Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Tanja_7

Chce kupić pralkę, jaka jest najlepsza?

Polecane posty

Gość _Tanja_7

Na co zwrócić uwagę? Jakie parametry? Czy z Internetu było by taniej i czy to bezpiecznie?

Gość prawictwo pospolite
electrolux jest dobry .

Gość Dyrektor Kawiarni
pokaż cycki szmato :)

Gość _Tanja_7
Chciałabym taką nie za dużą gabarytowo i jeśli chodzi o wsad to tak ok. 4,5 kg. Elektrolux taka też jest? Kochani podpowiadajcie, proszę.

Gość 5655555858858
taki wsad to ma twoja pochwa 🖐️

Gość _Tanja_7
Panowie może Wy też podpowiecie? Jutro chcę się wybrać do sklepu i chciałabym mieć jakąś wiedzę.

Gość _Tanja_7
Doktorze bardzo dziękuję!! A może zdradzisz jakieś szczegóły związane właśnie z parametrami tej pralki?

Gość _Tanja_7
Doktorze nie odezwiesz się już więcej? Tak piszesz następna porada to już odpłatnie? A inni nie pomogą? Proszę.....

musisz sobie odpowiedzieć na pytanie do czego ci ta pralka potrzebna, ile osób jest w gospodarstwie domowym czy ma być ładowana z góry czy od przodu i przede wszystkim jaki masz budżet

Gość _Tanja_7
Potrzebna jest mi do prania ale niedużych ilości prania, tzw. robienia "przepierek" więc nie za duża jeśli chodzi o gabaryty. Ma służyć dla jednej osoby czyli tylko dla mnie. A czy ma być ładowana z góry czy od przodu na tym się nie znam i może byłbyś tak dobry i też podpowiedziałbyś. Zaś jeśli chodzi o cenę to jeżeli miałaby być dobra jakościowo to skłonna jestem zainwestować więcej.

Gość tomao juice
nie ważne jaką kupisz, każda zjebie się kilka dni po upływie terminu gwarancji. Teraz chyba je tak programują aby zjebały się dokładnie zaraz po tym jak już gwarancji nie ma. A naprawa tyle, co nowa pralka. Niedawno przekonałam się o tym na własnej skórze :/

Gość 34567lkjh m
zawsze te markowe sie psuja

Gość hej ja mam whirlpoola
i jest swietny, mam powrownanie, bo w drugim mieszkaniu jest electroux i straznie sie psuje to raz, dwa serwis jest strasznie drogi, ostatnio wyjmowalam ubrania brudne, tzn nie w plamach, tylko jakiesccc bably na nich byly:O whirlpoola mam juz z 8 lat i chodzi bez zarzutu.

Gość hej ja mam whirlpoola
nie popsul sie ani raz, gwarancja skonczyla sie juz dawno {cześć]

ja mam indesit moon już z 5 lat i się sprawdza, ostatnio własnie taką zastałam u kolezanki i mówiła że jest bardzo zadowolona - raz miala małą awarię ale część kosztowała 20zł - jest prosta ma 5 guzików - idealna dla mojego męża - ja poiorę dla 2ch osób więc w zalezoności od pory roku ale śrenio około 2 pralki tygodniowo. koleżanka pierze dla 4 osobowej rodziny - także polecam indesit.

Gość _Tanja_7
Dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi. Doktorze Tobie szczególnie dziękuję - pofatygowałeś się żeby znaleźć tę pralkę w sieci. Tak się jeszcze zastanawiam. Koszt pralki plus koszty dodatkowe związane z transportem, wniesieniem, etc. Czy w takim układzie lepiej kupować w sklepie czy w Internecie. Czy koszty będą się równoważyły? A może zamówić w Internecie z dostawą do sklepu i tam sobie odebrać przy okazji obejrzeć czy np. nie uszkodzona.

Gość _Tanja_7
No dobrze już wszystko wiem. Dzięki raz jeszcze.

Gość wwwo
Dziwne pytanie - najlepsza, są różne rodzaje zalet pralek. Niektórzy kupują Boscha bo ponoć są najbardziej wytrzymałe i ludzie mają zaufanie do niemieckiej produkcji. Ja osobiście uwazam ze indeist nie bedzie zlym wyborem albo amica, szczególnie z tej nowej linii. Tam masz nawet więcej opcji niż w boszach, możesz sobie otwierać pralkę podczas pracy itp

Gość lowbenauj
Jakich funkcji jest np wiecej w amice niz w boshach?