Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andziaaaaaa

nie mogę już chudnąć....

Polecane posty

Gość andziaaaaaa

Moze ktoś rozpracuje mój problem. Kiedyś byłam grubą nastolatką - 93kg (moje maximum). Schudłam szybko do 70... potem było 60.... I tak utrzymywałam wagę do ok. 28 r.ż. Urodziłam dziecko. W ciąży przytyłam do 96kg przed rozwiazaniem (po porodzie 86kg) a jak ja przytyłam, to diabli wiedzą, bo odżywiałam się zdrowo, nie jadłam duzo, no ale przestałam palić papierosy. Po ciąży schudłam w ciągu 3 miesięcy do 62 kg. To było 2 lata temu. Ostatnio trochę przytyłam (5 kg). Byłam miesiąc na diecie i NIC!!!! Kompletnie nic. Ani grama. Było trochę sportu, była fajna lekka dieta i NIC! Normalnie jestem załamana :( :( :( Jakim cudem jedząc niespełna 1000 kcal mozna nie schudnąć ani kilograma????

Gość andziaaaaaa
a jeszcze jedno. Utyłam te 5 kg, gdy jadłam 2200 kcal dziennie. Chciałam jeść tyle ile potrzebuje mój organizm. A tu klops.

Gość andziaaaaaa
no właśnie jadłam tą pełną dawkę kalorii by metabolizm podkręcić. Hormony ok.

Metabolizmu nie podkręca się samym jedzeniem. Trzeba ostro ćwiczyć. Jeśli wcześniej rozwaliłaś go na jakiejś pseudodiecie, to powrót to stanu wyjściowego trochę zajmuje i efekt jo-jo jest zupełnie naturalny. Jadłaś normalnie, a potem znów obniżyłaś kalorie do niespełna 1000? Zdecydowanie za mało trzeba było obniżyć do maks 1700-1800. No i ćwiczyć odpowiednio oczywiście. Cudów nie ma - jeśli się jest zdrowym człowiekiem, dobra dieta + ćwiczenia dadzą efekt. Jeśli nie dają - albo się źle odżywiasz, albo źle ćwiczysz, albo możesz mieć problemy zdrowotne.