takie kompromitujące ? rozbierałaś się czy co loda robiłaś a on ci zdjęcia robil czy dupiłas się

Tutaj wchodzi w grę naruszenie dóbr osobistych i domaganie się na tej podstawie usunięcia zdjęć, przeprosin i odszkodowania, ale jak udowodnisz, że on te zdjęcia ma, bez Twojej zgody przekazał dalej i ich nie usunął? Masz świadków? Poza tym on każdej chwili będzie mógł pokazać w sądzie telefon bez zdjęć. Jak cyfrowa fota zostanie zrobiona, to nigdy nie ma się pewności, czy nie została skopiowana/rozesłana. Urok dzisiejszych czasów 🖐️ Musiałabyś mieć dostęp do całego jego elektronicznego szmelcu, żeby mieć pewność, czy gdzieś tych fot przypadkiem nie zachował 🖐️

Gość klaudynnaaaa
fajansiarz bi margarit dziękuje za normalne odpowiedzi. fajansiarz czyli wychodzi na to, ze nic nie mogę zrobic. wiem, że przechowuje zdjecia na komputerze, ale będzie cięzko. w sądzie koszty pewnie beda wysokie i nigdy nie ma się pewnosci. a mam pytanie jakie pismo może prawnik załatwic?

Można byłoby coś myśleć, gdybyś miała kilku świadków, którzy by potwierdzili, że on pokazywał innym kompromitujące Cię zdjęcia. No i że on nie miałby więcej świadków, którzy by temu zaprzeczyli :classic_cool: A tak to niestety lipa. Choć można spróbować z prawnikiem, może się przestraszy... Bo o pismo 'straszące' tu chodzi - wezwanie do zaprzestania naruszania Twoich dóbr osobistych, tzn. do zaprzestania przekazywania zdjęć, usunięcia tych zdjęć i przeprosin - wszystko pod rygorem wniesienia pozwu o odszkodowanie z art. 24 KC.

Gość klaudynnaaaa
dziękuje fajansiarz ja tylko chcę zeby te zdjęcia zniknęły. i najpierw musze się udac do prawnika i pozniej on powie co trzeba zrobic dalej?koszty ile bedą wynosic? nie chce za dużo stracic

No tak, prawnik Ci wszystko powie. Z kosztami nie mam pojęcia, może być bardzo różnie, zależy na kogo trafisz. Jeden weźmie za takie pismo i poradę 300 zł, inny 100, a jeszcze inny 600 albo i więcej. Ciężko tu o jakąś regułę.

Gość klaudynnaaaa
sprawa ma się tak, że zdjęcia zostaly zrobione mi i koledze, i jeszcze innemu koledze również niezbyt ciekawe. zdjecia zrobila dziewczyna która pozniej przesłała zdjecia do tego chlopaka. ona usuneła wszystkie zdjecia. a ten chlopak nie chce usunąc. i doszły mnie słuchy ze pokazuje innym

Gość klaudynnaaaa
dajcie spokoj z tym ruchaniem i obciąganiem. to nawet nie bylo do konca tak