Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krysia.*

Jak zrobć zrazy zawijane ?

Polecane posty

Gość Krysia.*

Z jakiego mięsa,jak zawijać żeby się nie rozwaliły,jak długo dusić,co dać do środka i z czym je podawać ? Nigdy jeszcze nie robiłam dlatego proszę o przepis krok po kroku :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bertaaaa
Niedawno byl tu taki sam temat i tam napisalam dokladnie. Poszukaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jolancia
Sznurek zbyteczny, wystarczą wykałaczki i chleb zupełnie zbyteczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię z wołowiny. Kroję mięso na plastry,rozbijam.Z dwóch stron doprawiam solą i pieprzem,smaruję musztardą,układam plaster boczku,cebulę i ogórek kiszony.Zwijam i spinam wykałaczkami/sznurkiem - co tam mam pod ręką :D Obtaczam w mące (nadmiar mąki strzepuję) i smarze z każdej strony na oleju.Podlewam wodą duszę .w razie potrzeby (ale nie zawsze) sos zagęszczam mąką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
A ja robię podobie ,dodaję tylko słupek razowego chleba ,obsmażam je ,potem duszę w garnku ,dodając bulion,listek ,ziele i suszony grzybek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×